Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ženske revije

Ženske revije

Kaj pravite o slovenskih ženskih revijah? Ali je sploh katera OK?
JAz jih bolj malo poznem.
Cosmopolitan se mi zdi drag in s preveč reklam. Pa tudi na živce mi gre reklamiranje izredno dragih oblačil.
Pepita je dolgočasna in draga.
Lady in drugo odpade, ker ne maram čenč in me take revije sploh ne zanimajo.
Katero se splača brati in ni predraga? Izkušnje?

Kaprica. Meni je všeč format, pa tudi zanimive teme imajo. Najboljše pa so ideje za darila na zadnji strani.

Se strinjam s Skalco – jaz še vedno čakam na žensko revijo, ki bi jo z veseljem brala. Čakam na avtorske članke in ne prevodov z interneta in tujih revij. Na ostre misli, na zanimive teme, ki sežejo korak od tega, kako naj dosežem orgazem, nosim špičaste ali okrogle čevlje …

Katja, mislim, da boš še čakala na tako revijo. 🙂 Saj poznaš teme na ženskem čveku – bistvo življenja je v depilaciji, merjenju dolžine in znamki kavbojk. Za tistih 5 ali 10 primerkov ženskega spola, ki jih zanima še kaj drugega, pa ne bo šel nihče izdajat revije.

Jožica, jaz pa (optimistično) mislim, da nas spet ni tako zelo malo – vse moje prijateljice jamrajo, da nimajo kaj brat. Sem in tja se kaj najde v Glossu, ampak to so trije članki, ostalo pa reklame … Saj nimam v mislih kakšnega ekskluzivno intelektualnega pisanja, ampak ko se človek pri 16 letih enkrat nauči, kako optično povečat ustnice in kako naredit, da šminka ne bo samo na kozarcu, ampak tudi na ustnicah, ga mine, da bi o tem in o odpravljanju celulita prebiral vsako spomlad do smrti … Pred stotimi leti je obstajal Start, če si se takrat sploh že rodila. Izhajal je v Zagrebu, vanj pa so pisali dobri avtorji/avtorice iz vse exJuge. Izhajal je na 14 dni in tam so bile res raznolike teme, čeprav ni bila ženska revija: tudi glasba, trendi, filmi, gledališče, moda, politika, ampak vsak avtor je za pisanje članka porabil nekaj časa in ni natipkal vse, kar mu je padlo na pamet (ali kar je prepisal od drugod). Tudi Mladina je bila včasih solidna, dokler ni postala skoraj izključno politična revija – pa zato ni propadla.

Meni je všeč Viva!

Kaj pa Eva?

Jz tud najraje preberem Vivo, čeprov ni glih “ženska” revija, najdeš vse sorte…pa še kak vzorček od kremic in podobno dobiš notri. Lady, pa Nova pa se mi zdita pravi trič trač reviji, za tiste, ki jih zanima kake joške ima ta in ta, pa kdo koga …itd.

Strinjam se s Katjo15 in Jožico.
Tele Eve, Lepa in Zdrava, Cosmopolitan, pa je vse skupaj en drek vredno. Članki so prepisani eden od drugega, iz tujih revij in non stop isto……….
Da ne govorim o takih, kot sta Anja in Lisa………….
Vcasih se mi zdi prav grozno, kako poneumljajo ljudi. Škoda vsakega tolarja, res!
Preberem Mladino, Mag pa stvari z svojega področja.
Za spremljanje mode in kozmetike pa vsake toliko kupim ali pa prelistam InStyle ali Allure.

Res, za zjokat! Kolk imamo enih revij – “ženskih” mislim. Pa nič vsebine.

Se strinjam z ostalimi, ženske revije v Slo so totalen poden. Kot da je v življenju najbolj pomembno, da smo vse suhe, skladno oblečene in lepo namazane. Jaz berem samo Mladino in dnevno časopisje.

Ko sem bila še najstnica sem bila v Ameriki na počitnicah in sem od tam privlekla en kup njihovih revij Seventeen, Cosmo itd… Ko je v Slo začel izhajati Cosmo, sem ugotovila, da sem vsaj 1/3 člankov že prebrala v am. izdaji…

Jaz prisegam na dobro, staro, našo prijateljico Jano, ker je notri cel kup različnih člankov in ne le butasti nasveti o lepoti…, Anja in Lisa sploh nista reviji ampak reklamne zloženke!!!, Cosmopolitan mi je fajn za prelistat ampak članki, da se človek prime za glavo in zamisli, vedno eno in isto in popolnoma nikakršne zveze nimajo ti članki z ženskami v SLO. Vivo kupim občasno ampak potem ugotovim, da bi morala svoje nadaljnje življenje presedeti v zdr. čalkalnicah in jo raje ne kupujem pogosto. Pa vsak dan preberem Delo in priloge ob jutranji kavici, se mi zdi, da sem kar informirana, če pa me zanima kakšna podrobnost o tipično ženskih temah grem pa na med.over.net 🙂

js berem Cosmo in Evo…čeprav mi je zadnje čase Eva bolj všeč…
imaš več člankov in nekoliko manj reklam

Nekoč sem v At kupila neke manj znane najstniške revije. Čez nekaj mesecev pa sem iste, celo slabo prevedene, članke opazila slučajno v eni od omenjenih naših revij. Zadevo sem spremljala – skopirali so precej člankov.

