KAJ MENITE
Tudi iz moje strani prihaja prošnja, da ne kričiš (prosim, izklopi velike črke). Je dovolj, če dodaš par klicajev in bomo vsi razumeli..
Glede splavov? Bodi vesela, da se je tebi življenje tako lepo spremenilo. Nimajo vse takšne sreče. Moja prijateljica je prav tako hitro zanosila in pri 20 rodila prvo deklico. Ker sta bili na svojem, sta se prebijale skozi življenje dan za dnem. Pa ji je po 6 letih uspelo srečati moškega, s katerim je dobila sina. So srečna mlada družinica, ki pa zopet zaradi spleta okoliščin, prebija iz dneva v dan (njeno firmo so zaprli, njegovo zapirajo). In kaj narediti, ko izveš, da si v tretje noseč!?
Morda je tebi lažje, ker imaš okrog sebe ljudi, ki ti lahko tudi finančno pomagajo.. Blagor tebi.. Vsi nimajo te sreče.. Zato se pa raje odločijo za splav, kot pa da bi tudi njihov otrok životaril iz dneva v dan in mu ne bi mogli nuditi spodobnega življenja. In prosim, verjemi mi, da ljubezen ni vse. Brez denarja trenutno v tem svetu ne preživiš..
Zato raje dobro premisli, preden začneš tako kritizirati, saj lahko dosti ljudi prizadaneš.. Četudi ne gre za zdravstveni razlog, se nekdo ne bi odločil za splav zato, ker bi mu bil to adrenalinski šport ali pa ker ga zanima kako to poteka..
Uživaj v cvetju,
mojčika
ZDAJ BOM PA TAKOLE POVEDALA:KOKA ŽE NA ZAČETKU SEM SE TI OPRAVIČEVALA,ČE JE TO MOGOČE ŠLO ZA ZDR.RAZLOGE!
DRUGO NOBENEGA NISEM OBTOŽEVALA NAPISALA SEM SAMO,DA SE RAJE ZAŠČITIMO KOT,DA DELAMO SPLAVE,KER VERJETNO JE POTEM OBDOBJE,KO JE HUDO!
TRETJE PA TEBO VOJC( TI BLJUVAJ LJUDI KJERKOLI NE NA ŽENSKEM FORUMU)TI SPADAŠ TJA V MOŠKI FORUM!!!!!!!!!!!!!!!!
PINK SE BO ŠE OGLASILA,KO BO IMELA ČAS…………..
Jaz sem absolutno ZA splav, predvsem pa sem absolutno za kontracepcijo, in to kakšno spodobno. Splav je izhod v sili, če se ti res zalomi. Ni mi pa všeč, da nekatere delajo po pet, šest splavov. To je zgolj nemarnost. Temu ne nasprotujem iz kakršnihkoli ideoloških razlogov (mimogrede, sem ateistka), ampak zato, ker se mi zdi neodgovorno tako grdo ravnati z lastnim telesom. Vse vemo, da si je treba redno umivati zobe in na to ne pozabljamo, zakaj ne bi enako skrbele še za kontracepcijo? Ko si zvečer umiješ zobe, pa vzameš še tabletko – a je to res tako prekleto težko? Dobro, govorim brez izkušenj, ker se mi še nikoli ni zalomilo, ampak najbrž se mi ni prav zato, ker sem poskrbela, da se ni. Sploh zdaj, ko nam je na voljo kar nekaj zanesljive kontracepcije. Še generaciji moje mame ni bilo na voljo skoraj nič: nekakšne pene, slabi kondomi in tako močne tabletke, da jih skoraj nobena ni dobro prenašala … Kljub vsemu napisanemu pa moram priznati, da sem si prav oddahnila, ko se je dragi odločil prevzeti svoj del odgovornosti za preprečevanje nosečnosti in šel na vazektomijo (zdaj ko sva že “dovolj stara”) …
Ma kaj z vami ženskami je vse v redu? Ste res vse po vrsti take zagrenjene babnice, ki nimate nič pametnejšega za početi, kot se tukaj kregati in napadi folk?
Ženska je lepo vprašala eno stvar in če ste vi tako nesposobne, da ne znate lepo odgovoriti… pol bodite rajši tiho!
Sram me je, da ste ženske tako nestrpne… Res je, da je malce “trdo” podala svoje mnenje.. ampak je le mnenje!
