Najdi forum

KT

Ker nameravam prenehati z jemanjem kontracepcijskih tablet (Diana 35), me zanima, kako si pomagati pri težavah s kožo. Tudi prej sem imela velike probleme z aknami, ki so sedaj (po3 letih jemanja) popolnoma izginile. Grozno me skrbi, da se bo zadeva ponovila še v bolj grozni obliki (tako sem vsaj slišala)! Kaj mi predlagate?

udb

Dvakrat sem uporabljala Diane 35 in koza je bila vmes se kar. Pred prvim jemanjem in vmes je bila katastrofa. Sem pa pridelala hiperpigmentacijo.

Pred kaksnim letom sem prenehala s Stedirilom M, ki jetezave ublazil na podoben nacin, kot Diane 35. Po prenehanju nimam kaksnih vecjih problemov. Izogibam se svinjini, cokoladi, oreskom…, ampak to sem pocela ze prej. Vsake 14 dni si naredim ciscenje obraza po predhodni parni kopeli s kamilicami. Jasno imam prste ovite v papirnate robce. Nego zakljucim z zajbljevo masko. Vsake toliko casa si naredim masko z Elizabet Arden. Vsebuje namrec AHA (sadne kisline). Pa se eno “skrivnost” imam, ki sem jo itak zezela “obelodaniti”, pa sem odlasala. Vsak dan pojem tabletko s kombiniranim B-vitaminom, poleg tega pa se antioksidante. Tudi po ramenih, kjer sem imela predhodnoprecej tezav so se le te prenehale. Aja, da ne pozabim. Zame so kreme “strup”. Vichy je bil vsaj zame totalna katastrofa, saj mi je zapacal vse pore. Poskusila sem tudi z nekaterimi drugimi kremami, pa ni slo.

Za antioksidant ti priporocam, da v iskalnik (npr. google) odtipkas GOH Slovenija.

Upam, da ti bodo nasveti kaj pomagali. Lepo kozo ti zelim tudi po prenehanju KT!

zdravo! lepo, da je s tvojo kožo vse lepo. nekatere nimamo take sreče :(((
katero kozmetiko pa uporabljaš, da ti ne maši por? jaz iščem kremo, pa se mi zdi, da je vsaka packasta…
lepo se imej!

Uprabljam olivno ali madljevo olje ali pa gel. Drzim se nacela, da vse bele kreme vsebujejo nekaj, cesar moja koza enostavno ne prenese. Tudi kadar uporabljam zascitni faktor pazim, da ni v obliki kreme. Je pa res, da je nakup gela bolj tezaven, kot je nakup kreme. No, ogromno tezav lahko povzroci tudi puder.

Z necisto kozo sem se ubadala olala let. Hodila okoli dermatologov, kozmeticark. Stanje koze je nekako v enakem ali celo malenkost boljsem stanju, kot je bilo med jemanjem tablet.

Drugace pa mi verjemi, da sem se pac sprijaznila z dejstvom, da moja koza nikoli ne bo podobna otroski ritki.

živjo!
hvala za odgovor! olivno olje, praviš – pa je to uredu tudi za mastno kožo oz. je ne zmasti še bolj? včasih so mi v lekarni naredili kremo iz olivnega olja, vendar se je poleti, ko je bilo vroče, olje “ločilo” od kreme in sem to opustila. spomnim pa se, da mi je zadeva odgovarjala. a te lahko vprašam, katere gele uporabljaš (od katere firme)? hvala za prijaznost :)))

Pri vecini, ce ne pri vseh kremah se bo v vrocini zgodilo, kar si opazila pri kremi, ki so ti jo zmesali v lekarni. Sicer pa krema verjetno tudi ni imela dodatnih stabilizatorjev tako, kot jih imajo dodane industrijske kreme. Samo locevanje ni nic hudega in krema s tem ni izgubila svoje kvalitete. Ce bi jo ponovno premesala, kot to pcno v lekarni bi jo ponovno homogenizirala. Sicer pa bo podobno, ce vzames kar cisto olivno olje. Kar pa sem zelela predvsem poudariti je to, da je meni bolj kot vse kreme in podobne zadeve pomagal antioksidant. Naslov sem ti napisala, pa poglej. Sama ne zelim delati reklame, ker od tega res nimam nic, saj ga se prodajam ne, razumljeno pa bi lahko bilo drugace.

