Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija SANDISK SD 8GB SDHC KARTICA ali Secure Digital (SD) kartica SanDisk ExtremeIII 8GB (SDHC, Class 6)

SANDISK SD 8GB SDHC KARTICA ali Secure Digital (SD) kartica SanDisk ExtremeIII 8GB (SDHC, Class 6)

Pozdravljeni!

Imam Canona IXUSa 55. Trenutna kartica, ki jo imam (SanDisk 1gb SD) ima le 1gb spomina, kar je zelo malo, če greš na izlet ali potovanje za več kot 2 dneva… Oziroma jaz sem svojo kartica zapolnila že prvi dan izleta… 🙁

Sedaj pa me zanima, če ima kdo isti fotoaparat ali če bi mi znal kdo svetovati…

Odločam se za nakup zgoraj omenjenih SD kartic – 8gb, vendar ne vem, če sta ti dve pravi za mojega canona! Kje lahko to preverim oz preberem?

Prilagam linke obeh. Hvaležna bi bila za kakršen koli komentar, negativne in pozitivne strani obeh! Kajti zmotilo me je to, da sta obe kartici SanDisk, obe 8gb spomina, cena pa je tako različna…

Že v naprej hvala za pomoč!

lp

NeNi 🙂

http://www.bigbang.si/foto-in-kamere/foto-dodatki/spominske-kartice/409365-sandisk-sd-8gb-sdhc-kartica

http://www.bigbang.si/foto-in-kamere/foto-dodatki/spominske-kartice/415668-sandisk-sd-8gb-extreme-iii

Za IXUSA je čist zadost navadna SD. Extreme III ima samo večjo hitrost shranjevanja in kopiranja podatkov . V poštev pride pri DSLR variantah. ExTREME III celo slabše zapisuje film pri snemanju..

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Zdravo!

JA sem se tudi jaz pozanimala… Hvala!
Je pa tudi res, da moj canon ne podpira večje kartice kot samo 2GB! 🙁

lp

NeNi 🙂

To pa ne bo držalo…kjee si to slišala oz. brala? Ne verjamem da obstajajo omejitve..

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Res je starejši tipi digitalcev ne podpirajo novih kartic nad 2GB. Treba je preverit kaj podpira…

San disc je dobra izbira (tudi sam uporabljam samo to).

Glede hitrosti zapisovanje je pa tako kot so ti že omenili… čeprav je extreme III tudi ua kompakt dobra izbira (to je maximum 🙂

Še to…

včasih je bolje imeti dve kartici… v tvojem primeru 2x 4GB če slučajno kaj zataji gre samo polovica slik v nič 🙂

lp

Moderator na področju fotografije

New Report

Close