DIGITALNI FOTOAPARAT
Za 400 evrov pa se res ne splača kupiti digitalca, ki ima samo 4x povečavo. Jaz sem kupila Konica Minolta Dimagio Z2. Kupila sem ga pri nas, ker v Italiji je bil precej dražji in kljub IVI, ki bi jo dobila nazaj, se ne bi splačalo ga kupiti čez.
Digitalec ima 10x optično povečavo in 4x digitalno – v glavnem mene je najbolj to zanimalo. Poleg tega ima se 3 mb pixlov resolucije in ostale funkcije, ki so zelo v redu. Cena pa je 110.000 sit (v Italiji je 130.000). Če koga slučajno zanima: .
Aja, zraven sem si kupila še 256 mb veliko kartico za slike, ker tista zraven se mi ni zdela dovolj velika. Stala pa je 15 k.
Moram pa poudariti, da jaz se s fotografijo ukvarjam malo bolj resno kot samo s hobijem… Zato sem se odločila tudi za malo boljšega digitalca. Če ga boš uporabljala samo za povprečne slike, npr. rojstni dnevi, žuri, slike iz počitnic pa take… in ne kakšne vedute ali makro slike itd. se ti ne splača dati toliko keša za fotoaparat :o)
Marjetica,
Malo sem gledala po netu za digitalca. In prav Minolta je tista, o kateri ze nkaj casa razmisljam. Gledala sem Dimage XT, Dimage G500 in G600. Testov G600 se ni na voljo, saj so pravkar predstavili.
Imam prijatelja, ki je izjemno zadovoljen z Dimage XT, kolegica ima G500, ti pa si zelo zadovoljna z Z2. No, ne bom prevec o karakteristikah saj ima vsak vsaj 3 MB pixlov. Me pa zanima, kako je z optiko. Ima Z2 zaradi konstrukcije res lahkotoliko boljso optiko, saj ima 10x opticni zoom kot ostali, da bi pri tem lahko zanemarila velikost?
Z2 ima neko novo vrsto leč za optično povečavo, kar se tudi v ceni opazi. Ravno danes sem ga do podrobnosti preizkusila in ti lahko povem, da je enkraten. Takega digitalca še nisem imela v roki. Ne vem, če sem ti odgovorila na vprašanje, Nina, ampak nisem ga razumela najboljse 😉 Če te zanima še kaj, kar vprašaj….
Pri http://www.enaa.com ga imajo (A80) za 84.990 SIT. Mogoče bo zdaj, ko bomo v EU še cenejši (na neki avstrijski internetni strani je bil še cca 10.000 SIT cenejši). Tudi jaz ga kupujem že kar nekaj časa in bom verjetno počakala še malo.
Komplet A80+kartica 256MB+hitri polnilec 2100 mAh za 108 tisoč v trgovini Mixi Žiri ali na http://www.mixi.tv.
Sem ga kupila in sem zelo zadovoljna.
Katja
Forum je zaprt za komentiranje.