Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Služba

Služba

Punce, pomagajte mi, prosim, z nasveti. Iščem službo in že parkrat sem se pogovarjala z direktorjem ene institucije. Kmalu bodo namreč iskali nove sodelovce in sem klicala, če je že kaj bral prošnje za zaposlitev. Ker tega še ni utegnil, sem rekla, da bi kar prišla tja na razgovor, pa se je strinjal. Sedaj pa sem v dilemi. Preden se srečava, se še enkrat slišiva po telefonu. Ker pa moje prošnje ni bral, morda pričakuje že izkušeno osebo, jaz pa sem iskalka prve zaposlitve. Kdaj naj mu omenil to? Po telefonu ali raje na razgovoru, če do njega pride?
LP

Kaj te niso učili, da je treba poudarjat dobre lastnosti (ne lagat, poudarjat), slabe pa čim lepše zavit v celofan?

Nič mu prej ne omenjaj. Tudi na razgovoru, ko te bo vprašal po izkušnjah, ne zini kar tako, izkušenj pa nimam. Povej, kje vse in kaj si delala preko študenta, in na koncu mimogrede dodaj, da redno pa še nisi bila zaposlena.

Ma bravo Jožica, ti si pa res poštena!!!!!

Čakaj malo, Pat… Kaj je pa narobe? Valda, da ne prideš na razgovor, pa začneš: veste, saj, jaz bi rada službo pri vas, ampak se mi niti ne sanja, kaj naj bi delala, zjutraj včasih zaspim in dokler ne popijem kave, sem neznosno tečna, pa s kako nemščino me ne mučite, ker sem trda za jezike. Delodajalec naj bi bil pa čisto navdušen, ali kaj?

Sploh pa Ori nikjer ne omenja, da je popolnoma brez izkušenj, piše samo, da še ni bila zaposlena. Kaka je pa razlika – o izkušnjah govorim – če delaš kot tajnica eno leto prek študenta ali pa imaš to vpisano v delovno knjižico?

Bravo, Jožica! Še kakšen koristen nasvet, prosim :o)))

Se čisto strinjam z Jožico.

Ko sem šla jst na razgovor za prvo zaposlitev sem o sebi govorila le najboljše in najlepše. Čeprav (priznam) niti pojma nisem mela kaj od mene zahtevajo. Navedla sem vsa dela preko študenta, čeprav niso mela niti najmanjše veze z mojim delom (pač hotela sem poudarit, kako sem delavna), pohvalila sem se z znanje tujih jezikov (vsaj osnovnih dveh), čeprav znam povedati le toliko, da se predstavim pa da povem osnovne stvari itd itd…..poudarjaš le dobre lastnosti, slabe pa obračaš sebi v prid.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close