Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Mehke kontakne leče

Mehke kontakne leče

Hello!

Sem se dokaj sveza uporabnica kontaknih lec ampak imam z njimi kar nekaj problemov. Uporabljam J&J Acuvue 2 (14 dnevene lece). Tudi ce je leca popolnoma sveza-iz novega zavitka, me kmalu po vstavitvi zacne iritirati.

Zdaj ko si bom morala kmalu kupiti nove, ne vem za katere se naj odlocim. In kaksne so vase izkusnje? Katera znamka je po vasem najboljsa?

Po moje težava ni v lečah (uporabljam namreč enake), temveč v nečem drugem. Predlagam, da greš nazaj k okulistu in poveš kakšne težave imaš. Lahko gre namreč tudi za poškodbo (mikrorana, ki jo začutiš šele po določenem času, ko je leča v očesu). Sama sem imela enake težave pred leti, ko sem nosila stalne leče (za eno leto). Zaradi tega sem jih morala za določen čas prenehati nositi. Zato resnično priporočam, da greš na ponovni pregled, da ugotovijo v čem je težava. Mogoče pa gre le za to, da se ti oko preveč izsuši…poskusi tudi s kapljicami.

Včasih se leča v zavitku zvije in jo nevede vstaviš narobe obrnjeno.Lahko je poškodovana-tudi popolnoma nova ima včasih nazobčan rob.Lahko pa jih pač čisto enostavno ne prenašaš.Če imaš večjo dioptrijo, pomisli morda na lasersko operacijo. Če sešteješ vse stroške, ki jh boš v bodoče imela z lečami oz. očali, se ti bo denar za laser kmalu povrnil.LP

Mene pa zanima, če katera ve, koliko stanejo te 14-dnevne. Jaz imam namreč take, ki so 9000 ena in jih ima za ves čas.

Ojla,

jaz imam iste lece.
Mene so tudi na zacetku motile, ampak potem so pa nehale. Pa vsakic si dam kaplice v oci, po tistem ko si vstavim lece.

1 skatla stane 6,000 SIT. V njej je 6 lec, torej 3 para. Za mesec in pol.

Lp, Naja

S tem, da ne glede na višino dioptrije ta operacija ni primerna za vse… nekateri zato pač ostajamo pri lečah…

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Sama tudi uporabljam mehke leče, eno leto mesečne, zdaj pa sem prešla na 14-dnevne. Lahko rečem, da so mi mesečne bolj všeč in ne vem. če bom še kdaj vzela 14-dnevne. Cena pa je 33.000,00 (za 6 mesecev – take s cilindrom)

Nimam tok visoke dioptrije da bi lahko sla na operacijo (imam -1.75 in -0,75), drugace sem pa tudi ze probala s kapljicami ki pa popravijo zadevo samo trenutno (za kake pou ure recimo). Da bi bil cel zavitek lec pokvarjen (natrgan ali kaj podobnega) pa tudi dvomim. Saj vem… Mogoce sem med tistimi nesrecnezi ki lec nasplosno ne prenasajo dobro (ceprav res upam da ne!). Preden vrzem pusko v koruzo za vedno, bi rada probala se s kaksno drugo znamko lec, sam ne vem s katero…

Imam enake kot ti in so mi v redu. Imam jih pa dlje kot 14 dni, največkrat 3 tedne

Lahko pa problem ni v lecah, ampak ti mogoce tekočina v kateri hraniš leče oz. s katero si daješ leče v oči ne paše. Jaz sem imela tak problem in sedaj že nekaj let uporabljam isto tekočino in nimam več problemov (oxisept confort-tekočina in tabletke za čiščenje, mehke letne kontaktne leče). Lep pozdrav!

Živjo!
Poskusi z mesečnimi lečami Carl Zeiss. So mnogo tanjše od J&J leč in jih sploh ne občutiš. V vsaki boljši optiki jih lahko kupiš posamično, da vidiš če ti bodo odgovarjale.
LP

Tudi jaz sem takoj pomislila, da morda ti pa tekočina ne odgovarja. Namreč ena moja kolegica je imela iste probleme kot ti, pa je hodila okrog po okulistih, pa so potem končno ugotovili, da je alergična na tekočino in zdaj uporablja eno drugo, pa je vse ok.

Sama imam Johnsonove, mesečne, jih ne menjam. Prej sem imela Zeissove, pa so mi te zdaj dosti boljše, sploh za vstavljanje, pri teh se mi še ni zgodilo, da bi si jo narobe vstavila, pri Zeissovih pa vsaj 1x/teden. 🙂
Tekočino pa Opti Free.

NAja, za katere leče si rekla, da stanejo 6.000? Ker jaz plačujem 8.000 za Johnsonove. 🙁

Ne, tekocina mi zagotovo ne povzroca problemov. Sama imam sicer Opti Free, probala sem pa tudi ze Solo Care Plus, pa ni bilo nobene razlike.

A ima kdo izkusnje z BAUSCH&LOMB mesecnimi lecami?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close