shopping v udinah
tud meni so prišli prav spodnji nasveti za shopperja, me pa zanima tudi shopping v centru udin. še nikoli nisem bila, pa bi res rada šla, in kolikor vem, je tam tudi par dražjih butikov, ki bi si jih vsaj ogledala, če že ne tudi kaj kupila.. je center udin kar se tiče trgovin strnjen ali je treba hodit gor in dol? kje se parkira? kje se gre dol z avtoceste? vsi nasveti dobrodošli in hvala!!
Jaz sem bila, vendar ne sama – sem imela zraven poznavalko, tako mesta kot prometa in parkiranja. Tega je že kar nekaj časa nazaj, tako da se ne spomnim kje in kam točno it. Nekaj trgovin je nakupu, nekaj pa malo okrog, vendar je vse obvladljivo v peš razdalji.
Lahko pa ti povem, da je v mestu ogromno finih trgovin, dobrih čevljev (ne razni Pitarelli in podobno), lepih butikov, lahko v miru spiješ kavico ipd. Sploh če je lepo vreme, je res luškan izlet.
Tudi če si ne nakupiš ne vem kaj, je luštno vsaj malo pogledat. Vsekakor je malo boljši občutek, kot pa na periferiji, kjer se vse zgrinja v masovne centre.
lp in poročaj, če boš šla
No, no … Trst pa še zdaleč ni neko lepo mesto. Za Udine sploh ni problema. Če želiš v center, iz avtoceste zaviješ na Udine sud in gledaš samo table za center (centro). Center je v obliki kvadrata – notranji trg (piazza), kjer je prav fino spit dpbro kavo ali kakšen aperitiv in ulice, okoli trga. Avto pustiš kjerkoli na modri coni. V strogem centru je parkirnina 1 Evro na uro, kakšnih 10 min. iz strogega centa (to je cca kakšnih 500 – 700 m od prvih trgovin v centru) pa 1 ura parkinga stane 0,5 Evra.
Če pa želih v trgovske centre greš iz avtoceste na Udine nord in potem gledaš samo modre table za Tarvisio (Trbiž). Skratke: voziš po regionalni cesti proti Trbižu in takoj na tvoji levi je prvi centrer (v obliki piramide), malo naprej je potem Arteni (blagovne znamke, kot so Armani jeans, Trussardi, Boss …) in tako naprej.
Je pa fajn, ker so centri odprti non stop, medtem, ko so trgovine v centru med 13.00 in 15.30 zaprte.
Forum je zaprt za komentiranje.