Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek ločitev

ločitev

Zanima me kako oz. kje naj začnem če želim vložiti zahtevo za ločitev. Kako dolgo traja in ali moram možu povedati takoj ali ga o moji vlogi obvestijo sami?

Naj ti na PIC-u (pravno informacijski center na Metelkovi) naredijo vlogo za razvezo. ti pa jo boš odnesla na sodišče in jo oddala v vložišču…. Če pa ne bo sporazumna ločitev, pa moraš itak najeti odvetnika, ki bo poskrbel za vse. Ni nujno, da moža obvestiš, saj ga bodo iz sodišča. Srečno.

Kaj pa v primeru če se mož z ločitvijo ne strinja oz. se noče ločiti. Lahko vseeno oddatm vlogo ali kaj?

Tudi če se mož ne strinja bosta ločena.Jaz sem vlogo napisala sama in jo poslal na sodišče priporočeno.Čez kakšen mesec sva dobila vabilo za na sodišče.Pri meni je kar dolgo trajalo,ker se je mož potegoval za otroka, ker pa je otrok že dovolj velik se je sam odločil kje bo živel.Če te zanima še kaj ……..vprašaj.Rade volje ti bom svetovala.Toliko zakonov sem že preučila,da ko bom imela še delitev premoženja konec bom pravi odvetnik.ha ha ha….

čeprav se on ne strinja to ni nobena ovira za tebe,razen zavlačuje lahko zaradi otrok,če jih seveda imata -premoženje in vse ostalo pa pride potem.Vsaj pri nas sva morala najprej na socialno …,šele nato na sodišče

Mene pa zanima, a se glede delitve premoženja lahko zmenita na ločitveni razpravi (če se o vsem strinjata), a je to treba opravit posebej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close