Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija BBC-jeve nadaljevanke

BBC-jeve nadaljevanke

Mi prosim lahko kdo pomaga? Že kar nekaj časa brezuspešno iščem način kako bi prišla do nadaljevank, ki jih je posnel BBC po delih Jane Austin. To ne bi bil noben problem, saj jih lahko snamem z neta ali pa legalno kupim preko Amazona, da mi ne bi kdo očital kraje intelektualne lastnine.
Problem so podnapisi, ki jih bodisi ni v slovenščini ali pa si z njimi ni možno kaj dosti pomagati, ker zamujajo, jih predvajalnik ne prepozna itd problemov.
Ker gre za dela, kjer dialogi zvesto sledijo knjižni predlogi so dobri podnapisi pomembni. Žal moje znanje angleščine ne zadostuje, da bi lahko sledila in predvsem uživala v prefinjenih dialogih Jane Austin. Je že tako, da se vanjo ali zaljubiš za večno ali pa jo po treh straneh zehajoč odložiš za vedno. No, jaz sem med tistimi prvimi. Želim si vse nadaljevanke, ki jih je BBC posnel po njenih delih od 1980 l. dalje, zlasti pa seveda Pride and Prejudice iz 1980 pa nedosegljivo in nepresežno nadaljevanko s Colinom Firthom in Jennifer Ehle iz leta 1995. Sevada pa tudi vse ostale. Saj občasno jih RTV Lj. predvaja ampak zame je to premalo. Pa tudi BBC-jev Vanity Fair iz leta 1998 je med tistimi nadaljevankami, ki jih želim imeti v svoji zbirki, no pa še kakšna angleška kasika bi se našla.
Moja vprašanja so naslednja:
1. ali je možno prenesti podnapise v slo. na legalen dvd kupljen v tujini in sicer iz http://www.podnapisi.net/ppodnapisi/podnapis/i/238243
2. V kolikor podnapisov na tem linku ni kje jih je še možno dobiti.
Saj vem, da mi imena firme, ki se s tem ukvarja ne morete sporočiti pa tudi svojega gsm-ja ne, če bi bil kdo pripravljen vse to presneti za pameten denar, a vsak namig bo dobrodošel.
Lep pozdrav.

Kako bos prenesla podnapise na posnet DVD?

New Report

Close