film The Secret
Ravnokar sem si ogledala ta famozni film oz. dokumentarec. Iz vseh koncev in krajev so mi ga prehvalili, kako bo moj svet postal čisto drugačen po tem ko si ga bom ogledala, kako bo moje življenje lažje in podobne floskule. Pogledala sem ga bolj iz firbca kot pa da bi pričakovala kakšen čudež od njega in name je naredit vtis še ene ameriške nategancije.
Izbrani posamezniki iz dokumentarca me skušajo prepričati, da če si sedaj jaz neko stvar zamislim, bom poslala od sebe energijo, ki bo sprožila, da se mi bo želja izpolnila. Torej … jaz si sedaj pred mano zamislim sendvič, si ga resnično resnično želim in “vesolje” bo poskrbelo, da se bo ta sendvič znašel na moji mizi. Seveda bo. Ker bom dvignila mojo leno rit in si ga šla v trgovino kupit.
Prikazuje primer moškega, ki si je zaželel živeti v veliki hiši in čez 5 let mu je to tudi uspelo. Čudežno! Ja, seveda. Zanima me koliko truda, odrekanj in vsega je bilo vloženo v to, da se je po nevem koliko selitvah končno preselili v hišo svojih sanj. In kaj je v tem kaj čudnega? Pač človek se je zavestno odločil na tem, da bo delal za to, da bo živel v ogromni vili in mu je to pač uspelo. Ampak. Kolikim pa to ni uspelo, pa tudi če so si zelo zelo zelo želeli in tudi če so se zelo zelo trudili in razmišljali pozitivno in ne vem kaj še. Nekaterim pač uspe, drugim ne.
Predstavlja zgodbo ženske, ki je zbolela za rakom in čudežno ozdravela, ker je pač verjela v to, da bo ozdravela. No, ja. V redu. Super za njo. Moj prijatelj je bil tudi sveto prepričan, da bo ozdravel in premagal tumor v možganih in pozitivne misli in vse, a je vseeno nekega jutra obležal mrtev. Pa oni “miracle man”, ki je po hudi nesreči čudežno ozdravel. Krasno. Ampak veliki večini samo pozitivne misli ne pomagajo. Saj ne rečem, prav je da se razmišlja v pozitivni smeri, ampak zavajat ljudi, da bodo sedaj s pozitivnimi mislimi kar ozdravli, se mi zdi kot ponujanje vedeževanja preko mobitela. Lepo vas prosim, no.
Jaz verjamem v to, da če si nekdo nečesa resnično želi bo to tudi dobil. Seveda, zato ker bo vsega sebe dal v to, da tudi doseže svoje cilje. Prav je, da smo optimistični in da se ne bojimo novih izzivov. Ampak to ti noben Zakon privlačnosti ali nekaj huda dobro varovana Skrivnost. To je pač pozitivno mišljenje, ki ti pomaga živeti veliko lepše. Vsaj nekaterim. Drugih pa lahko pahne v propad, ko vložijo ves svoj trud, denar, življenje v nekaj, kar potem propade. Kje je tu sedaj tista vesoljna energija, ki bo prodajala našo knjigico … ali zgradila našo hiško … in kje je tisti dedek, ki nam bo kupil kolo, ki smo si ga tako želeli. Hja …
Vsekakor ti dokumentarec da misliti in mogoče da nekaterim tisti pogum, da se lotijo nečesa kar se čene ne bi. Ampak to, da deluje VEDNO!!!! … to lahko kar pozabijo.
ne vem zakaj se razburjaš. glej, vsak človek pač po svoje…
jaz to uporabljam. ne uspe mi vedno, v veliki večini pa mi uspe. če mi ne uspe, sem ponavadi kriva sama, ker se ne vživim dovolj. kolikor ta zadeva namreč zveni enostavno, ni ravno tako.
nečesa se je pa treba zavedati. načeloma si lahko zaželiš kar koli, ni pa nujno, da je to nekaj kar bo dobro za tebe…to pride potem, s časom, ta selekcija…
ti pa lahko seveda verjameš v karkoli. to je tako – eni so kristjani, eni muslimani, eni jehove priče. vsak ima prav na svoj način. jaz nikogar ne prepričujem v nasprotno, vsak je namreč odgovoren za lastno življenje.
Točno tako. Pri meni je enako. Če si živo zamišljam neko stvar in 100% verjamem vanjo, potem se mi to izpolni.
Nejeverni Tomaži kot si ti, ena optimistka, pa si že na začetku obsojena na neuspeh. Že iz začetka tvojega pisanja je razvidno, da te je težko prepričat v nekaj, v kar si trdno prepričana, da je nategancija, čeprav za veliko ljudi to deluje. Negativne misli so se ti začele podit po glavi še predno si pritisnila na tipko “play”, da bi si ogledala dokumentarec.
