Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Stereo (3D) fotografija?

Stereo (3D) fotografija?

Mene pa zanima, če je kdo že videl v živo kako zgledajo 3D stereo fotografije?
A kje piše kaj o tem?

Je že kdo slikal na tak način in kaj vse rabiš, za izvedbo>?

Kako jih opzuješ, gledaš?

lp

Živjo!

Jst sem pred leti bil na eni takšni foto-razstavi. Gledali smo diase s posebnimi očali..

Tkrat je blo prkazano kako nastanejo te fotografije…..če se prav spomnem sta bla povezana skupaj dva aparata…

Za gledanje potrebuješ očala…..lahko pa natreniraš oči 🙂

Več o sami tehniki si preberi tukaj :http://www.e-fotografija.com/artman/publish/article_790.shtml

Lp, jure

Moderator na področju fotografije

Ne rabiš fotiča z dvema objektivoma ampak lahko uporabiš dva enaka fotiča, katerih objektiva morata biti narazen toliko kot naše oči. In treba je škljocnit istočasno ter posebej dat razvit oz. natisnit…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Nisem prebral celega članka ampak samo kratek nasvet za gledanje: pogledat je treba tako, da poškiliš ravno toliko, da iz dveh slik nastanejo tri (vse so na začetku meglene). Nato je treba srednjo sliko izostrit…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Pa obvezno glej tako da imaš glavo nagnjeno navzgor, gledaš pa navzdol, pa 6-8 kratno razdaljo napram veličini slike…

V Salomonovem ugankarju pride ponavadi ena križanka s tako slikco… zanimiva izkušnja (me zanima kako je če je večje!)… Upam, pa da ne brcam povsem v temo – saj temu se reče stereogram, ne?

Bad ideas indicate an open mind...

New Report

Close