ličenje kako???
do sedaj sem se redko naličila, samo za kakšna slavja, še za ven ne.
Pozimi sem noro bleda vedno, pa me vsi spršujejo če sem kaj bolna??
Ugotovila sem da tako ne gre več naprej, hočem pa izvedet par fint.
Sedaj imam doma eno goro ličil pa ne vem kaj z njo??
npr kako spraviš lipfinity dol z ustnic?
kako se nanaša senčilo za veke (svetli temni odtenki kje??)
kako se uporablja eyeliner tisti v tušu, vedno izpade čudno predaleč od trepalnic, čeprav ga nanesem čisto zraven (med trepalnicami in veko je vedno tanka bela črta)
kako oblikovati obrvi, imam jih dosti tako da se lahko igram ??
vsaj kakšen link mi priporočite pliz
hvala za trud
Venus
Obrvi si populi tako, da 2/3 naraščata 1/3 pada. Za eye liner bi ti priporočala da ga opustiš, ampak namesto tega uporabljaš sivo barvico. Ne črne ker se razmaže izgleda pa enako. Obrobiš oči od sredine zgornje in oklo do sredine spodnje strani. Potem greš s temnejšim sečilom po sivi črti spodaj in zgoraj, tako da jo malce zabrišeš. In še po pregibu zgornje veke, tako da se vse skupaj sklene v kotičku zunanjega očesa. Zdaj sem pa čist zakomplicirala ampak je enostavno.Upam da razumeš.
Ampak najbolj važna je podlaga, Okoli oči vedno uporabi odtenek svetlejšega pudra kot srugje. Potem pa z čopičom dodaj puder v prahu, da se ne svetiš. Nazadnje pa če rdečilo, čisto malo na lička. in potem so na vsti oči in nazadnje trepalnice ( maskaro vedno naneseš 2x) nazadnje pa še usta. Če imaš povdarjene oči, naj bodo usta samo malo obarvana, ali samo gloss. Upam da sem ti kaj pomagala.
Obrvi si populi tako, da 2/3 naraščata 1/3 pada. Za eye liner bi ti priporočala da ga opustiš, ampak namesto tega uporabljaš sivo barvico. Ne črne ker se razmaže izgleda pa enako. Obrobiš oči od sredine zgornje in oklo do sredine spodnje strani. Potem greš s temnejšim sečilom po sivi črti spodaj in zgoraj, tako da jo malce zabrišeš. In še po pregibu zgornje veke, tako da se vse skupaj sklene v kotičku zunanjega očesa. Zdaj sem pa čist zakomplicirala ampak je enostavno.Upam da razumeš.
Ampak najbolj važna je podlaga, Okoli oči vedno uporabi odtenek svetlejšega pudra kot srugje. Potem pa z čopičom dodaj puder v prahu, da se ne svetiš. Nazadnje pa če rdečilo, čisto malo na lička. in potem so na vsti oči in nazadnje trepalnice ( maskaro vedno naneseš 2x) nazadnje pa še usta. Če imaš povdarjene oči, naj bodo usta samo malo obarvana, ali samo gloss. Upam da sem ti kaj pomagala. Imam tud ful dober link ampak je tukaj cenzuriran tako da ti ga lahko pošljem na mail.
Ne bom sicer trdila, da sem nekakšen profi na tem področju, lahko napišem samo, kako to počnem sama.
Oblikovanje obrvi: mogoče bi bilo za prvič fino, da ti to naredi kakšna prijateljica ali kozmetičarka, saj sama forma obrvi veliko pripomore k boljšemu videzu. Sama vsak večer, ko si čistim ličilo vedno najdem kakšno obrv, ki je že izven koncepta, tako, da nimam obdobja, ko mi obrvi divje rastejo in potem se enkrat odločim, da vse populim. Mene bne boli, pomaga tudi, če si prej z vato, na katero daš tonik podrgneš tudi po obrveh.
Zjutraj si obraz umijem s Kanebo soap, potem je na vrsti tonik, krema za okoli oči in dnevna krema. Potem seveda kava in toast.
Po zajtrku pa veselo nadaljujem: tekoč puder + puder v prahu, da zafiksira podlago (s puderom v prahu si vedno napudram tudi veke, saj so potem senčila bolj obstojna), veke niti ni nujno, da si senčiš vsak dan, jaz velikokrat ostanem samo pri pudru v prahu in mogoče še eyeliner (rjavo-črn od Art Decoja je super). Potem mascara, svinčnik za obrvi, da popraviš kakšne nepravilnosti, jih po potrebi zgostiš in seveda na koncu počešeš.
Predlagam, da vedno uporabljaš tudi rdečilo za ličnice, saj ti to da bolj zdrav videz. Seveda ne izbereš neke divje barve, odtenek, dva temnejšega od pudra, izbiraš (glede na tvoj naravni odtenek) v roza ostenkih, oranžkastih …. Aja, kupi si dobro mascaro, to je pika na I.
Tudi ustnice si vedno na tanko namažem s tekočim pudrom on čez še pudet v prahu. Meni osebno Lipfinity ni všeč, ker mi usta preveč izsuši. Rada imam svinčnike-šminke iz Body Shopa (žal ga v SLO še ni) in čez namažem še lipgloss, drugače pa šminke od Chanela in Shiseida.
