frfa
zdravo. vprašanje glede fotoaparata. imam 6 let star canon powershot a520. ker si takrat dobil zraven fotoaparata spominsko kartico z malo prostora (nekaj MB), sem si kasneje kupila novo spominsko kartico (Transcend SD, 2 GB). Težava je v tem, da mi fotoaparat dela IZREDNO POČASII!! med enim in drugim posnetkom moram čakati 20 sekund!! izvedela sem, da je za to kriva kartica. katero oz. kakšno spominsko kartico naj kupim, da mi bo fotoaparat “normalno” delal? hvala. lp
Sem že nekje zasledila, da imajo težave z transcend karticami. Sama uporabljam scandisc in do sedaj še nisem imela težav. Sicer pa pri takem fotoaparatu sama hitrost kartice ne igra vloge in so teoretično vse dovolj dobre. Menjaj samo za drugo znamko.
Lahko je velikost same kartice. Zelo možno, da je prevelika za tvoj fotoaparat. Glede na to, da fotografije niso tako zelo velike bi jaz vsekakor kupila dve manjše kartice ali če ti cenovno ni ovira tudi več.
Če pa nisi čisto prepričana, da je kriva kartica. Poiskusi narediti par fotk brez fleša in primerjaj hitrost. Lahko je namreč kriv fleš za zelo počasno delovanje.