Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija originalna/neoriginalna baterija za fotoaparat

originalna/neoriginalna baterija za fotoaparat

Torej, za fotoaparat Panasonic TZ7 kupujem še eno baterijo. Originalna je cca 50€, neoriginalna pa cca 20 € (ebay). Zanima me, ali kdo ve, v čem je fora, da je pri ceni taka razlika – samo v napisu ali gre dejansko tudi za razliko v kvaliteti- torej v tem, da neoriginalna baterija ne zdrži tako dolgo kot originalna??

Pomoč?? Hvala.

Moje izkušnje naprimer pri fotoaparatu Canon 5D in Canon 40D kažejo ravno nasprotno – neoriginalne baterije zdržijo dlje (ponavadi imajo večjo vrednost mAh) in so tudi cenejše.

Odvisno je kaj kupuješ. V mojem primeru kupim priznano znamko npr. Ansmann ali Hahnel. Saj originalne Canonove so občutno precenjene.

Sem pa pred letom dni kupil no-name neoriginalno baterijo za GSM aparat in sem jo že tretji dan vrgel stran, saj je kot prvo, bila izdelana le iz nalepk, kontakti pa so bili na vrečko z elektrolitom le prilepljeni. Kot drugo, v pripravljenosti ni zdržala niti pol dneva.

jaz sem z ebayem zelo zadovoljna. sicer gre za baterijo za kamero ampak vseeno za smešno ceno sem dobila baterijo ki zdrži več kot 5x dlje kot osnovna.

Jst lahko povem, da sem do zdej vedno uporabljal original baterije, ker sem pred tem testiral ponaredke, ki pa žal niso bli ok !

lp

Moderator na področju fotografije

New Report

Close