Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek priprava na intervju

priprava na intervju

Pozdravljene

a mi lahko prosim svetujete, (tiste, ki ste bile na tem) na razgovoru za službo, kaj najbolj pritegne komisijo;

Kako odgovarjat na vprašanja, kot so:

– kakšno plačo pričakujete
– zakaj mislite, da ste boljši od ostalih
– zakaj menjate službo
– kako ste se predstavile ( čemu ste dale poudarek)

Vesela, bom vsakega dobronamernega nasveta,

lp

kakšno plačo pričakujete ?

zmeraj sem počakala da je predlog o višini prišla s strani delodajalca. Sploh pa tega nismo nikoli načenjali v prvem intervjuju. Najprej seznanitev s firmo, s tvojo funkcijo in s tem, kar pričajujejo od tebe. Šele nato lahko začneš pogovor o plači. Vmes lahko pogledaš kakšna je statistika v panogi. Teh podatkov je vsepovsod dovolj na razpolago. Skromnost se ne izplača. Če se sama podcenjuješ, ne pričajuj, da ti bodo drugi ponujali kaj več.

zakaj mislite, da ste boljši od ostalih?

takega trapastega vprašanja mi niso nikoli zastavili. Sem pa službo dobila še vedno, kadar sem bila čisto sproščena in samozavestna in že na pogled prepričana, da sem boljša, pravzaprav najboljše, kar lahko dobijo. Prijazna in nasmejana, vendar brez nepotrebnega duhovičenja. Se pravi, da sem nastopala kot enakovreden pogajalec, ne pa kot neka uboga prosilka, ki se trese kot šiba na vodi. Oblečena zelo spodobno, vendar ne preveč konzervativno.

Dvakrat mi je na intervjujih spodletelo. Obakrat, kadar je bilo treba izpolnjevati teste in z delodajalcem sploh ni bilo pravega kontakta iz oči v oči. Enkrat sem pogrnila, ker je psiho test pokazal da sem potrta (sem bila ravno v ločitvenem postopku), drugič pa za rezultate sploh nisem zvedela. Sem pa prišla na testiranje z vročino in sem že sama vedela, da ne bo nič iz tega.

zakaj menjate službo?

Nikoli nisem pljuvala po starih sodelavcih in službi. Še več, poudarjala sem, da se z vsemi odlično razumem (kar je čista resnica), službo pa menjam zaradi novih izzivov in višje plače.

-kako ste se predstavile ( čemu ste dale poudarek)?

ponavadi se je firma predstavljala meni, jaz pa sem skakala v besedo, kadar sem lahko kaj pametnega dodala.

Kje naj najdem statistiko plač v panogi, npr. bančništvo

http://e-uprava.gov.si/ispo/povprecneplace/zacetna.ispo

Pejt za zadnjo tabelo “povprečne plače po standardni klasifikaciji dejavnosti”

So pa na tej strani tudi druge zanimive primerjave

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close