Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Modrostni zob(je)

Modrostni zob(je)

No, pa ga imam hudiča…

Po puljenju prvega od vseh štirih modrostnih zob, ki so pri meni prilezli na plano, sem preživljala skorajda najhujše muke v mojem življenju, ker je prišlo do hudega hudega vnetja. Bog ne daj da bi kaj jedla. Še zob si nisem mogla umiti, ker se sploh z ničemer, še z navadno vodo nisem smela dotakniti tistega mesta…

In je šel moj pogum za naslednje tri podvige po gobe…

Zdaj pa imam huuudo vnetje dlesni ob in za modrostnim zobom, ker sem pač predolgo iskala tisti izgubljeni pogum.

Zdravnica pravi, da puljenje v tem trenutku ne pride v poštev, ker je dlesen preveč vneta. Trakec z antibiotikom menjamo redno, a ne pomaga, vse se vleče že ceeel teden (kako dolg je lahko teden…). Usta težko odpiram in težko goltam.
Parangin in žajbelj ne pomagata.
Naprosyn / aspirin / panadol ne olajšajo bolečin…

Lepo prosim, ima kakšna še kak nasvet… Pa ne tistega, naj jih hudiče dam čimprej izpuliti, je tole zelo boleča šola.

Žal…mislim,da bi bilo ravno to najbolšje kar lahko storiš.A ni bolje potrpeti ko ti jih izpulijo(saj tako ali tako dobiš injekcijo) kot pa da trpiš po cel teden ?

Kot si sama napisala,imaš sedaj vnetje,ker te je bilo strah prej spuliti zob?

Če ne boš odlašala še s preostalimi 3 se ti to ne bo ponovilo.Zato nikar ne odlašaj,da stvari ne poslabšaš.

Upam da se ti bo zdajšnje vnetje čimprej pozdravilo,potem pa le pogumno še ostale 3 ven!

Joj Maya si me kar malo prestrašila,kajti tudi jaz grem v aprilu na kirurško odstranitev modrostnega zoba….in to šele prvega, potem pa me še dva čakata…:))….

Če imaš vnetje, se čudim, da ti ni zdravnica predpisala kakšen antirevmatik, kot je npr. ketonal, voltaren, naklofen …. Če ti ni, potem pojdi k njej in ga zahtevaj (ampak ne navadnega, pač pa retard ali duo), saj ti bo pozdravil vnetje, poleg tega pa so to tudi primerne protibolečinske tablete, saj jih ti v tem trenutku potrebuješ, ne pa tak “blažev žegen”, kot je aspirin.

Sem ugotovila, da si ljudje v zadnjem casu zelo pogosto pulijo modrostne zobe, pa me zanima zakaj. Ali je znjimi res toliko vec tezav, kot jih je bilo v preteklosti? Meni se zdi smiselno puljenje, ce ti zacnejo izrivati ali premikati druge zobe, sicer pa sploh ne. Jaz imam vse stiri in nobenih problemov. A je mozno, da je to puljenje postalo nekaksna modna muha?!?

Puljenje ni modna muha.

Meni sta dva prilezla na plano brez tezav in sta lepa ter zdrava zoba. Enega nimam, enega pa so mi izpulili.

Tisti, ki so ga izpulili ni imel prostora za rast in je rastel pod ostale zobe. Bolelo je kot strela. Ker sem imela vnetje dledni so me za puljenje narocili kolikor toliko hitro. Tik pred puljenjem sem zaradi vnetja sinusov jedala antibiotike in vnetje se je pozdravilo in tako je uljenje potekalo brez zapletov, cetudi je kirurg dvomil, da bo lahko izpulil zob brez tezav, saj je bila korenina zarascena pod sedmico in sestico. Vendar je bil res profesionalec.

MayaM, dobi antibiotike in pozdravi vnetje, da bos res zdrava. Potem pa hitro na puljenje. Spiraj ustno votlino z zajbljem. Bolecine omili Inubrufen, ki je mocnejsa razlicica Naklofena. Srecno!

