Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija kateri digitalni klavir?

kateri digitalni klavir?

Pozdravljeni,

pred karatkim sem se odločil, da si bom kupil digitalni klavir. Torej neke vrste “synthesizer”, ki ima klavirske karakteristike: obtežene tipke, dinamične tipke (bolj kot pritisneš, bolj glasno se sliši), sedem oktav itd. Gledal sem malo na youtube in sem opazil, da imajo nekateri res dober zvok, zelo podoben tistemu, ki ga spravi ven pravi pianino. “Navadni” ljudje praktično ne opazijo razlike. Tehnologija gre namreč zelo hitro naprej.

Sem čisti začetnik, poleg tega imam ogromno dela oz. obveznosti, zato bom le malo časa imel na voljo za učenje. Po naravi sem tak, da se vedno rad nekaj novega naučim, sedaj pa sem se naenkrat spomnil, da bi se bilo dobro naučiti igrati “klavir”.

Budget znaša med 600 in 900 EUR. Več mi je škoda denarja, se se ne bom s tem profesionalno ukvarjal.

Pišem vam, da mi svetujete, kaj se najbolj splača kupiti – morda imate izkušnje, informacije, napotke itd., ki bi mi prišli zelo prav.

Modeli, med katerimi se odločam:

-Yamaha P-85
-Yamaha P-140
-Yahama Clavinova Arius YDP S31
-Yamaha Clavinova Arius YDP 140
-Casio PX 130
-Casio PX 330
-Casio PX 830
-Krog 250 stage piano

Skoraj vsi imajo nekaj skupnega: šibke zvočnike (npr. 2×6 W). To me malo moti. Ima morda kdo kakšne izkušnje s to “močjo” zvočnikov? ali se kljub temu to dobro (dovolj glasno) sliši?

Za kakršnikoli nasvet bi vam bil zelo hvaležen.

LP

New Report

Close