Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek telefonsko “posiljevanje”

telefonsko “posiljevanje”

Še koga moti posiljevanje z nakupi po telefonu, od različnih zavarovalnih družb, založb itd.???

Kako ukiniti takšno že skoraj dnevno telefonsko nadlegovanje?

ko se predstavi rečeš nimam časa in odložiš…simpl….

Se pridružujem xeni:)

mi to nadležnost tudi odpravimo z “nisem zainteresirana, hvala”

Jaz vsakemu povem naj v imenik zapiše,da ne želim več,da me kličejo in če me še bodo jih bom tožila zaradi vznemirjanja.Očitno uspešno,saj že dva meseca ni nihče klical.

pa si predstvlate, da na drugi strani žice običajno sedi študentek, ki si na ta način prisluži kak študentovski tolarček!? Jaz vedno prisluhnem, odgovarjam pa četud pol rečem ne. Saj so plačani od števila klicev (za zavarovalnice in prodajo cajtng ne vem, vem pa za ankete). Kaj čmo, vsi se trudimo za ljubi kruhek.

ja….neny….tukaj ti dam prav…zadnjič so mene nekaj klical…ena anketa, pa sm odgovarjala….pa tudi potem so me vprašali, če mi lahko pošljejo na dom še eno (precej obsežno), pa sem privolila in kar nekaj časa delala križce :))….kadar gre za kakšno anketo me ne moti toliko…..razno razne prešernove družbe in zavarovalnice…..ti mi dvignejo pritisk…..pa čeprav jim poveš, da nisi zainteresiran te čez 14 dni spet kličejo…..jaz jim ne morem pomagat, če so si izbrali takšno delo…zaradi tega jaz ne bom naročila zbirke knjig ali vstopila v ne vem kakšen steber…..žal morajo biti pripravljeni na odziv ljudi….

če gre za kako anketo, potem tudi jaz sodelujem (načeloma), ker sem že tudi sama anketirala (čeprav ne po telefonu), ko pa mi hoče kdo kaj prodajat, pa jim kaj hitro povem, da pač ne bo nič, ker se mi zdi brez veze, da mi na dolgo in široko razlaga in se trudi, ko pa itak že vnaprej vem, da ne bo nič.

Tu govorimo telefonski prodaji ,ne o anketah.Na ankete tudi jaz odgovorim.

Ja in na živce mi gre,ko me 4X v tednu kliče zavarovalnica in 3X v tednu Prešernova družba.Pa da ne pozabim vsaj 2X na teden še čiščenje stanovanja s Kirbiyem.

Mislim,da se imam pravico branit pred takim nadlegovanjem.

naše številke ni v imeniku in je problem rešen :).

Ne samo, da nadlegujejo mene, ce me dobijo. Nadlegujejo tudi mojo telefonsko tajnico. pa menda da nimam tajnice zato, da mi bodo sporočila gor puščali. Ali pač??? Včasih se pa res že vprašam, kje je meja med okusnim in neprebavljivim!!!

Ampak pazte sceno. Odprem vrata tipu od Mladinske knjige. Ga spustim notri in mi pove, da sem bila izbrana za nagrado, ker sem od njih kao kupla neko knjigo. Jaz njemu, Aja? Od MH pa res nisem od nobenega akviziterja se nic kupila. Sem se komaj vselila. Nemogoče. Se mi mudi. Kupila ne bom nič. Na svidenje. Mudilo se mi je pa res kot strela. Zaključek? On meni, najprej bom jaz povedal svoje. Če želite, da hitro opraviva me boste tiho poslušali brez prekinjanja in boste lahko šli, če ne pa… Sami boste krivi za zamudo. Živa sem pop… tip je pa to jasno videl.

Ej, saj bi poklicala 113, pa sem se nazadnje v lastnem fletu počutila ogroženo. Sedaj? Že vse na vratih iber vljudno in seveda hladno kot ledena kocka ODSLOVIM.

Nina, jaz bi mu ob takem odnosu samo rekla: “Marš ven!!!” In mu potem sladkobno pojasnila, da sem si zapomnila njegovo ime ter naj v prihodnosti malce bolj pozorno gleda okrog sebe, da ne bo kdaj kasiral kakšne okrog kepe!

