Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Depresija te dni

Depresija te dni

Točno se zavedam, da nimam nobene pravice “jamrat” nad svojim življenjem. Sem zdrav, imam službo, okey delo, športam, materialne zadeve sem si pa tudi kar uredil.

Ampak skoraj leto in pol sem že samski in zadnji mesec in pol mi pa ta status bolj ali manj preseda. Ko sem se razšel z bivšo je bil eden izmed napotkov:”ugotovi kaj bi rad”. Prepričan sem, da sem na tem področju veliko naredil. Rad bi resno razmerje iz katerega bi kasneje nastala družina.

In vem kakšno partnerko si želim. Pa eni pravijo išči, drugi pa nikar ne iskat. Bo že prišla. Mene pa zadnje tedne tako stiska neka nevidna roka za vrat… Kako naj to stisko preženem?

Jasno mi je, da moram biti sam čist “pošlihtan”, če sploh hočem začeti kaj pametnega. Ampak a je ta tesnoba normalna? In a bo res srečanje z nekim dekletom, ki mi bo ugajalo odpravilo problem ali pa bo to samo “začasen obliž”, pa bom kdaj kasneje spet “eksplodiral” oziroma bolje rečeno “usahnil”.

Mnogi mi pravijo, tudi tule na forumih, da sem okey. Vem, da sem ampak nekako se kot samski počutim nekam praznega. Ne vem, če je to prav, saj marsikje človek prebere sporočila, da mora biti vsak sam najprej “kompleten”, če hoče “kompletno” razmerje. Spet kje drugje prebereš, da smo ljudje socialna bitja, ki za dokončno izpopolnitev rabimo nekoga ob sebi.

Kaj je res? Kako na take deževne in temačne dni pregnati to “dušenje”? V kratkem bom dopolnil 33. let pa se mi zdi da čas kar teče in nič ne reče…

Jack was clonned?

Jaz te popolnoma razumem, Moški. Kaj je res in kaj ni? Saj veš, da resnica ni samo ena. Pomembno je, da veš, kaj hočeš, in zdi se mi, da dobro veš. Tesnobo ti povzroča dejatvo, da ne veš, kakšna bo tvoja prihodnost, ali boš dosegel svoje cilje (družina). Kdo pa ve, kaj še bo in česa ne?! Upam, da se zavedaš, kako krhko je vse, tudi najtrdnejša razmerja…

Moj nasvet: ne išči na silo inn imej ves čas oči široko odprte. Nobene že apriori ne zavrni, vsako poskusi spoznati, da boš vedel, kaj zavračaš oziroma sprejemaš. Ker veš, kaj želiš, tukaj ne bi smelo biti večjih težav. Želim ti, da bi se ti pri bližalo tisto, česar bližino si želiš… Lp, Poli

Hopla. Noben Jack ni bil kloniran. Nobenega ne želim “zaje……”, pa tudi ne bi želel, da bi kdo mene…

Kriza je ja v teh dnevih… to vreme, pa sej bo minilo, verjem.

Počutim se enako kot ti, nekja manjka in nekaj me duši. Bo že bolje!

Veckrat berem poste, malkrat pa kaj napisem……….. iskreno receno tvoje nekako ze celo spremljam. Zakaj bom zdaj kaj napisala ne vem….”zuta minuta”:)
Jaz sem ob vsem tem stiskanju tesnobe in presedanja samskega zivljenja kljub temu da veliko hodim ven ker imam rada druzbo se velikokrat v prostoru polnem zanimivih in tudi manj zanimivih ljudi pocutim samo………..manka mi vse kar se tice dvojine, ostalo mislim da v mojem zivljenju je. Je mozno da se clovek pocuti tako sam v prostoru polnem ljudi pa tudi ce cuti, da bi le rad bil samo z nekom blizje kot z ostalimi, z nekom ki bi lahko delal tudi dolgorocne plane????

Kot tebi tudi meni pravijo eni ”ne isci, pride samo od sebe ko najmanj pricakujes, drugi pa ”vsakemu daj moznost”……. kdo bi vedel…..jaz sem se trenutno prepustila toku……….pridejo dnevi kot npr. tile zdaj ko me stiska tesnoba pa bi marsikaj rada npr.z nekom nekaj delila neke trenutke, misli npr. med kakim filmom ta nekdo pa ni bilo kdo ni le prijatelj je vec……samo kje je? Mene tudi ze malo leta morijo, stara sem 26, za nekoga so to ze kar leta za nekoga pa spet ne……sej ne da me mori st.26 mori pa me da se nic ni spreminja gelde mojega statusa ; singel or not singel. Po drugi strani me pa tud leta morijo sej nocem bit recimo 35 ko bo otrok sel v 1.razred. Ceprav za zdaj tud to ne bi bilo slabo glede na trnutno situacijo :))

