Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek napake

napake

Pravjo,da smo ljudje kot zrcala in pri drugih ljudeh vedno vidimo svoje lastne napake!

npr,da sem jaz proti alkoholu,tip se ga pa naliva vsak vikend…Ta njegova “napaka” me moti…

Kje oz kaj je tlele moja lastna napaka?

Morda to, da si proti alkoholu!
Alkohol v ustrezno kakovostni obliki namreč ne služi samo opijanju, marveč v majhnih količinah in v kombinaciji z ustrezno hrano nudi izjemne gurmanske užitke in je tudi precej zdrav, še zlasti za ljudi s povprečnimi slovenskimi prehranskimi navadami …
Prepoved ali odpovedovanje alkoholu je samo zrcalna slika pijančevanja!

Kar je v tebi vidiš v drugem!
Če te moti nekaj, pomeni, da je prisotno v tebi. Morda si imela izkušnje s pijanci (oče, brat, mama…) in si se zaklela, da ti ne boš takšna. Ali pa si kdaj ti bila na temu, da si pila,….
Možnosti je neskončno! Bistvo pa je eno; sprejeti moramo svoje sence, tudi tiste pokopane nekje globoko v sebi in si oprostiti. In če ne vemo kakšne sence imamo se ozremo po naših odnosih, kako se odzivamo, kaj nas moti in česa ne sprejmemo. Res, prav vsi, so nam ogledala, ker kot sem napisala zgoraj;
Kar je prisotno v tebi, vidiš v dugemu. Zato ne obstaja absolutna resnica. Resnic je toliko, kot je ljudi.

Mislim, da sta oba sla z moraliziranjem malo predalec.
Zelo me zanima, katera zenska ali pa tudi moski rad-a vidi, da se partner pripelje domov pozno ponoči ali celo zjutraj pijan?!. Oz bom maenkost blazji – koga to ne moti?????
Wenka- ne znam ti dati odgovora na to vprasanje, pa tudi ne vem koliko casa traja vajino razmerje, koliko sta stara.. Svetujem pa ti da to vprasanje zastavis na kaksnem drugem forumu (psihiatrija-tu odgovarjajo strokovnjaki).

Ja seveda moti vsakega, razen če ni sam zapit, hahahaha. V temu je druga poanta. Gre za bolj duhovne poglede na življenje in s tem tudi drugačne rešitve. In kaj naj bi ji Strokovnjak psihiater odgovoril na njeno vprašanje po tvojem????????

No,mogoče se nismo razumeli!Jaz sem navedla samo en banalni primer,da si pojasnim kako delujejo zakoni glede zrcaljenja in napakami!

Eno je duhovnost povsem nekaj drugega je real life
Po tvoje torej naj wenka blefira, da jo vzburja ce je njen dragi pijan in potem naj bi on zaradi tega nehal piti, ker ga bo srecna pricakala v postelji. Alkohol povzroča odvisnost, ki jo je izjemno tezko zdraviti.
Nisem ji svetoval obiska pri psihiatru, svetoval sem ji naj da samo to temo tja. Sicer pa: moj kolega je sel k psihiatru (25 let), mislil je kaj vse mu bo povedal…na koncu ves obisk trajal cca 2 min – psihiater mu ni rekel nicesar, samo predpisal mu je antidepresive:))))

Če je pa tako potem se pa popolnoma strinjam z pat in Mirkom:)))

očitno zelo sovražiš alkohol, če si izbereš fanta, ki pije. Potem boš lahko to svojo hibo res obdelala, v svojem življenju še enkrat občutila vso žalost takšnega življenja, ga istočasno zagovarjala in tolerirala ( saj hodiš z njim, saj si se odločila za takega fanta in ga še imaš, zdaj, ko veš, da pije), zapadala boš v krize in se vlekla iz njih, mu grozila, mu oproščala, dokler ne boš v sebi razčistila, zakaj ti je to treba. Zakaj nisi takšna, da bi si privoščila lepo življenje brez alkohola v njem. Zakaj si ne privoščiš miru. Kaj te teži, da se ne maraš. Kje je ogledalo? Sama se ne ceniš, in si poiščeš fanta, ki te ne ceni, da lahko pri njem preizkušaš, kako res nisi dosti vredna.
Niti malo te ne mislim žaliti, to je le po moje prirejena domača psihologija iz zdaj tako modernih knjih, Louise Hay in podobno.
Lahko bi rekla tudi, da si poiščeš takšno težavo, kot jo potrebuješ za svojp osebno rast. Brez grenkih izkušenj se ne bi kaj dosti utrdili v življenju.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close