Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija kako izdelujete albume družinskih slik

kako izdelujete albume družinskih slik

Je bilo že kar nekaj napisanega – pa vendar –
ne vem, kako naj se lotim:
ali naj delam album za vsakega otroka posebej – za vsako leto posebej?
ali naj delam fotoknjige, ali je bolje,če slike naročim posebej in jih zložim v albume?
kje naj naročam slike ali fotoknjige, da bo čimbolj ugoddno? DM ali Leclerc ali …
kateri programi omogočajo hitro, enostavno in zanesljivo urejanje slik?
Vsaka ideja in predlog mi bosta zelo pomagala, da končno začnem, ker je zamuda v albumih velika.

ko so bili naši majhni še ni bilo digitalcev, posledično manj fotografij, tako da bom govorila bolj teoretično 🙂

jaz bi delala samo en album naenkrat, se pravi – velik družinski album… in pa res zelo ostra selekcija slik, ker drugače se ti znajo nabrati cele skladovnice albumov, to pa je za kasnejše ogledovanje že mučno

hkrati pa izbor fotografij (malo širša selekcija, a še vedno ne po sto z enakim motivom) delaš še na dvd-jih ali zunanjem disku – te si bodo lahko otroci čez mnogo let skopirali oz. dali izdelat po želji (kot sodobna alternativa sprotnemu delanju fizičnih albumov..že dandanes mladina ponavadi ne občuti neke nostalgije ob albumih, kaj šele v letih, ki prihajajo, z digitalnimi okvirji, albumi,…)

aja še predlog za program, precej jih hvali picasso, a meni se zdi nerodna, jaz že leta uporabljam ACDSee – zelo pregleden, lahko delaš popravke, skeniraš in uporabljaš še mnogo drugih funkcij, ki jih niti še nisem raziskala 🙂

Jaz pa jih izdelujem v celoti sama. Imamo pa skupen album in otroci imajo posebej svojega. Pa še marsikomu sem ga naredila in so vsem všeč.
http://www.google.si/images?um=1&hl=sl&biw=1024&bih=613&tbs=isch:1&sa=1&q=foto+album+scrapbook&aq=f&aqi=&aql=&oq=

Scrapbook album – ful dobro – samo koliko časa to pobere? Kako se zadeve lotiš, kje se kupi material, ali se mogoče sprinta? Uporabni linki?
Vesela bi bila, če bi opisala kaj več o tem postopku.
So mi pa res ful všeč, pa še malce imam umetniške žilice, tako da bo mogoče šlo.

Za hiter pregled, zmožnosti in primerjavo programov:

Image viewers
Image organizers

Morda se splača pogledati tudi Photo Collage Free Software

Shape Collage[/url] – zabaven (simpatičen filmček!), v osnovni izvedbi – free,
(Windows XP/Vista/7, Mac OS X, Linux, Java Web Start, Java [Jar]).

Programi za izdelavo družinskih dreves (Family Tree) omogočajo tudi uvoz fotografij
in kombinacije le teh.

Najbolje je poiskati tak program, ki ima slike v bazi, in te slike potem sortiramo
po različnih kriterijih (starost, čas itd.). (npr. Adobe Bridge je tak, ki potem omogoča
razmeroma enostavno nadaljnjo obdelavo v Photoshopu ali InDesignu.)

Sicer se za izdelavo albuma (koledarja, razglednic, vabil) lahko uporabi skoraj vsak
grafični program (tako komercialni kot free).

🙂

New Report

Close