Čebelica to ni modna muha in ljudje se odločajo za puljenje predvsem, ker imajo razno razne probleme z zdravjem in velikokrat je vzrok za njih lahko modrostni zob…ali pa modrostni zob raste postrani in spodbija semico,tako je v mojem primeru 🙂

Meni so kirurško odstranili modrostni zob.Bolelo me je 1 mesec.! Prve dni sem imela obkladke na licu,ves čas,bila sem popolnoma na mrzli hrani…Najbolj so mi pomagale tablete nalgesin.(ne mešaj tablet med sabo,kot je nalgesin in naprosyn,pozabi na aspirin…).Ne izpostavljaj se zraku,prepihu,čimbolj bodi tiho in veliko počivaj.Usta izpiraš z žajblom ali kamilicami.

Izmivaj si usta z žajbljem, lahko dodaš par kapljic grenifita in začni se šopat s C vitaminom.

Ja, punce hvala…

Takole, tablet med sabo načeloma ne mešam.
Ker itak jemljem tudi antirevmatike (imam vnetje kvadricepsa, ki se ves čas ponavlja) in mi proti tej bolečini niso pomagali, sem pač za nekaj dni prekinila z njimi in en dan poizkusila z aspirinom, en dan z naprosynom, pa nalgesinom in nič od nič.
Spet sem pri običajnih naklofen duo – 2/dan.

Nočna, verjemi, da ni tako preprosto izpuliti zoba – res je, da tisti trenutek dobiš injekcijo, najbrž pa ne veš – dokler ne boš izkusila, kakšne bolečine sem doživljala potem – kot sem že rekla, še zob si nisem mogla umiti brez solz, kaj šele da bi kaj jedla, ker se mi je potem pojavilo tako vnetje.

Če si pa tega drugega izpulim zdaj sredi vnetja, zna biti pa zgodba še hujša :))

Zakaj si pulimo modrostne zobe? Jaz imam zunaj vse štiri, lepe zdrave, vendar povsem postrani izraščene, sama sebe grizem od znotraj, ves čas imam blaga vnetja dlesni, ker si jih sama tako daleč zadaj tudi z najmanjšo ščetko ne morem popolnoma ščistiti, itd. itd.

Nikakor ni to modna muha – ej, še nobeni modni muhi, ki boli, se nisem uklonila :))

Mene je to puljenje čakalo že pred dvemi leti, ker pa sem bila v prvem tromesečju nosečnosti, sem ga odložila za nedoločen čas. In mislim, da se bo ta čas zdaj še podaljšal, ko sem vse to prebrala.

Drugače pa sem se za puljenje odločila zato, ker mi izpodriva enke – s spodnjo že lahko lovim dež :-((, na vrhu (kjer modrostna sploh še nista prišla ven) pa je izpodrivanje blažje. Zanimivo pa je, da sta bolj zdrava kot vsi ostali zobje-glede na to, da jih je prekleto težko čistit tam zadaj.

MayaM,

Lahko vprasam, kje si pulila zob? Pri privatniku? Na stomatoloski kliniki?

Slisala sem ze za neznosne bolecine in verjemem ti, da je bilo res hudo. Vendar meni z vneto dlesnijo postopka sploh niso hoteli izvesti.

Bolecine po puljenju modrostnega zoba kolikor toliko znosne kljub temu, da je rastel pod sedmico in je obstajala moznost, da korenin sploh ne dobijo ven.

In… od zobozdravnika do zobozdravnika, v tem primeru maksilofacialnega kirurga je odvisno skoraj VSE.

Koka,

kaj je to grenifit? Previdevam, da ga dobiš v lekarni?

Nina,
:), sevda z vneto dlesnijo ti ga ne bodo pulili, zato se pa jaz zdaj “pritožujem in stokam”, ker moram počakati, da se mi dlesen najprj pozdravi.

Hodim k privat zobozdravnici, vendar mi noče puliti osmic, ker pravi, da imam preveč grdo raščene in je bolje če to opravim na stomatološki kliniki, kjer se ukvarjajo tudi s tovstno kirurgijo.

Z napotnico sem se lahko prijavila in čakala kak mesec. Izpulili so mi ga takrat, ko sem imela dlesni popolnoma zdrave, pa še tako je prišlo do zapletov.