čao

Probaj s Prešernovo družbo kaj takega. Ti so popolnoma nepismeni in ne znajo zabeležiti tvoje želje. Jaz sem jim zagrozil že trikrat, oni pa …. Od kod, hudiča, jim volja za vse to?

Bla, ba, bla.

He he, očitno (seveda) me ne poznaš… in moje poklicne deformacije tudi ne. Jo je pa že izkusil en skrajno vsiljiv in nesramen akviziter, ki si me bo za vedno zapomnil ;))))))))))))

Vsak po svoje pač… Ne rečem, da je moj način korekten, je pa vsekakor učinkovit!

čao

Ti špelinV… faca si!

Na žalost meni taksne stvari nikoli ne potegnejo v pravem trenutku. Pol jih pa po nosu dobim. In takrat sem prav pihala od jeze…

Je pa hecn… skenslam zavarovalnicarja, anketarja (teh navadno ne) ali kogarkolipacze in… pocutim se krivo. S tem, da oni nadlegujejo mene in ne jaz njih…

A je tuki kak forim, kjer bi lahko povedale vse stvari, za katere se pocutimo krive???

Na sreco vsaj za tel dez nisem kriva… KLICEM SONCE!!!:-))

Vzemi zadevo s te plati: ko človeku v prvi sekundi presekaš samogovor in mu rečeš “Hvala, me ne zanima in prosim, da me v bodoče črtate iz vaših seznamov”, mu boš s tem samo pomagala. Kajti njegov dragocen čas bo lahko porabil za stranke, ki jih njegova ponudba zanima 🙂

Nimaš se za kaj počutiti krivo.

Pri nas pa sploh nimamo stacionarne telefonske linije – in imamo glede tega mir!

Pri meni je bil tud enkrat na vratih eden zelo agresiven. najprej ves prijazen in sladek, ko pa je videl, da ne bo nič, pa je postal skoraj nasilen in nesramen. no, seveda sem se šele kasneje spomnila, kaj vse bi mu lahko zabrusila.
vem, da eni od tega živijo, ampak jaz imam pa tudi svobodno voljo, da jih niti ne poslušam, kaj šele kaj kupim…
na srečo me po telefonu morijo samo s telekoma (dvakrat do zdaj) – ker moje številke ni v imeniku.

Naslednje preverjeno deluje – vsaj zbrišejo te s seznama.

Ko klicoči oddrdra uvodno dolgovezenje, ga mirno vprašaš, če ti lahko prej pove svoj ime in priimek, da pripravljaš posebno bazo za npr. ministrstvo, kamor se vpisuje vsa podjetja in posameznike, ki se ukvarjajo s telefonsko prodajo in akviziterstvom na domu….

Malce naložiš. Večina bo od strahu kar odložila slušalko.

No ja, telefonski imenik je javna knjiga, ce si not al te pa ni je pa tvoj problem.

Šest let sem to počela med študijem, dobro smo bili poučeni, kaj je po zakonu dovoljeno, tako da ne vem no, kdo bi se ustrašil tele fore z ministrstvom.

Drugač se da pa ful zaslužit in tko pač je. Ne boste verjeli, kolk je takih ljudi, ki vse kupijo.

Vau, Katja, enkraten predlog! Tole je pa za “ponucat” ;))))))))))))))))))))))

Koka! Trikrat sem povedal, predstavnicam Prešernove družbe, natanko to, kar priporočaš ti, vendar …. Ali so gluhe pa me ne slišijo ali pa ne znajo pisati, ker očitno ne zabeležijo tega. Še kakšen predlog?

Je javna knjiga, vendar je ni dovoljeno zlorabljati v ta namen.

V resnici – najhujši so težaki od Prešernove družbe! Tako so nadležni, da ne bi od njih knjige vzela, če bi mi jo zastonj ponujali! In ponujajo neprestano Zdravilna zelišča! – Nasplošno se jih za vedno znebim tako, da pustim nekaj časa govorit potem pa mirno rečem, nič ne bom kupila, ker nimam denarja. Neverjetno kako to učinkuje! Če ni denarja pač ni muzke!
Vse drugo jih ne odžene tako hitro.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close