Reklamacija
V mobitelovi akciji, sem kupila telefon, ki ne dela. Po treh dneh sem ga nesla nazaj in ga lahko brez problemov zamenjam, problem je samo v tem, da nimajo več te barve telefona jaz pa druge barve nočem.
V kakšnem času so mi dolžni zamenjati telefon oz. najti telefon take barve kot jaz hočem oz. kot sem ga že kupila.
Nekaj so govorili o mesecu dni, a sem jaz res dolžna čakati na izpolnitev reklamacije mesec dni, saj vendar ni moj problem če prodajajo telefone ki ne delajo in v tem primeru so dožni zagotoviti novega, ki deluje, a ni tako?
dolžni so ti nadomestit s telefonom, ki funkcionira in je enake kvalitet če tega ni pa boljšim, kako pa je z barvo pa res ne vem.
Bolj podrobno si te zadeve lahko prebereš v Zakonu o varstvu potrošnikov (ZvPot, ki je bil lani nazadnje dopolnjen in spremenjen) Najdeš ga na spletni strani od državnega zbora.
Kar se tiče reklamacije je tako, da ti morajo zadevo zamenjati takoj, če tega nimajo na zalogi so ti pa dolžni vrniti denar.
Bodi pa pazljiva, če boš vstrajala in čakala na tako barvo, ki jo želiš, ker ti lahko vmes poteče rok za reklamacijo. Najbolje je, da to tudi napišete od katrega dneva dalje in kdaj naj bi bila dobava novega.
Sicer ti pa svetujem, da pokličeš na zvezo potrošnikov tel.:474-06-00 in jim poveš za tvoj problem ti bojo oni natnčno svetovali, kako in kaj.
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.