Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Perpetuum jazzile

Perpetuum jazzile

po mailu sem dobila njihov komad Africa, priredba, dirigent Tomaž Kozlevčar, svetovno!!! Prosim jaz ne znam, ampak naj nekdo pripopa sem gor link( z You tube), da si ogledate še ostali, res vam ne bo žal!! Na You tube je že skoraj 6 miljonov ogledov, največkrat ogledan slovenski video! Svaka čast, res! Grozno rada bi šla na koncert, a je žal vse razprodano. nisem pa na njihovi spletni strani zasledila recimo koliko članov šteje zbor, a kdo ve? Mora biti noro takole v zboru, uglašeno zapeti, kar mravljince sem dobila..sem si glih mislila, če pa moj otrok ne bo športnik, ko ni glih talentiran, bi si pa želela, da bi mogoče v kaki taki bolj umetniški skupini se udejstvoval in koristno preživljal prosti čas..moj kolega je npr. plesal pri folklorni skupini, prepotoval kar nekaj sveta in se fino imel.. no pa to so že druge teme, ampak oglejte si res!

no dobro, da si ti navdušena, na tem forumu se namreč najdejo tudi take poznavalke zborovskega petja, ki so ta komad popljuvale v nulo.

Meni je prekrasno.

še link
http://www.youtube.com/watch?v=yjbpwlqp5Qw

Meni so tudi fenomenalni !

popljuvale?? svašta!! no ja, 100 ljudi 100 čudi, ampak bi pa rada kako to popljuvanko slišala zapet npr. Zdravljico, himno našo..

http://med.over.net/forum5/read.php?151,5575561,5575724#msg-5575724
ja, baje je to čip šit

a koncerti v Cankarjevem domu v začetku novembra so že razprodani? 🙁
…drugače so pa meni tudi super…. Ampak kaj ko sem taka budala, da ne berem plakatov…letos poleti so bili že 2x v Izoli in obakrat sem videla reklamo dan ali dva potem….. šmrc

Sori, ampak….jaz sem veliiika ljubiteljica zborovskega petja, tudi aktivna, glasbo vseh vrst obožujem, ampak oni pa – mi gredo zelooo na živce! Ne vem, zakaj, ampak ne prenesem jih. Smo si pač različni.

no jaz pa ne prenesem Eroike ko smo že glih pri tem, so mi pocukrani in grozni!

se podpišem. Tud men je žal,ker so res svetovni.

vsi , ki nekaj popljuvajo, naj dokažejo, da sami znajo to narediti bolje. oziroma, če ne znajo bolje in ne znajo argumentirati, razen s tem, da “jim ne sede”, halo?
torej?
bodite raje molčeči.

in mi je zelo všeč. Včasih mi Kozlevčarji niso bili všeč (križec v ušesu od tastarga 🙂 ), a so me prepričali.

Eroike pa tudi jaz ne maram-so mi prekomercialni-enako Il Divo al kaj so že-kar še ne pomeni, da si o njih mislim slabe stvari ipd…, pač na koncert ne grem in to je to.
Na PJ bi šla, pa sem prepozna za november…

Perpetuum jazzile bodo nastopili v okviru Kristalnega abonmaja v Škofji Loki v Sokolskem domu v mesecu decembru. Mogoče pa jih takrat ujamete : – )

Lp,
Ana

Z možem sva bila na koncertu pri izviru Krke v jami in je bilo svetovno. Ti gredo kar mravljinci po hrbtu, ko jih poslušaš.

Saj muzika je ok, ampak jaz pa ne prenesem tistega njihovega spakovanja in riromiganja tam na odru. Gledat jih ne morem, poslušat še gre.

itaq da so dobri. Prvič koncert v živo je čist nekaj drugega kot posnetek po tv ali Yutubu. Drugič prepevajo veliko znanih pesmi, ki imajo svoj aranžma. Meni so kot zbor zelo dobri, pa me niti ne moti njihova slava. Hvala bogu, da še kdo zna kaj ustvarit in se še zraven prodat. Zakaj bi bili to samo tujci.

Ne vem, no. Meni je to prinesel kolega, ki je čisto paf. Mene pa pusti hladno.

Jaz sem tud popljuval…pa vem kaj pišem…sem sam pel v zboru, igram inštrumente in poleg tega še pomagam pri ozvočenju takih koncertov tako da dobr poznam backstage. Velik problem je bil v premalem monitoringu, mikrofonizaciji in v toncu. Lahko bi spot vsaj zvokovno zretuširali preden so ga dali na you tube, ker na začetku je blo kar dost fušanja…

Glih zdele je koncert na rtv 2 Firm soundation -gospel, soul, r&b, in tle sploh ni primerjave…dobesedno…

Edino kar je dobr pri PJ, je intro….

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Tudi jaz sem popljuvala in znam zapeti še marsikaj več od zgolj Zdravljice, brez skrbi:))) od Mozarta do Schuberta ipd.