Isto se je pa zgodilo nekoč z modnim člankom bivše urednice g. Jeklin v Jani. Članek je bil prepisan in celo podkrepljen s fotografijami, ki so en mesec prej izšle v italijanski Gioii.
Včasih mi je žal, da jim v tistem trenutku nisem tega poslala.

Norca se delajo iz ljudi – seveda dokler bomo to še podpirali z nakupom.

Sama redno kupujem Evo. Mislim, da je med ženskimi revijami daleč najboljša. Vsi članki so avtorski. Vsaj do sedaj še nisem zasledila kakšne kopije – res pa je da tudi nisem preverjala naokoli.

Tut jst sem za Evo!

jaz sem pa samo za HOPLA!

Katja, še kako se spomnim Starta. In še kako se mi kolca po njem. Revija, kakršne zlepa ne bo več, se mi zdi. Ampak Start ni bil ženska revija; če se prav spomnim, je celo veljal za neko jugo-različico Playboya… mogoče zaradi tiste punce na sredini? Pravzaprav, tudi v starih, dobih Playboyih (ameriških) so se našli članki z repom in glavo. Kaj piše v novodobnih izdajah, pa nimam pojma. (Verjetno kaj o novi Collistarjevi kremi za moške trebuhe.)

Mladino berem včasih. Res striktno se držijo slogana “bodi proti”, tako da mi vsakotedensko puntanje proti vsem in vsemu preseda, za tu in tam je pa kar zabavno.

Jana? Dolgo sem jo brala redno, potem sem se pa sčasoma preobjedla prodajanja tuje nesreče. Žalostne življenjske zgodbe, ki so (po mojem mnenju) zaščitni znak Jane, ne prinašajo nič drugega kot slabo tolažbo v smislu, eh, kaj bi jamrala, očitno je drugim še veliko slabše. Pa nobenega napredka in nobenega koraka k izboljšanju in zelo malo, če sploh kaj, konkretne pomoči za osebe, ki reviji višajo naklado.

Očitno se ne zmrdujem samo jaz na ženskimi revijami.
Drugače pa berem Svet in ljudje ter Geo, ampak to nista ženski reviji.
V ženskih revijah me moti, ker skoraj ni nič športa (razen le redkih vaj). SAj tudi ženske rade gibamo.
Če človek bere vse te revije, se mu lahko zazdi, da ženska ni ženska, če nima toliko in toliko kg, cm, tako in drugačno šminko , prav tista oblačila… – vse revije točno vedo kakšna je PRAVA ŽENSKA. Če jih resno jemlješ lahko postaneš zakompleksan.

Draga Jožica,
Start sem dala samo za primer, kaj so to dobri članki. Jaz ga dolgo nisem brala zaradi naslovke in “duplerice”, ker sem mislila, da je to moška revija. Potem pa nam je profesor filozofije na gimnaziji svetoval, naj si ga ogledamo – in res me je presenetil. Pravzaprav sta bili naslovka in “duplerica” popolna prevara … Skratka, Start sem dala samo za primer. Zdi se mi, da je Gloss še najbližje temu, kar želim, le da bi moralo biti še več dobrih člankov in nekaj manj pisanja o kozmetiki in reklam.

Je Gloss bivši Glamour, ali se motim? Te revije sem se na daleč izogibala, zaradi naslova, ki mi nekako diši po nasvetih za ličenje in oblačenje. Napaka. Bom prelistala v trafiki, da vidim…

Ja, Gloss je nekdanji Glamour. Saj, kot pravim, tistih nekaj člankov, ki so, so res OK, samo kaj, ko jih je daleč premalo …

Jaz pa rada preberem hrvaško izdajo Cosmopolitana – v glavnem zaradi kolumne Rujane Jeger in Miljenka Jergovića (upam da sem to prav napisala), National Geographic, pa dnevno časopisje, za vse ostalo pa je kot ste napisale škoda denarja.
Če povabite prijateljico na kavo boste izvedele ravno toliko taračev kot v slovenskih “ženskih” revijah. Pa še bolj zabavno bo!!

Meni je recimo najbolj všeč, daleč najbolj všeč, Viva. To je edino, kar berem. Cosmopolitana sem se že naveličala, Eve tako ali tako že par let nazaj, Stop mi je najbolj brezvezna revija, kar jih sploh je, Antena tudi, skratka nič pametnega ne najdem noter. Isto Kaprica. Za kak nasvet morda občasno pogledam Liso ali pa Anjo. Pa Zdravje. Ko nesem knjige nazaj v knjižnico, se včasih kar vsedem dol pa prelistam vse revije, ki me zanimajo. Ali pa si še sposodim kakšno. Menda pa zdaj izhaja ena nova revija (kako je že naslov?) in jo kar ful hvalijo. Drugače pa na morju kupim kako hrvaško revijo in nekatere so take, da res prebereš vse, ker je super vsebina.

Viva je dobra, Lepa in zdrava je super pa še poceni (zaenkrat), cosmo je za prelistat vendar drag.
Skratka prvi dve sta meni full dobri.

Meni pa je škoda denarja za revije nasploh! Te prelistam v kavarni ali čakalnici, drugače pa si vsak mesec kupim dobro knjigo, ki ni kak osladen roman.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close