Aja, geli. Kar Kozmetika Kahne, cetudi sem na nekaterih forumih prebrala, da mnogim zenskam ne odgovarjajo. Sicer pa od njih uporabljam le gel z morskimi algami. Iskala sem tudi ze kaj podobnega, pa ne najdem. Ce bos nasla ti pa se ti priporocam za kakrsnokoli informacijo, saj me iskanje ustreznih zadev za kozo ze prav mori. Poplava raznoraznih izdelkov, ampak… Aja, nekatere priporocajo tudi kozmetiko Murad. Priporocam, da si v ta namen ogledas forum Kozmetika in styling, ce se prav spomnim.

Upam, da ti bodo nasveti res kaj koristili.

Živjo1

Tudi sama imam problematično kožo. Sem šla na stran GOH Slovenija, pa se med izdelki nisem znašla. Lahko bolj natančno poveš kako se tisti tvoj izdelek imenjuje? Hvala, lp.

Alja

Izdelek se imenuje Active-H. V bistvu so to kapsule. Zjutraj in zvecer jih pojes pred obrokom s kozarcem vode, zraven pa zauzijes se kaksne vitamine, kot je ABC plus ali kaj podobnega. Ne vem, kaj si opazila zase, ampak sama umetnih sladil ne prenesem in zato tudi vitaminov, ki vsebujejo umetna sladila (prakticno vse sumece tablete) ne uporabljam. Aja, nekaj o delovanju preparata lahko preberes na GOG Slovenija. Spodaj sem videla link “Vodik nam daje zivljenje” (http://www.goh-slovenija.com/index.php?option=content&task=view&id=12).

Da ne bos presenecena, ti raje napisem takoj. Ena plastenka, ki jo imas za en mesec stane priblizno toliko, kot stane ena nega pri kozmeticarki. Nazadnje sem placala 13000 SIT. Ucinek ni takojsen in se pokaze sele po 2-3 mesecih. So pa poleg pozitivnega ucinka na kozo vidni tudi drugi ucinki. No, pri meni je ta glaven. In ves kaj je najlepse? Coklada ni vec popolnoma prepovedana.:-))

Glej Alja, ce zelis vedeti kaj vec ti bom poskusila najti se kak link. Jaz sem zadevo sprobala, ker so mi jo svetovali kao dodatek k prehrani. In… pri meni je delovala. In raje vidim, da jem nekaj, kar ima potencialno celo pozitiven ucinek name, kot da bi jedla “Acutane”, ki sicer na kozo kao deluje poz. ima pa druge stranske ucinke, zaradi katerih je uporaba KT OBVEZNA, jaz pa je ne uporabljam vec, ker sem skasirala stranske ucinke KT.

LP

M

Mina, najlepša hvala za izčrpen odgovor. Samo veš kaj me še zanima…za koliko % (približno) imaš sedaj boljšo kožo? Pišeš namreč, da imaš še vedno težave…Ker so te kapsule res drage me zanima ali se jih zares splača kupiti…

Hvala in lp.

Alja

Koza je ob uporabi kapsul boljsa in bolj cista kot je bila tedaj, ko sem hodila h kozmeticarki in nisem jedla kapsul. Izboljsanje je vsaj 100 %. Vsake toliko se mi sicer kak pojavi, ampak ne v hujsi obliki in se tudi hitro scisti. Najvecja je razlika pri hrbtu. Ce sem imela KT je bila OK brez pa ni bilo za nikamor. Sedaj je cista.

Meni je veliko pomenil komntar, ki ga je dala moja sestra, ko je rekla, ja kaj pa ti pocnes, da imas nenadoma tako lepo kozo. Saj si ja imela vedno probleme.

Zase lahko recem, da sem vesela, da sem prisla do njih. Je pa res, da se za njih nisem odlocila cez noc. Jasno mi je, da cena res ni nizka. Sem pac “zrtvovala” kozmeticarko za kapsule. Sploh pa na nek nacin “prihranim”, ker mi kreme, za katere sem mislila, da mi bodo pomagale ne pomagajo in tako “prisparam”.

Mina, se strinjam, da ni škoda denarja za stvar, ki deluje. Bom še malo razmislila, ampak verjetno se bom odločila za nakup. Najlepša hvala še enkrat za ves trud;-).

Lp

Alja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close