Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek krema za opekline

krema za opekline

Spostovane!

Sem isto vprasanje zastavila ze na forumu estetske kirurgije (ker pac so/naj bi bili zdravniki mal vec vedni kot navadni ljudje) pa vendar me iz vasih osebnih izkusenj zanima, kaj ste uporabile/namazale, ce ste se recimo opekle?Jaz sem vceri pri likanju nerodno hotla izključit likalnik, pa sem se pri tem opekla. Danes se mi pozna zelo grd madež pa si želim, da bi bile nejgove posledice cim manj vidne. Ena prijateljica mi je svetovala naj se namazem z jajcnim beljakom – kaj predlagate/svetujete?
Vsem hvala za odgovore,
Manja

Aloe vera hladilni gel

Hojla…tudi jaz sem se dve leti nazaj opekla z likalnikom in sem se potem mazala z ribjo mastjo, ki jo kupiš v lekarni v tubi…srečno:)

dermazin
se dobi v lekarni in ful pomaga
sam nisem 100% če se dobi brez recepta, lahko pa vprašaš 😉

Nazadnje sem se prav pošteno opekla na dlan , na špirali v pečici štedilnika in kot vedno sem dala na opeklino samo šentjanževo olje. To olje dam na sterilno gazo in dam prek tega povoj . Gazo več dni menjavam( v zadnjem primeru približno 14 dni) in že po kratkem času popolnoma več ne peče in ne boli in kasneje tudi za opeklino ne ostane nobena sled.

To je priporočala že moja babica, ki pa ji jaz včasih nisem preveč verjela.
Po preizkušanju raznih krem pri manjših opeklinah , pa me nihče več ne more prepričati, da to ni najboljša stvar.

Vem , da bo marsikdo rekel, da se to ne sme, jaz pa po 15 letih preizkušanja šentjanževega olja( odkar imam svojo družino) vem, da si z mazanjem opeklin z njim, naredim samo korist.

Jaz imam sicer domače narejeno šentjanževo olje, ki ga naredim tako, da naberem rastlino šentjanževko in jo namočim v olivno olje, ter pustim nekaj tednov. Lahko pa se to olje tudi kupi.

Najprej opeklino direkt pod tekoco mrzlo vodo, za vsaj 10-15 min oz. tako dolgo, da neha skelet, ko se koza spet segreje. Ce skeli, se za nekaj casa pod mrzlo vodo. Potem pa cez kaksno hladilno kremo.

Pri soncnih opeklinah pa namazat s svezim jogurtom in bo nehalo skelet.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close