“Ker se cenim …”
Živjo.
Sem premišljevala, pa sem se odločila, da tole izkušnjo podelim z vami … zgodba gre takole:
Pred skoraj dvema tednoma (natančno v petek, 2.4.) sem kupila preliv za lase Casting od Loreala (modro črne barve). Isti dan sem naredila test občutljivosti – kot to vedno počnem pri barvah. S tem prelivom sem si že barvala lase, že večkrat, vendar v zadnjem letu ne. Test občutljivosti ni pokazal nobenih znakov rdečice, srbenja itd. Torej, ajd na barvanje. V nedeljo se je zgodil veliki dogodek. Barva čudovita, vse ok. v ponedeljek popoldne me je začelo nekaj peči in srbeti po glavi … po natančnem pogledu v ogledalo sem ugotovila, da so se mi pojavili po celotnem lasišču in po vratu temno vijolični mozoljčki. Čez noč mi je zatekel vrat, srbenje je bilo obupno. Sem šla po injekcijo proti alergiji – prvo. Nato mi je naslednji dan otekla glava – čelo in sence. Sledila je druga injekcija. V četrtek zjutraj sem zelo slabo videla – po ogledu v ogledalu sem ugotovila, da so mi zatekle oči, na desno oko sploh nisem nič videla… kot bi me kdo prebutal. Poiščem temna očala in po injekcijo. Pa v petek še eno … Malo otekla sem še danes …
In to vse zato, ker “se cenim” z Lorealom …
Imam prav enako izkušnjo (vsaj kar se alergije tiče, injekcij,…) le da je šlo za kremo za obraz (Loreal). Pa sem tud jst naredila test občutljivosti (k ni nič pokazal), čeprav mislim, da mi pri zdravniku tega niso verjeli… Končalo se je s tremi injekcijami v ta zadno, k niso nič pomagale- po enem tednu je sledil dermatolog, pa neka krema,….. Od takrat naprej sem zelooo previdna, kaj si dam na svoje telo. Alergična reakcija je namreč zelo neprijetna.
meni pa škodijo barve schwarzkopf. sicer nisem dobila mozoljev, ampak glava in ušesa so me pa tako srbeli, da sem mislila, da bom znorela. ampak ni blo tako hudo, da bi morala k zdravniku. po moje ne gre toliko za nekvalitetne barve, ampak za določene sestavine v vsaki barvi, na katero je lahko nekdo alergičen, spet drugi pa ne. res pa je, da so te barve bolj tako tako. če ne drugega, menda fajn uničujejo lase. ampak nenazadnje zmeraj zrastejo novi!
Imate radi živali?? Upam ,da vam prevod ne bo delal težav..
Testiranja na životinjma su bolna, a često i smrtonosna
Popis tvrtki koje još uvijek nisu voljne smanjiti patnju životinja i troškove usmjeravajući se alternativnim načinima testiranja svojih proizvoda. U dodatku je popis i onih zbog čijeg profita ne pate životinje. Radi se o svjetski poznatim proizvođačima čiji se proizvodi mogu naći i u Hrvatskoj
Hrvatska crna lista proizvođača koji testiraju na životinjama:
– Bic Corporation Braun (Gillette Company)
– Biotherm Cosmetics & Skin Care
– Dove
– Chacharel Parfums
– Chesebrough-Ponds (Faberg, Cutex, Vaseline)
– Colgate-Palmolive Co. (Palmolive, Ajax, Fab, Speed Stick, Mennen, Hills Pet Nutrition,Mennen, SoftSoap)
– Elizabeth Arden (Unilever)
– Gillette Co. (Liquid Paper, Flair, Braun, Duracell, Oral-B, Parker Pens)
– Garnier (Laboratories Garnier Paris)
– Giorgio Armani parfemi
– Helena Rubenstein
– Helene Curtis Industries (Finesse, Unilever, Suave)
– Johnson & Johnson (Aveeno, Clean & Clear, Neutrogena)
– Krka
– L’Oréal (finalni proizvodi uglavnom nisu testirani, ali testiraju sastojke i neke proizvode; Anais Anais; Bilage; Logics; Biotherm Cosmetics & Skin Care; Giorgio Armani parfemi; Helena Rubenstein; Ombrelle; Ralph Lauren; Vital Nutrients)
