KAKO SE OBLAČITE
Zanima me,kakšni so vaši stili oblačenja.Sem mamica,imam 4 leta staro
hčerko in še ne 30 let.Zadnjič se mi je zgodilo,da sva šli s tamalo v eno
znano odštekano tgrovino(ni važno katero),pa me je prodajalka
skenslala češ,za malo starejše pa pri nas nimamo nič.HALO
A se vam zdi,da sem prestara,da bi nosila kavbojke na sto in en način?
Pač, taka sem,da najbolj obožujem jenas.Na vse načine ponošeno,kavbojke na zvonec, dolge jakne.Še bolj pa sem mahnjena
na špičake.Imam jih kar 10 parov. Enkrat mi je ena kolegica rekla,da bi
bil pa že čas,da si oblečem tudi kakšen lep temno moder kostimček.
ŠE ENKRAT HALO.Ko grem po cesti s tamalo,se mi je dostikrat zgodilo,da
je skupina srednješolcev vpila za mano,naj peljem sestrico domov in grem
raje z njimi žurat.Ali bi me v kostimčku jemali resno?
Prosim za vaša mnenja!
Zakaj bi potem spreminjala stil? Ni potrebe obleci kar želiš, kar ti dobro stoji in nikakor nisi prestara za kavbojke. To tako ali tako nosjo v vseh starostnih obdobjih.
Moder kostim?? Zakaj pa? Če imaš resno službe se oblečeš temu primerno ampak ni treba, da je staromoden kostim saj so tudi mladostni in elegantni.
Obleči se kot paše tebi.
Moja mami je pri 40 nisila kratke kikle, in sedaj pri 47 nosi kavbojke in moram reči da ji lepše stojijo kot meni pa jih imam 20 manj. Pa tudi špičake nosi samo jaz visoko peto ona nizko. Zakaj bi potem imela ti pri svojih 30 omejitve, ni govora. Čez tri leta bom jaz še vedno nabacila nase kar mi bo pasalo na postavo pa naj bo delano za 16 letnice ali pa 30 letnice.
P.S. Pa mladostne obleke te še pomladijo uno prodajalko pa pojdi brcnit v rit, če ima take butaste izjave.
Imate prav.Mogoče se vsem skupaj zdi,da veliko dam na mnenja drugih.
Pa temu ni tako.Tudi prijateljice dobro vedo,da se požvižgam na mnenja
drugih ljudi.Že tako mi vedno govorijo,pa kaj je stabo,kje s pa te odpulene
čevle dobila.No take izjave sem poslušala pred parimi leti,ko so se začeli
špičaki nosit.Zdaj pa imajo itak vse špičake na nogah!
V službi delam s strankami,pa mi vseeno na pride na misel,da bi težila
s kakimi kostimi.K sreči imam šefe,katerim je bolj važno,kako opravljam
svoje delo kot pa da bi gledali še na moje cunje.
Poznam pa tudi dekleta,ki delajo v barih,pa se morajo oblačit v miniče
in podobne zadeve.
Meni so to zdi čist mem.A mar mislijo slavni šefeči lokalov,da bodo potem
imeli več strank,če bo ena tam oblečena kot Pika Božič?
Stara sem 43 let, imam konf.št. 38 in sem vedno športno oblečena. Celo kot birmanska botra bova z mojo birmanko zelo športno oblečeni v zelo športne hlače in odštekane šale okoli vratu. Zakaj pa bi bila v kostimu, da ga potem ne bi nikoli več oblekla, hlače bom pa nosila celo sezono. Na sploh se od kavbojk ne mislim še kmalu posloviti.
Hmmm, no tako prodajalko bi pa jaz povprašala, če je že slišala za knjigo o bontonu. Ti pač nosi kar ti paše in v čemer se ti dobro počutiš, pa naj te gledajo kakor hočejo.
Se mi je pa zadnjič zgodilo, ko smo šli kupovat robo zame…zraven sta bila pa moj dragi in njegov oče, hehehehe.
Izberemo 2 lepi tako bolj nobel majčki za k hlačnemu kostimu, prijazna prodajalka mi svetuje z nasveti, grem probat in medtem slišim salve smeha pri blagajni…ok verjetno je v.d. tast spet kake štose pokal, si mislim. No, ko smo že odšli iz trgovine pa le povprašam, kaj so se tako prešerno smejali. No, pa mi odvrneta, da je prodajalka vprašala, če izbiramo garderobo za maturo… hahahahaha. Sta ji prijazno povedala, da ne, ampak, da smo povabljeni na poroko, pa da “mlado” gospodično doma čaka enoletna hčerka, sama pa bo kmalu stopila na prag 30 let. No, to ji je baje raztegnilo usta do ušes, odvrnila je, da me zelo dobro čuvajo. Hehehe, sem bila kar presenečena, kar 10 let mi je manj prisodila…
Meni se pa res zdi bedno to, da če imaš otroka, da pa bi se zdaj morala oblačit kot stara mati! Halo!
Oblači se kot tebi paše. Meni prav lepo izgleda, ko ima kakšna postavna mamica bebiko, ona pa je lepo in okusno zrihtana.
Jaz se pa oblačim tako nekje športno elegantno. Kdaj kavbojke, kdaj pa tudi kakšne hlače na črto, plašček. Hm, ko bom našla kakšne dobre špičake z nizko peto (ker v visokih prav trpim), bom tudi to nosila. Zdaj imam ene špičake doma, a imajo tako peto, da joj. A ve katera kje se dobijo špičaki-sandali z nizko peto v MB? Pa po normalni ceni?
