Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek ali katera dela v oglaševanju?

ali katera dela v oglaševanju?

Zanima me kar je napisano v naslovu in nasveti kako bi se dal zaposlit recimo v eni dobri oglaševalski agenciji, ker me to izredno zanima – kreativno delo; Ali brez vez ne gre?

konkretno ti ne morem pomagati, ker sem v medijih, kar je pravzaprav tudi eno samo oglaševanje:)))

Inovativnost, kreativnost, komunikacijske sposobnosti, pa tudi žilica za marketing(tu bi jaz pogrnila:)) ), pa tudi malenkosti, kot je res dobro znanje slovenščine,….to bi po mojem bile zaželjene lastnosti.
Kaj natančno pa te veseli pri tem delu? Možne so namreč tudi alternative.

Trženje samo?
Iskanje strank?

ali
Samo uvarjanje z reklamo?

To so dve ločeni stvari, jaz pripadam izdelavi, če lahko tako rečem, pa še tu je več ljudi, ki si delijo delo, ki je po področjih lahko zelo strokovno(tehnično zahtevno).

Ja, bi rekla, da BI BILO znanje slovenščine zelo zaželeno … Če agencije lahko zapravijo na milijone, da spravijo skupaj oglas, s katerim “zamažejo” vse mesto, bi lahko najeli še enega lektorja, ki bi jim za 800 tolarjev postavil tisto eno vejico v sloganu …
In spletne strani agencij: jezik je običajno tako katastrofalen, da ti grejo kar lasje pokonci.
Če tega, da tržniki še osnovnih pojmov iz lastne stroke niso prevedli, niti ne omenjam.

Katja15, kot vedno – enakih misli :))) Ko dobim kakšen tekst, mi tudi lasje gredo pokonci.

Draga TamaraMr,
no, me veseli, da se kdaj kdo strinja z menoj:-)

Ena, odvisno katero delo te zanima v oglaševanju, recimo dokaj izkušene oblikovalce skorajda vedno jemljejo, in ne rabiš zvez. Za druge profile recimo tekstopisce, organizatorje…pa potrebuješ dobre zveze, eno fajn blond frizuro in veliko zmožnosti za- naj se lepo izrazim- prilizovanje. Oglaševalsko stroko še kar dobro poznam in lahko rečem, da je to edina branža v kateri je več bleferjev kot v politiki.

P:S: zjutraj vstala na levo nogo!!!

jaz delam v oglaševanju, ampak kot lektorica – in naši oglasi ter druga besedila niso z napakami, za kar poskbim JAZ! lp, Urša

Urša, mi bi te včasih tudi potrebovali :)))) Moram velikokrat lektorirati že lektorirano…

Urša, opravičujem se ti – ampak zmazki, ki jih moram gledati iz dneva v dan, me tako jezijo, da sem zdaj, ko je tu priložnost, da izvržem iz sebe ta gnev, to tudi z veseljem izkoristila 🙂 Seveda nisem imela v mislih vseh agencij, ampak večina je pa tozadevo zanikrna … Vem, da Agencija 41 (Mobitelovi oglasi) skrbi za jezik, marsikatera druga najbrž tudi, ampak splošen vtis je pač prej slab kot dober. Najbrž bi me jezilo manj, če v oglaševanju ne bi bili v igri tako veliki denarji, tako pa …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close