Tako da ne, ne gre vedno za zlajnano in za lase privlečeno “zavist”, nekateri pač imamo svoj okus.

Me ne moti, če je kdo navdušen, samo da pa ne sprejme, da pač vsi povprek pa nismo navdušeni in začne tiste, ki imamo svoj pogled na to, žaliti, da kao nimamo pojma o glasbi, je pa milo rečeno infantilno. Ko froci:če ti ni všeč moja igračka, si pa neumen. Debilno.

Sicer pa želim veliko užitkov ob glasbi in upam, da boste tisti, ki si želite na koncert, dobili vstopnice in se imeli noro fajn.

Zbor trenutno šteje 46 članov in toliko nas boste tudi videli novembra na odru Gallusove dvorane. Vsi trije večeri so že razprodani, je pa možno, da bo Cankarjev dom kak teden pred dogodkom ponudil še nekaj kart. Vsaj prejšnja leta je bilo tako.
Kar se pa tiče naše izvedbe Africe, posnetka iz lanskega dogodka v Cankarju, ki je dosegel rekordno gledanost… Zavedamo se svojih napak in priznamo, da posnetek ni popoln. Tudi na koncertih nam kdaj pa kdaj kakšen komad enostavno ne zazveni kot bi moral – včasih so težave z ozvočenjem, se ne slišimo dobro, je kak zaspan dan in mi nagnjeni k nižanju itd. Seveda se na vsakem koncertu trudimo po svojih najboljših močeh in želimo ponuditi publiki najboljše. Letos v Cankarjevem domu gostimo profesionalce na a capella področju, švedsko skupino The real group in peti zraven njih bo prav gotovo velik izziv, na katerega se intenzivno pripravljamo.
In še glede “spakovanja in ritomiganja” na odru. To je odraz naše energije in iskrenega užitka ob petju skladb. Sama lahko povem, da se na koncertu dejansko prepustim in moje spakovanje ni narejeno. Ob nekaterih skladbah imamo tudi koreografijo, ki komad popestri in velikokrat se zgodi, da publika pleše z nami.
Lep pozdrav in upam, da se srečamo na kakšnem koncertu 😉
p.s. kmalu boste lahko slišali tudi naš nov cd!
Jana, alt1

Pa sej ste ok, le kilometrina vam manjka…rabite pa kakšno boljšo solo vokalistka in vokalista z dost večjo dinamiko, ker tole zdej ni nč…
In tud ne razumem zakaj Tomaž ne gre malo bolj v šestice, devetice, suse, baritone oktavo višje,itd…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

no ja, kilometrine po mojem kar imamo. Lani smo imeli okrog 65 koncertov, letos še več. Je pa res, da se člani menjavajo in je potreben določen čas, da se navadijo na vse skupaj. Moraš pa tudi vedet, da se mi z glasbo ne ukvarjamo profesionalno in izven zbora delamo čisto druge stvari.
Nekaj novih ženskih solistk bo mogoče videti na letošnji Vokal Xtravaganzzi. Tudi novi moški solisti so se na zdajšnjih koncertih že pojavili in še delamo na tem.

Šestice, devetice, … ne vem če prav razumem. meriš na to, da bi bilo fajn slišati več “close harmony” in ne le “pop akorde” v tercah? pa sej take tudi izvajamo in jih še pripravljamo za nov program. Odvisno od okusa posameznika.. Mislim, da smo v našem repertoarju kar pestri – od brazilskih ritmov bossa nove, swinga, popa, gospela.. Če smo “jazzile” še ne pomeni, da moramo izvajati samo in čisti jazz. Večinoma se v komadih delimo na 8 glasov od katerih ponavadi en poje lead, ostali pa smo v vlogi inštrumentalne spremljave – violince, kitara, trobente…

Moj namen ni prikazati nas kot najboljše.. Konec koncev pač naj vsak posluša, kar mu ustreza. Vseeno pa se čutim dolžno, da nekatere stvari pojasnim 🙂

Posluši refren Man in the mirror …upam da priznaš da enostavno nimate take pokritosti moških glasov(za ženske ne vem ker v nobenem ženskem zboru ne slišim, da bi Altistka1 pela popolnoma enako melodijo pri isti pesmi kot pa bas1(bariton), pač oktavno tolk višje..

Pri moškem delu pa tud ni slišat da bi kdo pel bas1(bariton) oktavo višje…

Najbrž glih zarad tistih kitarc in violinc vaša grupa ne zveni tolk homogeno kot bi morala…ker tiste kratko trajajoče glasove je zelo težko od začetka do konca zadet v čistem tonu…

Tale DRRR mi deluje kot še en drekač, ki mu ni uspelo v življenju kar si je želel, zdaj pa zdravi svoje frustracije tam kjer za to ni potrebe.

DRRR! Pusti ljudi da delajo svoj posel, ti pa nam pokaži – kaj znaš TI in ne s prstom kazati na neke namišljene pomankljivosti drugih.

Hans, če nimaš komentarja na temo, shut the fuck up!!

New Report

Close