Malce se je res treba prilagajati letom. Ve se, katera moda je moda za najstnike (ni naključje, da se prav ta izraz uporablja). To ne pomeni, da se moraš sedaj oblačiti kot stara mama! Malo pobrskaj po revijah, katalogih, malce poglej okrog sebe, pa se boš našla.
Čeprav se počutiš kot najstnica, to pač nisi več.
Prav nič se ne bojim, da se mi boste smejale in me podile s foruma, če vam povem, da sem v pokoju. Končno sem tako samozavestna, kot sem si vedno želela, da bi bila. Kako se oblačim jaz? Večinoma sem v hlačah, ker se v njih nadvse udobno počutim. Imam kar nekaj hlačnih kostimov, v barvah, da lahko kombiniram. Vsi so iz dobrega materiala. Zraven nosim večinoma samo svetle bluze, ki me pomladijo. Nadvse imam rada belo barvo, imam občutek, da v njej kar zažarim. Tudi kavbojke dam nase, to pa res samo za v naravo. Čevlje pa nosim z nizko peto, ker rada udobno stopim. Dobro torbico, vedno čedno frizuro (sivih las ne trpim, se barvam), primeren make up, dober parfum – pa sem res srečna!
Nič ne dajte na prazne marnje, kaj vam v vaših še rosnih letih pristoji; v svojih oblekah ali hlačah ali jeansu uživajte. 30 let? Zame ste še deklice!
Pozdrave vsem!
(P.S.: Drugi teden moram pobrskati po trgovinah, iščem eno lepo roza bluzico, barve, ki je letos tako moderna!)
Nisem brala vseh odgovorov, povem pa lahko svojo izkušnjo. Tudi jaz se rada oblačim v jeans in športno elegantno. Pa imam že dva otroka in tudi ne 30 let. V NM so odprli trgovino New Yorker in sem šla pač malo v nabavo. Ko sem iskala kavbojke, sem prosila še prodajalko za pomoč. Me pogleda in reče:”Tako velikih številk pa nimamo.” Me je skoraj kap. Nosim konfekcijsko št. 42 – 44. Moja kolegica(10 kg več kot jaz) si je kupila kar nekaj dobrih stvari tam. Meni se je zdelo pa tako za malo, da ne bom šla več tja.
Jaz imam tudi težave z nakupovanjem stvari: stara sem 40, visoka 177 cm nosim 42 in imam kar v redu, takšno bolj fantovsko postavo. In kljub temu težko najdem cunje – razen levisk, ki mi res dobro pristajajo – ki ne bi bile čisto za smrklje, obenem pa ne “poslovne” (hlačni kostimčki in druga roba, ki me postara in jo je povrhu treba likat) ali čisto športne. Večinoma nosim črno in rdečo barvo (sem stara pankerica 🙂 in mi ti barvi tudi najbolj pristojita). A katera ve, kje bi dobila take bolj “urbane” cunje, s katerimi greš lahko obenem na kolo in v gledališče? Pred dvema letoma sem si na Nizozemskem kupila nekaj odličnih cunj – tam je zame pravi raj, ker so ženske visoke rasti in vse vozijo kolo, zato so tudi v službi veliko bolj sproščeno oblečene, visokih pet skorajda ne poznajo, obenem pa niso v supergah … Zato je v tamkajšnjih štacunah veliko robe v številkah 42 in 44, ki pa je obenem mladostna. Ker pa na Nizozemsko ne hodim vsak dan in so italijanske cunjice zame večinoma premajhne, avstrijske pa “bljak”, vas prosim za nasvet …
Katja 15, v Emporiumu imajo nekaj blagovnih znamk, ki bi ti bile pisane na kožo, pa ne delam reklame, ampak poznam to trgovino ker sem kot študentka tam delala kar nekaj časa. Ne vem pa, če imajo še vedno brezplačnega stilista, ki ga pokličeš in poveš kaj bi rada, da ti ni treba brskati. Na zgornje poste bi pa dodala, da sem bila tudi sama v Lj. NY presenečena nad aroganco trgovk, ki so debatriale med sabo in prav čudno pogledale, če si jih prosil za pomoč.
neimenovana bom, ker je kr mal osebno tole:
Sm mamica dveh malckov, stara 36 let in moj stil je maldosten, seveda vem kaj mi pase in kaj morm oblect prilikam in letom primerno in zakaj ne bi imela kavbojke halooo, ne vem ce nimam enak stil kot ti, vse to je tudi meni okej in povej ti men zakaj ne bi bila taka ce se v tem pocutis okej in kavbojke so lahko, so primerne za vse priloznosti, le zgornji deli se dopolnjujejo.
Jaz vcasih za biznis dopolnjujem kostime-blazerje-suknjice z kavbojkami in se nikoli nihce ni rekel da nism primerno oblecena, da to ni zame, ravno obratno in vem da zgledam odlicno.Tko zaupaj tudi ti vase in uzivaj v tem kar nosis!
Draga Sunsun,
hvala za nasvet – se bom res enkrat potrudila do BTC. Moj problem je namreč tudi v tem, da zelo nerada kupujem, še težje pa se spravim v BTC – od tistih luči in veliko robe se mi kar zvrti … No, zdaj bom zbrala korajžo in poiskala še stilistko, to je res super ideja! Sunsun, še enkrat hvala.
LP Katja15
Forum je zaprt za komentiranje.