Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek sosedje

sosedje

živjo!

a je kdo včeraj gledal na pop tv oddajo preverjeno? mene je šokiral prispevek o neki stanovalki v bloku, ki že nekaj let ne skrbi zase in svoje stanovanje. še več: malo potrebo opravlja, kjer koli pač nanese, tudi na hodnikih, vse cevi ima zamašene, povsod po stanovanju (če mu lahko tako rečemo) ležijo smeti, vhodnih vrat tako rekoč nima… sicer je pa ženska pijanka, stanovanje je pa kadrovsko, pa je nikakor ne spravijo iz njega.

kakšne sosede imate pa vi?

To je seveda nočna mora vsakega. Imeti za soseda takšno moteno osebo, kar ona definitivno je.(drugače po moje v takšnem ne bi živela). Seveda je umazanija grozna, kakšen smrad to mora bit si sploh ne morem predstavljat.
Me je pa zmotila ena stvar. Ko je bilo govora o tem, da se žensko vrže na cesto in postane brezdomka. Ker glede na njeno stanje bi ji verjetno morali omogočiti dostojno bivanje v kakšni ustanovi. Človek, ki živi v takšnih razmerah ni priseben in temu primerna mora biti tudi njegova oskrba. Pri nas obstajajo takšni domovi (Dom Nine Pokorn – Grmovje)..
Nisem pa v tej stroki in ne poznam zakonov in na kakšen način bi to žensko lahko premestili v takšno ustanovo. Morda se bodo sedaj malo bolj zmigali, ko je bilo vse skupaj objavljeno.
Bolj me je zmotil prispevek Romov – ki kljub prisebnosti živijo v umazaniji in izrabljajo pomoč države. Pa ne me narobe razumet. Ne podpihujem nobenega sovraštva. Politika jih pa pri tem še podpira.

lp

________________________________ Včasih molčati je znamenje modrosti. zmeraj molčati je znamenje neumnosti.

Uf, tega nisem gledala, bi pa težko živela ob taki osebi. Naša najbližja soseda je zlata ko kruh. Resnično dobra oseba. Upam, da v takih odnosih tudi ostanemo. Tam, kjer pa smo živeli prej, smo pa imeli na eni strani sosede, ki so bili skregani s celo ulico, pa ni nič fajn… Sicer smo se le iz vljudnosti pozdravili, to je bilo pa tudi vse.

Enega ne briga čisto nič, kaj se dogaja okoli njega – pri sosedih. Ta druga pa je dobesedno prilimana na steklo sosedov – tudi nas. Tako da imamo “takšne” in “drugačne”. Kaj moremo, kot je napisala ena: “Sto ljudi, sto čudi.”

mi smo mel včasih v bloku sosede, ko je mož lovil ženo z nožem, en drug sosed je metal stole v steno itd., skratka, precej živahno je bilo. zdaj smo pa v bajti in tukaj je pa “cela ulica nori” – vsa ulica najame avtobus in gre na izlet, ali pa se zapre ulica za kakšen žur, rojstni dan…najprej tamali pripravijo “kulturni program”, potem se pa pije in pleše. ful fajn sosedje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close