Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija fotoaparat- mosko ali zensko “delo”

fotoaparat- mosko ali zensko “delo”

Pozdravljene,

zanima me, kdo pri vas v družini ima skrb glede fotoaparata – kdo slika, poskrbi, da se slike shranijo na racunalnik, dajo razvit….

hvala za odgovore.

moško delo, če želiš da je vredu opravljeno in slike uredu poslikane in shranjene.

Jaz večinoma slikam (ker se največkrat spomnim), on slike shrani na računalnik, skupaj se odločava, katere bova razvila, on poskrbi, da je naročilo izvedeno (prek neta). Posledično seveda traja in traja, preden slike res držimo v rokah.

Če sva skupaj, slika tisti, ki ima čas. Enako tudi spravljava na računalnik in potem naprej na CD, pač tisti, ki ima čas in je pri volji. Za razvijat pa se po navadi odločava skupaj, vsaj za slike, kjer sva bila skupaj.
Ne predstavljam si, da bi jaz izbirala npr. slike iz njegove obletnice.

Največkrat mož, sama le takrat, če kaj rabim takoj. Na morju pa je bila glavna fotografinja 16-letna hčera, ki si je kupila svoj fotoaparat in seveda poskrbi sama tudi za slike.

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Jaz. To me veseli in tehnika mi ni neznanka.

In – si moški ali ženska?:)))

(sklepam, da ženska:))

jaz… sem tekom študija dala skozi tudi precej teorije, pa še več smisla imam kot on :))) poleg tega mi je pa še zabavno urejati vse te fotke na računalniku… ni nobena takšna znanost, da bi morala biti v domeni moških…

Ženske so običajno bolj pedantne, sistematične, potrpežljive in zato bolj primerne za urejanje, shranjevanje itd.

tudi pri nas je tako, da za fotografije skrbim jaz (ženska). tudi pred dobo digitalca je bilo tako.

sem tudi zelo kritična in marsikatera slika leti iz računalnika. red mora biti.

pri nas naj bi bil moško delo. A ponavadi (tipično moško) fotoaparat pozabi doma, tako da potem noben od naju s tem nima nobenega dela:-( In potem tudi nobenih slik :-((

Ne nabijaj.

To, da nekdo dela ali ne dela dobre fotke, to, da jih nekdo shrani ali ne, ni odvisno od spola, ampak od karakterja, talenta, volje, želje, pridnosti. To nima zveze s spolom.

to znajo samo moški

SLIKE JE DOVOLJENO SAMO HVALITI! __________________________________________________ Vsako pomlad posadi rože! RAZGLEDNICE UTRDBE NA SLOVENSKEM

Pri nas to delam jaz.
Imam nekaj umetniske zilice, pa tudi tehnika mi ni tuja, oboje je pa za moza veliko cudo :))
Zdaj mi ze otroci pomagajo, slikajo, razvrscajo, izbirajo, predvsem zase.

Samska, veliko potujem in ogromno fotkam in vse sama naredim ……in še drugim to delam, kjer oba šepata pri tehniki.

Sam delam tako lepe fotke in sem prav ponosna. Si ne predstavljam, da bi to veselje prepustila moškemu v bodoče. Si prej predstavljam vsakega s svojim fotoaparatom.

Očitno Megaboy in Rimljanček poznata samo ˝ta leve˝ ženske ;)))

Ponavada sama.

Vedno jaz (ženska), v redkih priložnostih mož. Ker zadevo bolj obvladam in mi je fotografiranje v veselje in je tudi moj glavni hobi.
Ni res, da to znajo samo moški.

s komunistkami se ne družim

in kje bi lahko videli tvoje slike?

SLIKE JE DOVOLJENO SAMO HVALITI! __________________________________________________ Vsako pomlad posadi rože! RAZGLEDNICE UTRDBE NA SLOVENSKEM

Slikava oba, na računanlnik dajeva oba. Slike naročam pa večino jaz. Mojemu se zdi, da sploh ne rabimo razvitih. 🙂

Zakaj bi moglo to delo sploh bit razporejeno kot moško ali žensko???
Tisti, ki bolj zna!

To delam večinoma jaz, včasih tudi hčerka. Mož pa samo kdaj pritisne :-).

koga pritisne?

New Report

Close