Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Samozaposlitev?

Samozaposlitev?

Rada bi vam zastavila nekaj vprašanj glede odprtja s.p.-ja.

Zanima me sledeče:

– fant ima končano osnovnošolsko izobrazbo in me zanima ali lahko odpre s.p. ?
– v primeru, da ga on ne more odpreti, me zanima če jaz odprem računalniško trgovino (imam končano ekonomsko šolo) ali ga lahko zaposlim in jaz delam še naprej v firmi pri kateri sem zaposlena sedaj? (v bistvu bi odprla firmo zanj, ker je brez zaposlitve)

Zelo bi vam bila hvaležna, če bi mi odgovorili na vprašanja oz. če bi me napotili na naslov, kjer bi mi to znali povedati.

Hvala

Če lahko on odpre s.p. nisem prepričana, čeprav se mi zdi, da je lahko lastnik. Ti si lahko lastnica podjetja-saj lastništvo nima nobene veze z zaposlitvijo in si lahko še naprej zaposlena, tam kjer si. In lahko tudi njega zaposliš, če si ti lastnica. Saj je podjetje tvoje in lahko nastavljaš na delovna mesta kogar hočeš. No, se mi zdi, da je tako, ne me pa držat za besedo.

"Srce se ne prodaja, ne kupuje...se daruje!"

Največ informacij boš najdla na pravniki.net, jaz sem pred kratkim ustanovila d.o.o. in sem tam najdla vse kar sem rabila, za s.p. pa je pravi naslov tudi obrtna zbornica v tvojem kraju- ti bojo vse razložili!
LP in veliko uspeha

Samo z koncano o.s. ne more odpreti sp..ker bo moral prlioziti potrdilo o strokovni sposobnosti za delo, ki bi ga izvajal.Lahko pa odpre podjetje..d.o.o…seveda ce ima denar,ali d.n.o., brez denarja.

Ti pa lahko odpres sp..in ga zaposlis..zakaj ne.Samo ti bos nosilka obrti,to pomeni da bos tudi prijavljena,lahko imas le popoldnasko obrt in delas se vedno nekje drugje.Mogoce se je ta cas kaj spremenilo a vcasih je bilo tako.Zakaj ne poklices na svojo maticno obcino, tam izves vse.

Se tole,ce govorimo o s.p. to pomeni da se obrnes na maticno obcino, ce govorimo pa o registraciji podjetja, pa na sodisce.Povsod se bo nasel nekdo, ki ti bo rad svetoval kaj vse potrebujes in kaj bi tebi prislo najbolj v postev.

pREDLAGAM, DA POGLEDAŠ NA PORTAL e-UPRAVA!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close