Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija velikost violine

velikost violine

pozdravljeni, me zanima še nekaj. ali kdo ve katera velikost violine je primerna z otroka starega 6, 5 let, visokega okoli 124 cm.
sem gledala po spletnih straneh za cene instrumentov in so navedene velikosti 1/2, 1/4, 1/8, 1/16 in 4/4 in ne vem katere naj gledam.
že vnaprej hvala za odgovor in lep večer
sandra

hej,
tudi mene zanima moja hči je visoka 145 cm, stara 12 let , kakšno velikost violine bi potrebovala ?
lp.

Morda vama je tole lahko v pomoc:
tabela velikosti godal
Ne pozabite, da so vse mere v inčih (colah).
1 inch = 2,54cm
Srecno!

Pozdravljena!

Zdej za deklico staro 12 let bi bila primerna velikost 1/4 ali 4/4.Za otroka starega 6 do 7 let pa 1/16 odvisno koliko je visoka.Vse to vem ker moja hčerka igra vilino in je stara 12 let in njena idealna velikost violine je 4/4 je pa glasbena pripravnica in igra že 7 let!!!

Ja, ni nujno… Sama igram violino in čelo. Pri 11 letih in dvanbajstih sem imela 3/4, ker sem majhna. Sicer pa se to meri tako, da se da violina pod vrat in iztegne roko in polžek violine oz. violina ti mora segat do začetka dlani – se pravi roka brez dlani in prstov… Tako nekako.

Zdaj, ko sme odrasla imam čelo 4/4, velika sem 160 cm in bi potrebovala 7/8 čelo, ki je malo manjše od 4/4, morajo ga pa naredit po meri. Ta mi je nekoliko prevelik.

New Report

Close