Meni tudi pravijo da sem o.k. in veliko znancev podvomi ko recem da sem samska in po enem letu spet pride kdo ki me isto vprasa in moj odgovor je isti……….nekomu sem zaupala da se teko pocutim prazno, da imam dovolj ze gledalisca in kulture, hobijev in druge okupacije ker sem spoznala zakaj ze nekaj casa to vse pocnem, oseba je samo stala pred mano in ni mogla verjeti mojim besedam…..zvedela sem da skoraj vsi ki jih poznam mislijo da je moje zivljenje popolno…..zuri, zmenki, sprosceni dopusti ob morju……da v bistvu sploh ne dam vedeti da imam potrebo po zvezi, partnerju………je res da moramo kot TAXI vozniki imeti prizgano lucko na strehi, da se opazi da smo prosti, na voljo…..???
NO to moram se zvedeti kako gre, potem pa se se potrudit da ne bo prevec ocitno……je to moja napaka, da premalo naredim da dam vedeti???
Mogoce.

Brez zamere ce sem iskoristila tvojo temo da se malo izkasljam.
Have fun :))) sej bo minilo (osebo ne maram tovrstnih tolazilk sam zdaj se tudi jaz ne morem spomnit nic kaj bolj prikladnega)
L.p. vsem

No, ta prispodoba TAXI-ja mi je prinesla nasmeh na lica.

Vcasih bi res morale imeti to lucko na glavi. Ker kot si rekla, hobi ta, dejavnost ta, druzba tu in tam, dopust tja, last minute varianta, hop gremo kolegica, gremo skupaj, babe na dopust, imamo se fajn. Vse skupaj sestejes in vidis, da ti samo za te male zadeve zmanjkuje casa….moski pac to vidi in gre dalje. Kaj se bo vmesaval v neko zivljenje, ko ze od dalec vidi, da nima prostora niti za kavo, pa ce ze, ce mu uspe na kavo, se pri tem konca. Najlepse pri tem pa je, da dobi takoj servirano, kaj vse bi lahko v tem casu naredila, medtem, ko je na kavi…..imejte hobije, imejte svoja mala zadovoljstva, uzivajte v mladosti

Hvala vsem. Ne vem kaj naj si mislim. Naj mi bo lažje, ker je kar nekaj podobnih ali naj mi bo težje, ker res vidim kako težko je…

In tole Gabii pa Lamisil – kako resnično in kako zapleteno. Splošno navodilo in okey in koristno, ko si samski, se glasi: zaposli se, delaj, uživaj, športaj, pojdi med ljudi, smej se in uživaj. Ampak kako te potem vidi okolica? Polno zaposlen, samozadovoljen in samozadosten uživač ali pa uživačka – pa saj temu še na kraj pameti ne pade, da bi se odpovedal delčku svoje svobode, he, he, he, he,…

Pa tudi sam sem že mislil na nek znak, ki bi označeval “proste in neproste” (TAXI lučka, ha, ha, ha,…).

Hvala za mnenja! Sem danes bolje (navkljub vremenu), pa niti ne vem vzroka. Tako pač je!

Mene tudi (manjša) depresija daje te dni in verjetno je krivo to, da smo imeli prejšnji teden že skoraj poletje…sedaj pa spet zimo. Jaz osebno imam sicer o “samskem statusu” več pozitivnih besed, kot o nesamskem.
Je pa stvar taka, da tisti ki smo samski bi šli radi v vezo, tisti, ki pa jo imajo, bi radi ven. Nikol ni prav.
Ej, moški….izkoristi samske dneve, pojdi na kakšno potovanje, preberi kakšno dobro knjigo, povabi prijatelje k tebi domov na večerjo, pojdi na masažo, odpri buteljko dobrega vina in najdi si ljubico! Uživaj maksimalno, saj vidiš, kako čas beži !
Lupčka :))

Sangrija – najdi si ljubico? Pa ne, ne rabim ljubice oziroma rabim takšno, ki bo več: ljubica, prijateljica, sopotnica – partnerka!

Moški, predvsem ti svetujem, da si manj na internetu pa več v real life.

Kot pregledujem forume pogosto naletim na tvoje teme z istim naslovom!
Oona ti je dala dober nasvet. Še najboljši do sedaj!!
Življenje se živi in ne opisuje.

Najlepša hvala vsem, ki ste podali svoje mnenje. Prihaja pomlad in negativna razpoloženja minevajo, pomagale pa so tudi vaše misli. Ob vsej množici osamljenih ali žalostnih ali kako drugače nesrečnih ljudi na tem svetu ne vem kaj naj si mislim. Naj bom vesel, ker nisem edini ali žalosten, ker vidim kako majhna je skupina tistih, ki jim uspe najti srečo? Najlepša hvala tudi vsem tistim, ki ste se oglasili na moj e-naslov in me vzpodbudili!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close