Priporočam ti tudi terro, s katero si lahko senčičš obraz in “pridobiš” malo na barvi.
Ne potrebuješ tone kozmetike, ker je tudi prav hitro ne moreš porabiti. Bolje malo, pa to kvalitetno.
lp!
Evo ličim se že celo življenje in si ga sploh ne znam več predstavljati brez njega.
Jaz naredim tako:
Najprej si obraz umijem, nato si ga še z mlekom in tonikom potem dam vlažilno krem nato puder( tekoči) in nazadnje puder v kamnu kar z večjim čopočem.
Za konec si še narahlo z roza-rjavim oddtenkom malce pobarvam lička.
Oči: Ker imam modre se mažem z sivo temno ali svetlo (odvisno ali za v službo ali za ven) ali z rjavo. Namažem veke najprej z temnejšo čisto pri trepalnicah nato grem višje z svetlejšo če če pa uporabljam svetlo sivo ali rjavo pa se kar po celi veki namažem z njo in na koncu samo malce s prsti zabriše konec da ni tako očiten. Z barbanjem od temnejše do svetlejše imam opravka samo kadar imam veliko časa ker je zaj**** tako da se običajno kar čez celo veko namžem in zabrišem konce. Nato si naredim črto z barvico ker je veliko lažje zadeti. Primeš konec veke in jo potegneš proti sencam da je lažje mazati. Barve imam ali črne ali sive. Narediš črto gor in dol in to je to. Vaja dela mojstra. Namažeš trepalnice in oči so končane.
Ustnice pa samo s kakšno rjavo šminko ali samo lipglos da ne bo preveč vsega. Če imam oči bolj namazane potem si manj namažem ustnice.
Kar pa se tiče odstranjevanja je pa tudi pri meni problem ker gre zelo težko ta lipfinity dol. Ampak z raznimi odstranjevalci pa mal bolj moraš podrgniti in se tudi to da.
Upam da sem vsaj malo pomagala.
Ogromno vprašanj, vendar ti čisto natančnega odgovora ne morem dati, ker ne vem, kakšna je tvoja polt (poleg tega da je bleda), kakšna je oblika obraza, kakšna je oblika oči itd. pa tudi sicer je najbolje poskusiti in malo eksperimentirati…Sama sem se tako naučila, kaj mi najbollj pristoji in kaj mi ne… Če se ti zdi, da nimaš občutka za to, pa je najbolje, da ti pokaže kakšna kolegica, ki obvlada oz. vizažistka, če ni druge možnosti.
Eyeliner pride v upoštev predvsem za večerno ličenje oz. za veke, ki ob zunanjih kotičkih malo “visijo”, ker jih s tem optično dvigneš. Nanašaš ga nekje od polovice veke v zelo tankem sloju, proti zunanjem kotu pa malce zadebeliš.
Lipfinity ti sploh ne priporočam. Bolj naraven izgled boš dosegla z vlažilnimi šminkami, pa čeprav jih boš mogla popravljati čez dan. Za dolgo obstojnost kombiniraj s svinčnikom, ampak ni nujno zarisovati linije ustnic.
Glede obrvi velja, kar je povedala Daša. Je pa zelo odvisno od oblike, gostote obrvi, višine čela oz. oblike obraza…Najbolje pa je da si zarišeš s svinčnikom, kako bi jih rada imela in si populiš, kar je pod črto. Ampak pazi, da gledaš, kje je koren dlake, ne puli jih kar vsepovprek.
Dnevni make up
1. umivanje, krema za okrog oči, krema
2. korektor za skrivanje podočnjakov in nepravilnosti ( Art Deco je super )
3. tekoči puder ( lahko tudi v stiku )
4. senca za lička ( barva glede na barvo kože, las, oblačil ) breskev, rjavkasti odtenki, ki potegnejo ali na zlato ali roza …
5. nežne sence za oči – vedno je notranji kot svetlejši kot zunanji, temneje se obarva tudi t.i. gubo na veki, za manjše oči brez črte s svinčnikom ali le zgoraj sicer raje obrobite oko s snco za veke in to zelo zabrisano, večje očke lahko obrobite s tušem ali svinčnikom predvsem zgornji rob, spodnji nežno in zabrisano pa še to zunanji rob
6. klešče, maskara ( raznobarvne ) sploh ni nujno, da je vedno črna, prilagojena barvi oči (sama imam zelo rada temno vijolično )
7. nežna obroba ustnic in nežno šminko ali gloss
Seveda je treba obrvi vedno počesati, za prvo puljenje bi šla pa h kozmetičarki !
Večerni:
isti sistem, le da je v igri obvezen bolj prekrivni nanos namesto tekočega kompaktni puder pa suh puder oz. transparentni, lahko so bolj povdarjena lička, intenzivnejše barve, močnejši bolj konkreten nanos barv in tudi konkretnejše barve, močnejša šminka skratka. Aja, za lička so super t.i. variante terra ( barve zemlje ) v različnih odtenkih kljub temu, da se malo posvetijo je končni rezultat zelo natur!
Uživajte, eksperimentirajte in kmalu bo TO TO !
Lp,P
Sem poslala , JanjaP tebi pa ne morem poslati na kajte@briga.com
Forum je zaprt za komentiranje.