Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija dobri ljubezenski filim

dobri ljubezenski filim

a mi lahk kod prosim pove naslove nekaterih rese dobrih ljubezenskih filmov……takšnih da res pridejo do srca pa da ganejo človeka…..
Lp

no such thing 😉

Na hitrico nekaj filmov, ki govorijo o ljubezni in so mene res ganili. Ni nujno, da bodo tudi tebi vsec, ne gre za cisto klasicne ljubezenske romance tipa Maid in Manhattan.

Najini mostovi (Bridges of Madison County)
Zbogom, Las Vegas (Leaving Las Vegas)
Helena iz skatlice (Boxing Helena)
Pred zoro (Before sunrise), drugi del je Before sunset
Šepetati konjem (Horse whisperer)
Moja obilna grska poroka (My big fat Greek wedding)
Konec afere (The end of the affair)
Moulin Rouge (muzikal)
Chocolat (Cokolada)

Vec se jih zdaj ne spomnim

Uf, se enega pozabila – fantasticen je (po konceptu Dogma) – Lom valov.

biba hvala 🙂

meni naj naj je bil Corelijeva mandolina z Nicolas Cageom in Panelope Cruz, sneman na Kefaloniji!!

Legends of the fall (Jesenska pripoved)Pop Pupika napisal:

Anna and the king-najlepša resnična ljubezenska zgodba!

ANGEL EYES, COLD MOUNTAIN

Stara dobra Casablanca. 🙂

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Snow Falling on Cedars.

Il Postino, 1994

Biba , saj razumem , da so okusi različni , samo tvoji nasveti so oprosti za kozlat. Toliko v svarilo in opomin tistim , ki bodo te filme loudali dol za tako bedo…primer Before sunrise , ostalih niti pomotoma ne mislim zloudat.

Niica,
pupiki sem napisala “Ni nujno, da bodo tudi tebi vsec, ne gre za cisto klasicne ljubezenske romance tipa Maid in Manhattan.” Zato res ne vidim razloga pod milim soncem, zakaj bi pa TI morala kogarkoli svarit ali opominjat, ali se celo pridusat, da so predlagani filmi bedni in za kozlat. Ker niso.
O okusih se sicer ne razpravlja, ampak na IMDB, ki je super baza za filme, je film Pred zoro aka Before sunrise dobil oceno 7,9 od 10 (cca 11.400 glasovalcev). Maid in Manhattan, ki sem ga omenjala, pa je dobil oceno 4,6 (cca 13.800 glasovalcev).
Najprej se nauci manir, ce bos to zmogla, pa lahko predlagas kaksnega svojega favorita. Pol bom vsaj na prvi pogled lahko videla, kaj je tebi vsec.

Oprosti , sem bila v efektu jeze.
Film mi je bil res obupen veš , dolgočasen.
Mogoče ni bil moj moment , mogoče pa tudi rabim kaj več kot dva igralca čez cel film in malce več sproščujočega gledanja.

lep dan !

Oprosceno:) Vsak ima kdaj slab dan. Glede tega filma je pa tako, da je res zelo minimalisticen, intimen, preprost v navadnosti svoje zgodbe. Govori o nakljucnem srecanju dveh mladih popotnikov, dekleta in fanta, ki se vracata vsak na svoj konec in se na voznji z vlakom takoj ujameta zaradi neverjetne kemije. Zelo zivljenjsko, vsakemu izmed nas se je najbrz ze kaj takega zgodilo. Izstopita iz vlaka na Dunaju, kot bi za hip izstopila iz ponorelega sveta. Najprej vznemirjenje ob srecanju, potem raziskovanje, spoznavanje in na koncu dvom, kako naprej, ali sploh naprej. Je mogoce to carobnost ob srecanju prenesti v vsakdan? Ali je ljubezen, privlacnost med njima tako cudovita in omamna prav zato ali morda samo zato, ker sta oba nekako sama v sebi prepricana, da je vnaprej obsojena na minljivost? Oba je strah, a nihce od njiju noce nicesar zamuditi. Zauziti hoceta vse trenutke, carpe diem do konca in naprej. In kako se bo koncalo? Sta si usojena in se bosta srecala znova?
Veliko vprasanj, veliko izpovedi, dovolj pocasen ritem, da so vsa vprasanja naravna in se zdi, kot bi bila igralca naturscika. Tako sem ga jaz videla:)))
Niica, zdaj ko si mi povedala, da ti je bil na smrt dolgocasen, ti zal ne morem priporociti Izgubljeno s prevodom (Lost in Translation). Cudovit film, ampak ravno tako minimalisticen.

Out Of Africa

Before Sunrise je čudovit, zelo lep, življenjski in globok film, za razmišljat. Prav tako Bridges of Madison County, kjer sta igralca vrhunsko odigrala svoji vlogi.

Joj ne bi ga upala gledat 🙂 Čakaj , da pomislim kateri mi je bil najbolj všeč , toliko da dobiš vedenje , kaj mi je za gledat.

Lep večer !!!!

jaz bi pa k vsem predlogom dodala še:

English Patient,
Pay it forward
La vita e bella
House of flying daggers (pa tudi Hero)
The Patriot – tisti z Mel Gibsonom (ne s Stevenom Segal), bolj v ospredju družina kot pa določen ljubezenski par
dodala bi še Hotel Rwanda, čeprav ni tipično ljubezenski, ampak je zelo ganjljiv

white palace
frankie & johnny
moonstruck
wicker park
closer
love actually

(so bolj popularni, vendar dost dobri za moje pojme 🙂

Frankie&Johnny
Wuthering Heights (recimo verzija, v kateri igrata Ralph Fiennes in Juliette Binoche; lahko pa tudi ČB klasika)
Love Actually
Remains of the Day
Monsoon Wedding
The Governess (Minnie Driver in Tom Wilkinson)
A Girl With a Pearl Earring (Colin Firth, Scarlet Johannson)
Jane Eyre

Big mouth don't make a big man.

Love story!!!! žalosten ampak enkraten (res pa je da je že zelooo star)

Something’s Gotta Give=Ljubezen je luštna stvar
Pa še zelo zabaven je!

More than love,Kate&Leopold…

New Report

Close