Lepo je povedala, da ni proti splavu, ko se gre za zdr. razloge! Jaz sem tudi proti splavu, ki ga počnejo ženske, namesto da bi uporabljale kontracepcijo! Imam sestrično, ki ga je šla delat šestkrat!!!! A se to vam zdi normalno, da gre rajši delat splav kot pa začeti jemati KT?
Dejte no, punce.. umirite se malo in nehajte biti kot hijene.. ki samo čakajo, da bo kdo naredil napačen korak.. da ga napadejo in raztrgajo!
Ciao,
jaz sem zelooooo žalostna, ker se sama namreč ubadam z neplodnostjo že skoraj 10 let. Operacije, hormoni, umetne oploditve…
Pa vendar navkljub vsemu mislim, da včasih ni druge rešitve. Vsi vemo za zaščito, ampak očitno se nekaterim zgodi… In potem pride strašna odločitev in kot je že ena pisala… ni fizične bolečine, ostana pa duševna in to za celo življenje…
Premislite…, samo to vas prosim…
Brina
Jaz definitivno sem za kontracepcijo. In proti splavu. Prijateljica ga je delala že 4x! In pravi, da, če bo treba, bo šla spet. Ima pa enega otroka. In si jih ne želi več. Ne želi si pa tudi jemati KT, da se ne bi zredila! Mislim!!!
Kakorkoli – sem prosti splavu kar tako – ker pač nisi bil pazljiv. In sem za splav iz zdr. razlogov. Čeprav sama ne vem, če bi se odločila zanj. Moja sestra je bila noseča in so ugotovili, da je velika možnost za Downow sindrom. Ni hotela splaviti, ker je menila, da bo otroka ravno tako ljubila, da mu bo lahko ravno tako ponudila lepo in pestro življenje. No, pa so ji vsi zdravniki, tudi mož – nasprotovali. Prepričevali so jo, pritiskali nanjo (bila je na kliniki), tako, da je na koncu res naredila splav. To je bilo pred 4 leti in še zdaj ji je tako zelo hudo. Še vedno ne more preboleti, pozabila pa verjetno ne bo nikoli. Najhuje je bilo, pravi, ko je čakala na to skupaj v sobi z drugimi brezbrižnimi puncami. Hja, žalostno je vse skupaj.
Po drugi strani pa ne vem – ali je bolje, da punce donosijo in dajo otroka v posvojitev, ali je bolje, da splavijo. Otroku se odpovedati in ga dati v posvojitev, je verjetno najtežja stvar. Ampak imeti otroka le za to, ker je pač ratalo in, da ta otrok potem trpi, ni ljubljen itd., je pa tudi neodgovorno in kruto.
Zakaj ste vse takoj napadle Pinki? (Čeprav tudi meni ni všeč kričanje.) Saj ni proti vsem splavom?
Splav je izhod v sili. Včasih pač tako pride. (sem štejem tako zdravstvene težave kot tudi socialne težave, ki se nenadoma pojavijo npr. nenadna brezposelnost pa seveda nosečnost zaradi posilstva, pa včasih kakšna nepemišljenost …). In takrat se mi zdi upravičen.
Ni pa prav, da nekatere uporabljajo splav namesto kontracepcije. Ni normalno, da ženska gre delat večkrat splav (razen, če je bil otrok vedno s kakšno hudo boleznijo). Ne vem kaj imajo v glavi tiste, ki splav delajo po 5x, 6x. Nepremišljenost je za silo opravičljiva (čeprav ne povsem opravičljiva) le 1x.
Sicer pa ali niso tisti pogosti splavi za plačat?
No pa še jaz dodam svoje o splavih:
jaz osebno sem zase mnenja, da ne bi naredila splava. Ne morem pa 100 % reči kaj bi naredila, ko bi prišla do situacije, da bi lahko razmišljala o tem.
Sem pa mnenja, da je morda bolje, da ženska naredi splav, če ni pripravljena, da bi skrbela za otroka. Sploh če ženska naredi splav v prvih dveh mesecih.
Kajti vsi govorite kako lahko bodočemu dojenčku naredite to. Pa pomislite še z druge strani – ali je pravično da otrok, ki ni bil zaželjen odrašča v groznih razmerah, ga starši zanemarjajo in je celo življenje zaradi tega zakompleksan. Sori vsem, vendar sem v takih primerih za splav.
Pa še o zaščitah – nihče ne pomisle na to, da niso vedno zanesljive?!
Torej naj vsakdo sam odloča in naj drugih ne kritiziramo
Forum je zaprt za komentiranje.