Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Nick Cave- odličen koncert

Nick Cave- odličen koncert

Včeraj zvečer. Izpolnil ter presegel vsa moja pričakovanja. Čustven, strasten, eleganten, utrgan ter duhovit… Boljši je kot kdajkoli prej. Neverjetno je, od kje tak suhec, pa še verižni kadilec, potegne tako močan in globok, možat glas. Pa da vidite violinista! Kot da bi ga potegnili iz zaprtega oddelka kakega sanatorija, koder je pristal zato, ker se je preveč vneto posvečal svoji edini ljubezni-glasbi. Toliko da ni prežagal tiste violine, na koncu so od loka štrlele v zrak posamezne žice. Klavir pa gospod Cave itak da po vsakem koncertu na novo uglasit, ne pa jaz ki že deset let po razglašenem klofam…

V glavnem, hotela sem vam reči, da POJDITE na koncert, da vam ne bo žal, danes je še eden, če so karte razprodane bodo gotovo kakšni preprodajalci pred Križankami stali. Res odličen balzam za melanholične dušice!

Potem se pa oglasite tule, pri meni, da delimo občutja…

Se povsem strinjam. Res hudo. So mi vse kocine po koncu stale, sploh tista Good in the? (my)? house me je, takole v živo, popolnoma prevzela. Ja, res so asi. Mene je zelo prevzel tudi bobnar. Energija do konca, so polomljene palice kar po zraku letele. PRIPOROČAM

God in the house, se mi zdi. V glavnem Bog je v moji hiši in ni me strah. Tudi name je ta komad naredil poseben vtis. Ja, bobnar. Palce so se mu kar luščile, res. Pa lepo je, ker znajo tako divjat v naslednjem trenutku pa spet tako strašansko nežno in ubrano notice po zraku sprehajat…

A iz Maribora si prišla? 🙂

Evo, jaz sem tudi še vedno pod vplivom včerajšnjega koncerta 🙂 Če bi imela čas, bi ga šla še danes pred Križanke poslušat. Sploh ne vem, kdaj sta mi včeraj minili tisti 2 uri, jaz ga bi poslušala brez problema kar še celo noč! Ambient- Križanke- so pa glih taprave za Cavea!

Edino, kar me je pa motilo- ampak nič zvezi z koncertom samim- je pa to, da je folk kapal notri še kakih 15 min po tem, ko se je koncert že začel. Mislim, jaz imam sama sebe za zamudnika, samo to je bil pa višek. Pol se pa rinejo do tistih zicev, pa nazaj,… take stvari me pa res razkurijo. In pa… kadili so kot turki pred mano! Še preden si je Nick prižgal svoj prvi čik…:) komaj da sem kaj videla na oder čez tiste oblake dima. Katastrofa, kadilce bi morali presest čisto nekam posebej, če že ne morejo zdržat tistih par ur brez.

….in ja, komaj že čakam naslednji njihov koncert!

Verjamem, da ste uživale. Prisotnost simpatičnega gospoda in njegov dober glas pa nerdita, da se človek počuti odlično.

Da, Križanke so pravi ambient za Cave-a. In tudi on je pravi umetnik za križanke. Jaz pa sem bivša kadilka, tako da razumem njihovo potrebo in že od nekdaj mi je v redu, da so Križanke eden redkih placov, kjer tudi kadilci ob koncertu lahko uživajo s cigareto.

Ali kdo ve, če se da dobiti original live posnetek tega koncerta, ali današnjega, za spomin?

sem zamudil; škoda, pa drugič!

Ej, za popi*dit fajn je blo!! Ta Cave je tak mačk!
ne vem, za vas, ampak ko ga poslušam na cedeju (v živo pa sploh!!!), nisem več na tej strani sveta. kaj počne z menoj!

in vreden je cene karte. tak mi gre na živce, ko je kdo rekel, če sem nora ker dajem 8.500 za ˝en koncert˝. Pa to je Cave, ljudje!!!!!!!!!
Jaz ˝njemu˝osem jurjev pa pol, on pa men neskončno omamo in tolk energije, ki jo šele zdaj zares čutim in dojemam….

Nick je res dober.
oh, lepo je bilo…..

lp, lučka

Bilo je norooooooo!

Dober komentar:
http://www.siol.net/trendi/glasba/novicke/2010/10/grinderman_zadnja_rock_skusnjava.aspx

New Report

Close