Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija KUPUJEM DIGITALNI SLR – RABIM NASVET

KUPUJEM DIGITALNI SLR – RABIM NASVET

Kupujem digitalni SLR, izbiram med Canon in Nikon, Odločam se med naslednjimi ponudbami:
1.Canon EOS 450D + EFS 18-55IS + EFS 55-250IS za 888 EUR (ponudba na mimovrste)
2.Nikon D5000 (18-55 VR + 55-200 VR) za 975 EUR (ponudba na mimovrste)ali
3.body Canon 1000D – cena 370 EUR (ponudba na comshop) + objektiv do 200/250mm za ceno cca.400 EUR.
Imam canonov objektiv 28-90 (4-5.6), ki je bil del kita klasičnega canona eos 300 in bi ga rada še naprej uporabljala. Vem, da je bolj pomembno imeti dober objektiv, vendar želim imeti kar najboljši komplet za najboljšo ceno.
Bolj se nagibam h Canonu, ker se mi zdi, da bom za manj denarja dobila več.
Prvi kit me mika zaradi cene celega kompleta, vendar ne vem kakšna je kvaliteta objektivov im me zanima vaše mnenje.
Nikon je v izboru predvsem zaradi nekaterih funkcij (samosprožilec, vgrajena bliskavica), ki manjkata Eosu450 oz. 1000D.
Body 1000D je v izboru zaradi nekaterih funkcij (hitrost posnetkov, samosprožilec), manjka pa mu bliskavica. Prosila bi tudi za nasvet kateri objektiv v cenovnem razredu do cca 400 EUR (do 200/250mm) bi bil najboljši.

Sem zares navdušena ljubiteljska fotografinja, saj fotoaparat povsod jemljem s seboj. Imam dva majhna otroka in da mi bo uspelo posneti kakšno dobro fotko, rabim hiter aparat, v dosedanji rabi se je kot zelo uporaben izkazal samosprožilec, bliskavico pa v našem stanovanju tudi rabim, saj nimamo veliko dnevne svetlobe.

Prosim za nasvet. Ali pa če kdo ve za kakšno boljšo ponudbo oz. boljši komplet.

hvala.

Če si zadovolna z Canon…si ga navajena….potem ostani na Canon!

Lahko uporabljaš stare objektive itd…

Samosprožilec imajo vsi ti aparati….

V tem rangu so si aprati zelo podobni po funkcijah in tehničnih specifikacijah…

Mogoče bi si ogledala še Nikon D90?

LP

Moderator na področju fotografije

Hvala za odgovor. Funkcije aparatov sem pogledala na primerjavah na spletu in za model 1000D je pisalo, da nima samosprožilca, tako da hvala za info.
Zanima me še mnenje o objektivih…

lp, petra

Ce imas canonov objektiv, potem bo izbira vejetno canon. O objektivih pa samo tole. Tiste ki jih ponavadi dobimo poleg … so milo receni slaaabi.
Izbira objektivov je velika in splaca se ti malce se pogledati kaj nudijo za canona se drugi: npr. sigma, tamron. Dejstvo pa je da so dobri objektivi dragi in da moras delati kompromis: med zeljami, kvaliteto in ceno.

Za katerega si se odločila, in kako si z njim zadovoljna?

New Report

Close