Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Črvički po hiši

Črvički po hiši

Na pomoč!

Ali kdo ve kaj in od kod (zaradi česa) pridejo v hišo majhni rdeči črvički s črno glavo, dolgi cca 0,5 cm. Pojavili so se praktično v vseh bivalnih prostorih.
Spomnim se, da smo kot otroci take črvičke videli zunaj, pod kamni, na betonu ipd.

Kako se jih znebit?

jaz sem jih imela v kuhinji in dnevnem prostoru. najprej sem jih samo pobijala, potem pa sem klicala prijatelja, ki študira v tej smeri in mi je rekel, da so lahko črvi moljev mokarjev. stran sem vrgla vse, kar sem imela suhega v omari (moka, testenine, riž…). in ni jih bilo več. probaj, škoditi ne more.

Hvala, da se je kdo spomnil na to nadlogo! Sigurno NISO mokarji, ker so dosti mansji in se pojavljajo tudi v kopalnici. Ce kdo pozna resitev (jaz sem mislila, da gre za lesne crvicke, ker so se najprej pojavili v manardi, a jih srecam tudi drugod.

eno vprašanje neža, a si ti prej spraševala pod viss?
če so kakšne druge sorte, bo težava večja. vendar, je pa vseeno možnost, da so mokarji, ker so točno tako veliki.

Tudi jaz sem jih že opazila pri nas v hiši. Sicer zelo poredko. Bil pa je že v kopalnici in na steni v dnevni sobi. Jaz pa mislim, da nekako prilezejo skozi steno od nekod. Do sedaj se nisem resno ubadala s tem, enostavno sem ga odstranila.

No, dobro, sam da veste za kaj se gre oz. da ste že kdaj videle to.

V bistvu gre za mojo prijateljico, ki je doma (na porodniški) in nima interneta. Pred mesecem dni se je preselila v novo hišo in zdaj se ji je ta golazen pojavila praktično v vseh prostorih. In je zarad tega zelo obupana.

Se pa spomnim, da smo jih tud mi doma imeli stranišču in kopalnici. Kam in zakaj so šli…. pa sam bog ve… 😉

A niso to mladički striglic? Jaz jih imam posebno spomladi na hodniku. Uporabi čistilo, ki vsebuje insekticid.

Jaz bi poklicala kar kakšno službo, ki se s tem ukvarja, da bi se jih znebila dokončno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close