Total TV – programi
Imamo Total TV. Nimamo pa nemških programov (npr. Pro7 itd) ali kakšnih italijanskih (RAI1 itd)
Kolikor mi je znano, imamo že montirani 2 NLB glavi (upam, da sem napisala pravilno 🙂 )
En serviser nam je rekel, da bi za dodatne programe morali investirati še cca 200 €, pa se mi zdi kar veliko
Ne vem, mogoče si napačno predstavljam, vendar ne vem, zakaj bi bila potrebna takšna investicija, da bi lahko gledali še nekaj dodatnih program
Pa še to je rekel, da nam lahko naštima samo dodatne programe na Hotbirdu ali na satelitu Astra, ne more pa obojega
Malo čudno se mi zdi tole (resda pa nisem ne vem kakšen ekspert za tole)
Gledam Total TV ze 3 leta. V Total TV paketih so programi s satelitov Eutelsat, Hotbird in Astra
(izbor kodiranih programov odvisno od paketa z moznostjo nastavitve dodatnih nekodiranih programov s teh satelitov).
Kar se imen glav tice, je okrajsava LNB, ne NLB (kar niti ni toliko bistveno). Stos teh LNBjev je v tem, da z enim kroznikom in enim oz. dvema LNBjema lahko sprejemas tisti satelit oz. satelite, ki imajo podobno pozicijo (merjeno v stopinjah). Ce so razlike v legah satelitov, s katerih zelis gledati programe, vecje, moras imeti vec kroznikov, ki so razlicno orientirani.
Lege satelitov HotBird, Eutelsat in Astra (Hotbird: 13 st vzhodno, Eutelsat 16 st vzhodno, Astra 19.2 st vhodno) zato se da gledati vse tri z enim kroznikom in 2 LNBjema. Najvec nemskih programov je na Astri. Jaz sicer gledam samo Hotbird in Eutelsat, na katerih je za moje potrebe dovolj (kakih 7 ali 8 nemskih programov).
Zakaj serviser ne bi mogel nastimati dodatnih programov na Hotbirdu in Astri – ne vem. Po mojem to ni problem.