ženski “špičaki”
Povejte, punce, ki nosite t.i. “špičake”:
Kupila sem si torej špičake, usnjene, 16.000.
Obute sem imela cca 3-4 ure in je spredaj – kjer je konec prstov in je čevelj “prazen” – že zelo vidi guba, ki nataja pri hoji.
Prodajalka pravi, da je to pri tem modelu čevljev normalno, razumem. Ampak, že po enem dnevu zgledajo tako “shojeni”.
Vas to moti?
Na mojih se guba še ni naredila, obute pa sem imela ene 5x cel dan.
So tudi usnjeni, na razprodaji v Massu so bili mislim da 8.000 SIT, so pa zelo mehki, noge nič ne bolijo, tista š***** je pa trda, zato verjetno še ni zgubana.
Bi me pa verjetno motilo, če bi že novi izgledali “pošvendrani”:((
p.s.
Kaj pa če bi notri zatlačla kakšno vato ali papir? Ne vem, ne se smejat, ampak mogoče je pa za probat…
ker delam v trgovini z čevlji bi ti rada povedala da to nikakor ni reklamacija saj je to normalno.Pred prvo nošnjo bi jih morala skrbno namazat z kremo,saj čevlji ki še niso bili nošeni res dobijo gube.Torej pomembno je kako čevlje neguješ.Priporočam ti da jih vseeno namažeš z zaščitno kremo(najbolje z tako v tubi,saj je bolj mastna),ter v njih daš napenjalce za čevlje,ko jih nimaš obutih.
Sorry Vilma,
meni se pa to ne zdi prov nič normalno. Recimo jaz imam špičakov polno omaro pa se mi to še z nobenim parom ni zgodilo. Tako da je tale tvoja info malo neumestna.
Če je to zate in za trgovca normalno, potem mora biti zraven čevljev opozorilo , kako z njiimi ravnati in kaj se zgodi v nasprotnem primeru.
Mogoče pa je to odvisno tudi od kvalitete in cene čevlja. Pri nas je že tako, da so neke trgovine kot so Mass itd, nabile cene do višav za čevlje no name. In stranka potem pričakuje za tako ceno tudi kvaliteto, ne? Če pa je cena samo navidezna, pa je to čisto druga zgodba.
Brina
Kot ti je že svetovala MatejaMP – v špice daj vato, ali pa papirnate robčke, kuhinjske papirnate brisače. Še namig: jaz za nego čevljev ne uporabljam raznih krem in loščil za čevlje, ampak Neutrogena kremo za roke. Usnje je koža in če krema odgovarja mojim rokam, čevljem še bolj….Le ko namažeš, moraš poskrbeti, da se krema lepo vpije – preverjeno ne premočijo, pa še lepo se svetijo!
Lp,
Pik’ca
Jaz nisem nobenih špičakov pred prvo uporabo mazala. Sem jih pa sproti negovala, jasno. Pa tud vate nimam v špici, pa se mi nobena špica ni zgubala na nobenem paru.
Je pa zlo pomembno, da je tudi spodnji podplat iz usnja, ker je tako celoten cevelj bolj prožen, da o udobnosti ne govorim.
Me pa vseeno zanima, iz katere trgovine so tile špičaki!
Kar je napisala Brina, je čist res! Cene nabite, kvaliteta podn, čevlji trdi, ljudje pa mislijo, kolk so fajn kupili………
Nesi jih nazaj. Imam več špičakov pa se mi ni noben čevelj zgubal.
Glede Mass-a pa bi dodala le to, da so mi bili neki čevlji zelo všeč a so v redni prodaji so stali 23.000. Čez 1. teden pa je bila razprodaja in sem šla pogledat ta par čevljev. In veste kaj so naredili, podražili čevlje na 27.800 in nato znižali za 20%!!!
Očitno bo ostalo za vselej tako, da se bom pri nakupovanju čevljev izognila te trgovine. Še vedno je Italija zakon!
Forum je zaprt za komentiranje.