za odrasle otroke
Prosim vas dragi otroci, ki ste mladi , pametni in močni pustite me živeti tako kot si želim in zmorem.
25 let sem skrbela za otroke,ki upam, da so sedaj odrasli, sedaj pa želim in hočem:
Porabiti svoj prosti čas zase in za svoje muhe in ne za varstvo vaših otrok in kuho družinskih kosil
Porabiti svoj denar za potovanja in dopuste in ne za pomoč svojim pametnejšim in sposobnejšim otrokom
V svojem stanovanju si želim svoj hišni red, vstajati in hoditi spat, ko se meni zahoče
Dragi otroci rada vas imam samo prosim vas pustite me dihati, ne visite mi okoli vratu, pojdite in živite svoje polno življenje toda s svojim delom in s svojim denarjem. Pridite k meni, ko boste dobre volje, da se skupaj poveselimo življenja.
Ne Sissy nimam recepta, to so samo moje pobožne želje. Zadnje čase sem bolj “egoistična”pa greva z možem v soboto in nedeljo smučat namesto, da bi šla za štedilnik. Letos greva tudi na daljše potovanje pa ne bova dajala otrokom za “izredne stroške”. Že vidim kako si mislijo, da se mi je na stara leta zmešalo in da sem neizživeta. Saj ko si enkrat pri pedestih po njihovem ne potrebuješ več dobre hrane, ne lepih oblačil, ne potovanj, ne prostih dni…
Jaz razmišljam ravno tako kot ti in tudi nekaj malega že delam na tem. Reakcija otrok je pa ta, da mislijo da sem v menopavzi in da me bo minilo.
Kaj šele bo, ko bodo videli da mislim resno.
Alice! Želim ti obilo zdravja, dobre živce, veliko lepih izletov, dobrih kosil (takih, ki ti jih kdo drug skuha in postreže) in še in še …
joj, joj punce!
In kaj je moja želja?
1. živet čisto s svojim denarjem, ne da zaslužim tako malo, da se mami zasmilim in mi kar naprej kupuje kake stvari za katere ve, da jih potrebujem, ker denarja nočem.
2. na drugi strani pa naj ne gleda na moja dejanja kot jastreb (spet nisem nič prav naredila – halooo-pri 33.letih???) naj ne govori, da sem totalna nula, če še toliko ne zaslužim, da bi spodobno živela…
3.oziroma najbolj srečna bi bila, da bi lahko jaz šla kupit kurilno olje zanjo, ga skeširala in ji enostavno poslala pošiljko. Potem bi se jaz počutila kor Božiček. Ali pa ji priskakljala pred oči z rezervacijo za toplice, a kaj, ko še z družino predlani in leto nazaj nismo bili na dopustu, lani pa smo morali kompenzirat, ker drugače ne bi dobila nič regresa.
4. kot zadnje, pa bi si želela isto kot je napisala Alice v prvem postu, seveda, ko moji otroci toliko zrastejo.
Ti si moja punca!!! Prosim te, če lahko to opišeš še malo širše, saj moja žena misli, da sem samo jaz taka baraba. Hvala bogu da imam somišljenika na tem svetu, čeprav otroci (27 in 25 let) še vedno ne gredo, pa ne gredo, pa ne gredo – NIKAMOR.
Enkrat pa vse mine poje Meta Malus.
Lep pozdrav od sotrpina.
Čim prej jim pokaži, da smo starejši še tudi željni življenja. Moji so že odšli. Sedaj si pa res privoščim tisto, kar si v času, ko smo morali skrbeti še za otroko, nisem. Grem na smučanje, v toplice. Moj sin včasih reče “naša mama bo začela še v disko hoditi”. No to ravno ne bom, ker imam družbo, s katero se znamo tudi drugače zabavati.
Res je lepo, ko si v pokoju in imata z možem čas drug za drugega. Tega si ne bi pustila vzeti.
Dragi otroci, čim prej od doma. Se boste že znašli. Tudi mi smo se morali ko smo bili vaših let.
ALice, pa še ena s stališča “odraslih otrok”. Mene so od malega vzgajali tako, da so starši sicer starši, pa tudi samostojne osebe s svojim življenjem, ki hočejo včasih čas in prostor zase. zato je zdaj, ko imam že službo pa vseeno še živim doma, samoumevno, da mami ne kuha zame, da jima plačujem del stroškov, da mi ne dajeta denarja, da je njuna odločitev, kaj bosta gledala po TV in take stvari. in da se bom odselila, ko bom imela možnost in denar za to. poznam pa veliko prijateljev s starši, ki se na smrt bojijo, kaj bodo počeli, ko bodo šli otroci od doma. to se mi zdi tko prazno in brez smisla. kaj bodo počeli….uživali, ne????
mislim, da bi morala otroke že prej navajat na to, da nisi samo mami.
Forum je zaprt za komentiranje.