Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek vraščene dlake

vraščene dlake

Kako rešujete problem vraščenih dlak?

Jokam in jih ob prehudih bolečinah izpulim:)) glede prvega se hecam. Drugače pa počakam, da zrastejo malo daljše in seveda takoj zamenjam britvice.

Upam, da sem kaj pomagala:)

fajn je če si brišeš noge po tuširanju in mažeš, v nasprotni smeri kot rastejo dlake. se pravi od spodaj navzgor.

Ob tusiranju se masiraj z sisalovo rokavico in tega ne bo!

Hojla …

Vraščene dlake so večni problem … Sama sem v kozmetičnem salonu reševala mnoge ženske pred tem z depilacijo. Veliko žensk je britje zamenjalo z depilacijo in se jim je vraščanje dlak izboljšalo. Sama pa sem spoznala ravno drugo plat. Med tem, ko sem v kozmetičnem salonu prepričevala stranke kako zelo dobra je depilacija za vraščene dlake, sam sama naletela na ravno nasproten učinek.

Ženske, ki jim je depilacija pomagala so imele močne goste dlake, sama pa nimam tako močnih in trdovratnih in so se mi pogosto vraščale ravno pri depilaciji. (ker so se med depilacijo pretrgale in ne izpulile) Tako, da sem se odločila za motodo britja, ki meni osebno najbolj odgovarja.
Je res, da moram to večkrat počet, kot bi z depilacijo, a to je pač davek, da nimam vraščanih dlak.

Predlagam ti, da zamenjaš način odstranjevanja dlak. Če se briješ poizkusi z depilacijo ali obratno …. Definitivno pa so depilacijske kreme možnost, ki ne vrašča dlak (nisem še slišala za noben primer) tako, da ti vedno ostane kakšna rešitev.

Lepo pozdravljeni,
IRA

Naključij ni, vse se zgodi z razlogom! :)

Zakaj vrascajo dlake,kaj to pomeni? To pomeni da dlaka raste pod kozo, bodisi ker ni bila pravilno depilirana, najveckrat pa zato, ker ne more prodreti cez kozo.Zato tko poudarjajo masiranje , scetkanje, pelinge, s tem odluscimo odmrlo kozo-celice in dlakam damo prosto pot.
Kupite si rokavice, žimo-sisal, ob tusiranju podrgnite telo namesto gobe in teh tezav ne bo!
To svetuje vsaka dobra kozmeticarka, britje pa odsvetujejo, saj je naslabsa oblika depilacije, edin ob spolovilu ga najpogosteje svetujejo ce ga ze.Saj veste briti je treba usak dan ce zelis bit gladek in urejen, najveckrat postane ob britju koza vneta, nadrazena, rdeca, popikana, bode, srbi, dlake rastejo ob britju bl mocne, bolj trde, nekje iz ene korenine celo po dve dlaki ven…vsega tega pa pri vseh ostalih vrstah depilacij ni, skoraj no, seveda so lahko spet izjeme,ampak ce je depilacija narejena strokovno so to redki primeri.
To je le moje mnenje…

mene pa zanima mekaj drugega. Ali vraščena dlaka boli? Jaz sem se namreč pred mesecem dni obrila tam spodaj in zdaj so že zrasle. ampak že približno en tedn me vsake toliko čase zaboli tako močno, da bi najraje zakričala. Ne opazim nobene rdečice. Kaj predlagate?

LP

Jaz imam s tem že kar dolgo težave. Poskusila sem z vsemi metodami odstranjevanja dlačic, razen laserskega. Nobena stvar mi ne pomaga, ne pilingi, ne rokavice, nič… Je pa kar hudo, ker se potem to vname, postane rdeče itd. Rezultat so grozne noge!! Torej… še kakšen nasvet?

Po britju se namažite z vodo, v kateri ste raztopile pecilni prašek, garantirano ne bo vraščenih dlak. Se pa da tudi kupit stik, ki je prav za te težave, tudi za moške. Isto ga zmočiš in naneseš na obriti predel. Kupi se pa v Italiji, od FarmaMed-a je.

Oj MAJA!
A je to sigurno varno? Zelo čudno se mi sliši, da bi na sveže zdepiliranie noge (ko so vse nadražene in občutljive) nanesla pecilni v vodi. Kako pa to sploh deluje? Zakaj naj bi učinkovalo? Ti to uporabljaš? Kje si to izvedela? Vem veliko sprašujem, ampak mal me je strah to nanest na noge, da ne bo kakšnih komplikacij!!
Sem ti pa zelo hvaležna za nasvet in upam, da mi odgovoriš.

Jaz ga nanašam na bikini linijo, pa mogoče malo zapeče ampak res pomaga. Ne vem, na kakšnem principu deluje. Prebrala sem to v neki reviji, neka manikenka je napisala, da brez pecilnega nikamor, potem je pa tudi moja mama rekla, da je to že star trik. Poskusi prvo na malem delu obrite kože in boš videla če kaj pomaga. Moreš ga pa samo raztopit v malo vode, toliko, da se lahko maže. Če bi se ti kaj vnelo, ga potem raje ne uporabljaj. Po moje to razkuži kaj, ne vem.

Maja, a si poskusila kdaj nanesti to tudi na noge? A potem ko se s tem namažeš takoj spereš al je treba kj počakat? A se lahko potem namažeš s kšno kremo?

In v čem je tle štos?
Saj pecilni je ja soda bikarbona.

Jaz si ne sperem, šele drugi dan namažem s kremo, ne vem v čem je štos, pa na noge si še nisem nanašala, ker tam nimam problemov z vraščenimi dlakami. Bi bilo pa na bikini liniji hudo, če ne bi namazala. Če ne zaupate v ta recept, pa poskusite od FarmaMed-a:Matita per piccoli problemi da rasatura- svinčnik za majhne probleme pri britju.

Jaz sem tudi že slišala za to foro s pecilnim, preizkusila je pa nisem – poročajte kako se bo obneslo!

Maja, če prav razumem si na noge po depilaciji namažen raztopljen pecilni prašek in potem to kar pustim gor, ne izperem?
Prosim pomagaj, bi mi rešila en mega problem.

Ja, kar gor pustiš. Pol si pa čez neki časa (drugi dan) namaži s kremo. Pa prvo probaj malo, da ne po kaj narobe (kaka vnetja?). Jaz nimam problemov, ampak tudi nimam občutljive kože.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close