Nekateri žal ne bodo nikoli dojeli, da ni nikoli dovolj, da si ogledaš le en dokumentarec ali pa prebereš le eno knjigo, ki jo hvalijo, da bi se ti začeli dogajati čudeži. Ne, tistim katerim se dogajajo lepe in čudežne stvari, delamo na sebi že dolga leta in nam zato ni treba nobenemu dokazovat česarkoli.
miranda – tebi tudi uspeva?:-)
niti ni tako enostavno to. sama prznam, da bi se lahko pred pol leta podpisala pod post avtorice, ki je odprla temo. danes pa ravno nasprotno.
ne rabite se toliko razburjat. vsak ćlovek živi po svoje. nič ni narobe, če nekdo prodaja knjigo skrivnost, nenazadnje tudi biblija ni zastonj, pa koran tudi ne.
vsak po svoje…
Gre se samo za tri stvari.
-želja -ni problem
-vizualizacija- za mnoge tudi ni problem
-vrjameš, da se to dogaja in se tudi počutiš tako – za 98% je velik problem…ker se ljudje enostavno ne znamo miselno prepričati, da nekaj že imamo, če nimamo in kaj šele da se tudi tako počutimo.
Torej plastičen primer: želim si 100.000 €, predstavljam si jih tudi lahko, počutim se pa žal ne tako..torej nisem ustvarila celote.
Zbolim (bog ne daj), jaz osebno bi se zelo težko prepričala, da sem zdrava…in spet ni okej…ne znam…znam pa pri res malih stvareh…in te so mi uspele.
Obstaja pa tudi neka nadgradnja knjige, ne vem imena, ki te po korakih vodi da počasi prideš do te sposobnosti, vendar za seboj potegne, da izkjučno temu posvetiš vsak dan nekaj časa.
To da je film narejen, da pritegne je vsekakor res…vendar vrjamem da tistemu, ki zna vse združit tudi zadnjo komponento v celoto mu uspe …
Eni to znajo in jim je ratalo…
ne,ne.. izgledam jaz ze mladostno,na ven izgledam fantasticno za svoja leta-no ja vsaj tako pravijo in se kar strinjam z njimi,samo zadnje case me daje revma,pa skleroza,pa sexat se mi neda,pa zvecer bi sla najraje s kurami spat,pa mena se bliza,pa u name it..rada bi bila mlada,brezskrbna,rada bi bila dejasko 20 let mlajsa pa ne gre,da si bog..
si bom se bolj intenzivno zamisljala mogoce pa celo zapali tole vase secretiranje
monika, veš, ti si lahko želiš, vizualiziraš in tudi občutiš, a se to ne bo uresničilo. moraš v skladu s tem tudi živeti. če boš npr.tekom dne nergala, da si utrujena pa da se ti nič ne ljubi pa da ti nihče nič ne pomaga, da si sama za vse….se ti kjub vizualizaciji NE bo nič
uresničilo…
drugače pa, biti mlada čez 20 let? lahko da bo to res. zakaj pa ne. mogoče ujagaš bogatega rusa ali zadaneš na lotu in boš imela mladostni videz z pomočjo lepotnih operacij. mogoče boš čez 10 let z mlajšim žrebcem in ti bo le-ta dajal občutek mladosti…kakšna je pot, to ni naša skrb…
Vse te knjige so narejene po principu, da ljudem povedo tisto, kar že itak vedo, ampak rabijo nekoga, da jim pove kot petletnemu otroku.
A ne veste, da če hočete nekaj imet, se je treba potrudit? Če se hočeš potrudit, moraš najprej vedet, kaj sploh hočeš. In ko veš, kaj hočeš, narediti vse v tej smeri?
In kaj skrivnost govori drugega?
To, kar naj bi vedel vsak petletni otrok. Vprašajte Foresta Gumpa. 🙂
Ampak ker zna to nekdo lepo napisat, je zraven zaslužil še lepe milijone in velja za guruja.
No, če jih rabite, jih pa imejte.
V tisto kar si želiš, je potrebno najprej 100% verjet, brez skepse in misli odzadaj, da itak nič ne bo… Kot drugo je željeno treba čutit… To pa je en tak feeling, ki ga ne znam opisat, mi je pa že od otroštva znan, ko sem začela to prakticirat… Pa brez knjig, filmov ali drugih učiteljev, temveč sama iz sebe…
Tudi meni ta film ni odkril nič takega, kar ne bi že prej vedela. To je samo senzacionalno amerikanizirano predstavljen način okultizna, ki je poznan že od srednjega veka, le da ima vedno drugačna imena… na primer: moč pozitivnega mišljenja, zakon privlačnosti, duhovna odprtost itd…
Gre pa seveda za eno in isto zadevo. Seveda ni nič narobe, če malo eksperimentirate z možgani…. Predlagam pa da raje kot ta film preberete nekaj dobre literature o duhovnosti, mogoče začnete od zgodovine naprej. Takole instant predstavljen kvazi dokumentarec vam ne bo dal nobenega znanja.