– Lek
– Lever Bros. (Unilever)
– Lancome
– Laura Biagiotti
– Lux
– Mennen Co. (Colgate-Palmolive)
– Neva (Rosal)
– Olay Co./Oil of Olay (Procter & Gamble)
– Pfizer (BenGay, Desitin, Plax, Visine)
– Pliva
– Procter & Gamble Co. – P&G (Ariel, Head & Shoulders,Pantene Pro-V, Secret deodorant, Cover Girl make up, Max Factor make up, Crest, Tide prašak, Bold, Camay, Cheer, Comet, Ivory, Spic & Span, Sure, Zest, Dash,Lenor, Meister Proper, Antikal, Fairy, Pampers, Luvs, Always, Alldays, Attends, Certina, Tempo, Bess, Vidal Sassoon Wash & Go, Pantene, Oil of Olaz, Kamill, Certina Med, Litamin, Cliff,Credo, Clearasil, Camay, Blend-a-med, Blendax Anti Belag, blend-a-gum, blend-a-dent, Chlorhexamed, Firmodent, Wick, Wick Vaporub, Medinait, Daymed, Ellen Betrix, Henry M. Betrix, Old Spice, HugoBoss , Laura Biagiotti, Otto Kern, Giorgio Beverly Hills, Pringles chips)
– Ralph Lauren
– Reckitt Benckiser (Coty, Lysol, Mop & Glo, Resolve, Spray ‘N Wash, Woolite)
– Redken Laboratories
– S.C. Johnson (Drano, Fantastik, Glade, Pledge, Shout, Windex,
Ziploc)
– Sanofi (Oscar de la Renta, Yves Saint Laurent)
– Schering-Plough (Coppertone)
– Schick (Warner-Lambert)
– Shiseido Cosmetics Amerika
– SmithKline Beecham
– SoftSoap Enterprises (Colgate-Palmolive)
– Unilever (Lever Bros., Dove, Calvin Klein, Elizabeth Arden, Helene Curtis, Diversey, Suave, Cerruti parfemi, Chloe, Finesse, Lagerfeld parfemi, Lux, Valentino parfemi)
– Valentino
Hrvatska bijela lista: popis tvrtki koje se mogu naći na hrvatskom tržištu, a NE testiraju svoje proizvode na životinjama:
– Amway(Artistry)
– Annyer
– Aromatica
– Artsana SPA (Chicco; finalni proizvodi nisu testirani, ali kupuju sastojke koji su testirani na životinjama)
– Avon
– Beiersdorf (Nivea, Eucerin, La Prairie, Atrix, Labello)
– Bourjois
– Chanel
– Christian Dior
– Clarins
– Clinique Laboratories
– Collistar
– Corsair Toiletries
– Decleor
– Dietpharm
– DM (proizvodi koje oni proizvode)
– Dr. Hauschka Skin Care
– Erdal-Rex (Frosch)
– Estée Lauder (Clinique, Origins)
– Fairness (Genera)
– Freeman Cosmetics Corp.
– Ginger kozmetika
– Golden
– Henkel (još uvijek nisu objavili potpunu i trajnu zabranu testiranja na životinjama)
– Interchem (Oxalis)
– Kappus
– L’Angelica
– Labud (nije službeno potvrđeno)
– Lander
– Lush
– Marks & Spencer
– Natur Erbe
– Maybelline, Inc.
– Milla (Issa, Rea, Naily, Lee)
– Montagne Jeunesse
– Neutro Roberts
– Olival
– Oriflame
– Paglieri (Felce Azzurra)
– Pupa
– Pyrus kozmetika
– Revlon (Almay, Jean Naté)
– Sapio
– Saponija (finalni proizvod nije testiran na životinjama)
– Selectiva S.P.A. (Aqualina)
– Sinclair & Valentine
– St. Ives
– Swiss Formula (St. Ives)
– The Wella Corporation (Sebastian)
– Tigi haircare
– United Color of Benetton
– Upper Canada
– Urtekram
– Virgin Village
– Yves Rocher
p.s. moja napaka je bilo na forumu mladi o spolnosti….. in ne tukaj
Seveda, vse firme testirajo na živalih, izjeme so v bistvu redke.
Glede alergij – čedalje več ljudi ima težave s tem in na lepem postanejo alergični na stvari, ki so jih prej uporabljali leta in leta. Jaz imam težave v zadnjem času in sem zato kozmetiko omejila le na najnujnejše. Uporabljam otroško kremo in otroške šampone ali pa vsaj takšne, ki so zelo blagi (za vsakdanje umivanje). Po mojem ni kriv konkretno Loreal, temveč splošna povečana občutljivost.
Forum je zaprt za komentiranje.