Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek upravna organizatorka inorganizatorka dela

upravna organizatorka inorganizatorka dela

kaj je to za en poklic, kje se dela

Upravna organizatorka bi bila po mojem tajnica ali pa kadrovnica, lahko v javni upravi ali pa v firmi.
Organizator dela pa je po mojih izkušnjah nek univerzalen poklic. Lahko znaš vse ali pa nič.

Kot upravna organizatorka se lahko zaposliš v javni oz. državni upravi. Nisi nobena tajnica (edino če iščeš to službo), lahko si vodja oddelka in še marsikaj. Vse je odvisno od tebe, kakšna oseba si, koliko si ambiciozna in koliko ti pomeni kariera. Po zakonu javni uslužbenci napredujejo in tako lahko tudi s pridnim delom napreduješ do kakšnega direktorja.
V javni upravi se moraš tudi veliko dodatno izobraževati, ker se razni postopki spreminjajo in trenutno vstopamo v EU.

Kot organizator dela pa skrbiš za odnose med uslužbenci in počutje v podjetu.Samo to seveda ni vse,…. Po moje je to zelo zanimiv poklic, samo pomisli kaj vse se da spreminiti v nekem podjetju oz. organizaciji. Ta poklic je zelo malo cenjen!

Če se ti zadovoljiš pri 7.stopnji izobrazbe na delovnem mestu tajnice tudi prav.

Ja Sunshine ti dam prav.
Tajnice imajo ponavadi kakšno administrativno narejeno, ali pa se izšolajo za poslovnega sekretarja.

Tut jaz Lady se v strinjam s tabo. Se podpišem pod tvoj post.

Lp, Sunshine

Tole s tajnicami ni čisto tako. Vsaj pri tajnicah generalnih direktorjev recimo. Le ta mora vedeti in znati veliko, da v ozadju lahko podpira direktorja. Zato so tajnice na takih delovnih mestih praviloma visoko izobražene in tudi hudo dobro plačane.

Je pa res, da ljudje še dandanes vidijo tajnice skozi očala socializma: ultra dobra bejba, s hudo kratko miniko, kako se sklanja čez šefovo mizo, al pa streže kavo …. Žal, mislim pa, da tega poklica ne gre kar tako posploševati in ga dajati v nič.

Mimogrede : Organizator dela je študij na Fakulteti za organizacijske vede in ima kot tak več smeri: Računalništvo, Kadrovska smer, Marketing..ponuja pa zelo široko in raznoliko smer zaposlitve. Odvisno tudi od tega koliko je človek sposoben in kam vse lahko se vrine s svojo izobrazbo…

Že sam naziv organizator dela pa ti pove v kateri smeri se delo giblje.

Brina

Strinjam se s tabo Brina. Sama sem tajnica direktorja (poslovna sekretarka) in imam za svoje delovno mesto zahtevano 7. stopnjo izobrazbe.

Res pa je, da si vsak danes tajnico predstavlja kot figuro, ki dviguje telefone in kuha kave. Lahko povem, da že zelo dolgo ni več tako. To je povsem samostojno delo, neodvisno od nobenega. In zahtevno je tudi, iz dneva v dan bolj…

Se strinjam kar se tiče tajnice, vendar sem hotela povedati to, da izobrazba org. javne uprave ne delaš kot tajnica, temveč imaš veliko možnosti zaposlitve.
Vendar je sedaj čas, ko zelo težko dobiš delo v javnih službah razen seveda če imaš dobre “veze”. Pa tudi, službo iskati je tako ali tako težko.

Tan, pa ti imaš 7.stopnjo?

LP, Sunshine

Prav imaš Lady… 7. stopnje še nimam, zares upam pa, da jo bom imela kmalu (sem v 3. letniku)…

Tan kaj pa študiraš?

LP, Sunshine

Sunshine, ti lahko napišem na mail? Rada bi te še nekaj stvari vprašala:)?

Seveda tan.

Lp, Sunshine

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close