MayaM,

ravno ta mesec so mi na Stomatološki kliniki izpulili dva modrostna zoba. Ker je spodnji čudno rastel sem morala dobiti šive. Držala sem se nasveta kirurga: pol ure po posegu sem vzela Naklofen kapsulo (predpisali so mi jih na kliniki), na lice sem si dajala mrzle obkladke, lizala sladoled, pitla gosti sok in si usta izpirala s kamilicami. Pazla sem, da sem Naklofen res jedla na 8 ur, ker baje če te začne bolet , bolečina ne popusti kar tako-tako mi je povedal zdravnik. Bila sem lepo en teden na bolniški in povem ti popravici po enem tednu nisem imela nikakršnih problemov. Zobe sem si lahko umila že naslednji dan-ustna higiena je zaradi rane zelo pomembna, da ne pride do vnetja!

Pomembno je tudi, da ne vzameš nobenega Aspirina!!!

Meni moja zobraca ni upala izpulit modrostnih zob, ravno zaradi komplikacij , ki lahko nastanejo.
Sem šla na kliniko s takim strahom, pa sploh ni bilo tako hudo, saj te našopajo z inekcijami in čisto nič ne čutiš. Pa še full prijazni so.

Lp,

No takole, pa se še jaz oglasim v tej temi. meni so lansko leto oktobra izpulili oba modrostna na levi strani naenkrat. Ni bilo tableta, ki bi mi tisti teden pomagal, tudi trakovi niso bili preveč posrečeni. Obe luknji sem imela šivane. Za piko na i, se mi je potem zagnojilo v spodnji luknji, kjer je bil nekoč zob, vendar sem to zdravljenje uspešno rešila s trakovi. Čez dober teden me čaka še desna stran (tudi tokrat greta oba ven). Tokrat me je malce bolj strah (tudi ve ste pripomogle k temu), saj mi spodnji zob raste vodoravno in je čist bed, torej bo dlesen moral rezati in zob ruvati…

Drugače sem bila na Metelkovi naročena, vendar je zobozdravnik, pri katerem sem bila naročena odprl privat in sedaj sem pri njemu (na Vilharjevi v Lj.).

LP, Sunshine

Bety,

vem, vem, kako poteka, sem dala že vse čez :)) Enkrat.

Zdaj imam malo drugačne težave, pa sem hotela samo kak nasvet na to temo. Tudi o aspirinu me je vse jasno. Jaz imam tenutno samo dlesen močno vneto, zato sem poskusila z aspirinom.

Ledenih obkladkov v ustih in sladoleda pa žal ne smem, ker mi povzroča (predvsem sladoled) migreno….

A si predstavljate – bolečine po izpuljene zobu + migrena :)))

Poznano. Komaj čakam, da se jih rešim še na drugi strani, čeprav mi ni najbolj prijetno, ker vem kaj me čaka (neznosne bolečine, ki jih z besedami ne morem opisati in zraven se pridruži živčnost in nestrpnost). Amapk bomo že. Nasmeške na obraze in glavo pokonci. :-)))

LP, Sunshine

Še dobro da nimam teh težav.Meni so edino v OŠ izpulili štiri stalne zobe(štirice),ker sem imela preozko čeljust.Zgleda da je bolečina po izpuljenem modrostnem zobu res hujša??Mene pri “navadnih” zobeh ni nič bolelo.

Pozdravljeni!

Mimogrede… Sam se poseben primer… redko komu se zgodi to kar se je meni… oziroma se mi še dogaja… Do sedaj mi je bilo izpuljenih 11 modrostnih zob… Prvi modrostni pri 16 letih… potem pa skoraj vsako leto eden. Včasih mi zraste nov zob takoj ko mi spulijo starega ali še slabše… zraste mi devetka… to je poleg sedmice, osmice mi zadaj za njo zraste še nov modrostni zob…. Puljenje ni prijetno kot sami veste… celjenje tudi ne… zato potrpite malo…

Pošlji oblikovano (27-02-04 23:06)

Ok, to je še večja katastrofa. Pa saj bomo potrpeli, sam mal moramo pa tut jamrat. Pa brez zamere.

Lp, Sunshine

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close