pa kaj je zdaj s tem referendumom o RTV?
Mislim, kaj se zdaj grejo s tem referendumom o zakonu o RTV?
Naj se lepo ukine obvezno placevanje RTV narocnine!
Kdo ve, kako prides do referenduma? Da ne iscem zdaj po zakonih po spletu. Naj bo en referendum da se razpusti parlament, da ostane v njem najvec 10 poslancev in da o vsem odlocamo na podlagi referendumov. Lepo se naredi 1x letno 1 referendum, na katerem se drzavljani odlocimo o vseh vprasanjih iz enega leta. Ena korenita sprememba.
če so pa glupi… najboljša varianta bi bla, da se vse programe da opcionalno v ponudbo, pa pol naročnik sam izbere kere programe želi met v programski shemi, recimo za 20 eur 40 programov po lastni izbiri, ne pa da so obvezni vsi 3 od rtv slo, za kere je treba plačvat ekstra.
Tudi jaz sem brala.
In poleg tega, da mi je slo na bruhanje, sem razmisljala, koliko Slovencev bo sploh razumelo napisani zakon. Ce ga razume 10% grem naga na Plocnik na kavo v casu Vesela decembra!
In se jaz nisem razumela, a ce glasujem proti, to pomeni, da ne bo sprejet in bo zaracunavanje narocnine nezakonito?
Saj se hecaš, a ne? Zakon je o rtv, ne o programu rtv.
Zato je vse to notri, mora biti, ves denar, vsa organizacija, koliko reklam lahko imajo,kaj je njihov namen, kdo kaj odloča, vse pač. O večini teh stvari gledalci nimamo pojma, zdaj bomo pa odločali o njih.
In zato je brez veze, da gre to na referndum, ampak za take bedarije v tej državi ni nikoli premalo denarja.
Ma, mi placujemo za optiko 12e za sto programov, za 2 nacionalna programa pa se 12e! Pa ne mi reci, da med teh sto programi ne dobim kvalitete take kot na TV Slovenija![/quote]
no sej to, obstajajo bolj kavaliteni programi od rtv, po pravic povedan jst nacionalke sploh ne gledam, k je kr neki, vse preveč posiljeno. tko da za tiste 3 do 5 programov kolkr jih ma rtv, je čist preveč plačvat tolk kt za 100 programov z boljšo vsebino, sploh če rtv ne gledaš.
Ma, mi placujemo za optiko 12e za sto programov, za 2 nacionalna programa pa se 12e! Pa ne mi reci, da med teh sto programi ne dobim kvalitete take kot na TV Slovenija![/quote]
no sej to, obstajajo bolj kavaliteni programi od rtv, po pravic povedan jst nacionalke sploh ne gledam, k je kr neki, vse preveč posiljeno. tko da za tiste 3 do 5 programov kolkr jih ma rtv, je čist preveč plačvat tolk kt za 100 programov z boljšo vsebino, sploh če rtv ne gledaš.[/quote]
TV Slovenija je nam dobra samo zaradi sporta in Evrosonga, paslucajno kdaj ujamem za 5 min Polnocni klub, Hribarja in City, to je pa tudi vse.
Se eno oddajo kot je Latinica ne znajo narest!
12 € na mesec je veliko, sama prispevka ne podpiram in menim, da bi se RTV itak morala financirati iz proračuna.
Mi je pa zanimivo, kako ste vsi proti RTV. Ukinimo jo, potem pa se izobražujete ob raznih BB in ameriški produkciji.[/quote]
Nisem proti RTV Slovenija. Naj bo in naj bo “brezplacna”, tako kot ostali programi, naj bo nacionalna in naj se fiancira iz proracina in naj se denar, ki ga dobi, porabi racionalno (samo na sportnih dogodkih ima nacionalka toliksno ekipo kot vsi ostali mediji skupaj!).
Izobrazujemo se pa tudi ne z nacionalko, so drugi programi bogatejsi, specializirani in dobis tisto, kar si v trenutku zazelis. Sploh pa v zadnjem casu internet izpodriva televizijo.
Razlika je čisto enostavna.
Če ti je všeč TV program Grimsovizije, kakršen je v zadnjih štirih letih;
– če se ti zdi prav, da o svetu RTV in s tem posredno o TV programu glasujejo poslanci (v prejšnjem mandatu so poslanci vladajoče koalicije prejeli plonk listke z navodili, med drugim s komičnim nasvetom “Pred glasovanjem si zapomnite imena na glasovnicah, številke se namreč še lahko spremenijo”)
– če se ti zdi, da je v redu, da TV hišo vodi nekdanji prodajalec avtomobilov;
– če se ti zdi SDS (ki je predlagala referendum, nato se je pa pri glasovanju, ali naj referendum sploh bo, vzdržala) verodostojna stranka;
– če rad gledaš Slaka, Travna in Nedeljsko popoldne, potem glasuješ proti in s tem preprečiš uveljavitev novega zakona.
Če ni tako, če se ti zdi, da je RTV SLO skrajno potrebna prevetritve, če misliš, da na slabše skoraj ne more več iti, potem glasuješ za zakon.