Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Kako naj izberem

Kako naj izberem

Pozdravljeni,
ne morem se odločiti kateri fotoaparat. No pred 10dnevi sem še hotela video kamero zdaj pa foto. Video kamero zaradi našega malčka in snemanje nenadomestljivih momentov a planiram v naslednjem letu končno obiskati tečaj fotografije in bi rada imela tudi že aparat. Glede na to da zdaj so tudi fotokamere ki dobro snemajo me zanima kaj priporočate? Edino pomankljivost vidim v dožini posnetkov….katera ponuja najdaljše snemanje oz. od česa je odvisno? To ko je navedeno da je internega spomina 50MB? kakšna je razlika med baterijami? Polnenje al kupovanje novih…?

Glede cene je nabolj ugoden Kodak Z915 a moti me da ima le 10 milijonov slikovnih pik mislim da ima HD kar je kolikor sem spoznala super in je tudi zelo zaželjeno.

Digitalni fotoaparat Kodak Z915, črn

10 milijonov slikovnih pik
10x
SD/SDHC

Digitalni fotoaparat Canon PowerShot SX200 IS/
Redna cena: 343,20 €
Spletna cena: 298,90 €
Prihranek: 44,30 €
Dobava: običajno v 5 dneh
12,1 milijonov točk
12x
SD, SDHC, MMC, MMCplus, HC MMCplus

Digitalni fotoaparat Nikon Coolpix P90/
Redna cena: 379,00 €
Spletna cena: 343,49 €
Prihranek: 35,51 €
Dobava: običajno v 7 dneh
12,1 milijona
širokokotni NIKKOR s 24-kratnim zoomom
notranji pomnilnik (približno 47 MB), pomnilniške kartice SD/SDHC

Digitalni fotoaparat Panasonic DMC-FZ38,
Redna cena: 421,90 €
Spletna cena: 359,29 €
Prihranek: 62,61 €
Dobava: običajno v 10 dneh
12,1 milijonov pik
18x, dodatni optični zoom (maksimalno): do 35,2x (pri ločljivosti 3 mio. pik)
vgrajen pomnilnik cca. 40 MB, pomnilniška kartica SD, pomnilniška kartica SDHC

NoviSony Cyber-shot WX1

Sonyjev digitalni fotoaparat Cyber-shot™ WX1 s CMOS-senzorjem Exmor R™ zagotavlja izjemno podrobne slike vrhunskih barv in kontrasta ter nizko stopnjo šuma tudi pri šibki svetlobi.

To sem za zdaj našla….nisem omejena glede na znamke….če je Panasonic o.k. pol o.k 🙂 samo kateri?

Tole video kamero Practica sem pa tu na forumu najdla kot nasvet nekomu….a ne vem kakšna je to Practica firma? Sem laik in gledam res sam kar že dolgo poznam tako saj komercialno.

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.mimovrste.com%2Fartikel%2F1360045322%2Fsd-kamera-praktica-dvc-54-hdmi-darilo-foto-okvir&h=14a54c78f56a5a0704f4e926706def73

Praktica DVC 5,4 HD je prvi FULL HD Camcorder od proizvajalca Praktica. Snema video v ločljivosti 1080p pri 30 slikah na sekundo, Lahko pa tudi slikate pri resoluciji 5,0 mega pikslov. Kamera ponuja kar 5x optični zoom, to pa pomeni, da ustvarja izredno kakovostne video posnetke.

Rezultate svojega dela si boste Lahko ogledali na 3 mesto Velikem zaslonu LCD. Vgrajenega ima 32 MB internega spomina namenjenega firmwareu, sprejme pa SD kartice do 4 GB kartice v SDHC do 8 GB, kar pomeni do 4 ure posnetkov

Upam da nisem preveč vse nametala. LP

Kaj pomeni snemanje filmov VGA video (quicktime mov). Če iščem HD da ima fotoaparat to igra kako vlogo.Namreč tale
KODAK Z915 črn digitalni fotoaparat ima tako.

živjo,

Najprej se odloči kaj ti je bolj pomembno (fotke ali filmčki).

Snemanje filmčkov z fotoaparatom (tudi v HD resoluciji) ni vedno najboljpša izbira.
Res, da je kvaliteta slike dobra je pa težko držati takšen mali aparat pri miru brez tresenja…..

Za družinsko fotografijo so vsi našteti aparati dobri.

Ti novejši aparati imajo veliko avtomatskih nastavitev za pomoč pri fotkanju….tako, da praktično tebi ni potrebno nastavljati aparata.
So pa ti že toliko napredni, da čez čas, ko te bo začela fotografija mogoče bolj resno zanimati še vedno kaj ročno nastaviš in se malo poigraš.

– 10mio pix je čisto dovolj

– Uporabna zadeva za slikanje otrok je prepoznavanje obrazov

– velik optični zoom je tudi uporaben

Kar se pa tiče posameznega modela sem jst še vedno za CANON ali NIKON!

Ta modela sta odlična fotoaparata!

lp, jure

Moderator na področju fotografije

New Report

Close