Najdi forum

Nasvet

Pozdrav!
Kaj mi svetujete, kakšen predstavitveni katalog za prikaz mojih del (slik) naj pripravim? Naj fotografiram slike, naredim velikost 15x21cm ali 20×30 in jih vstavim v mapo? Naj naredim barvne fotokopije A4 formata in spnem s spiralo?
Tiskanje ne pride v poštev, saj potrebujem le nekaj izvodov.
Najlepša hvala za nasvete in lep pozdrav vsem.

Odvisno koliko slik bi bilo v taki mapi/spirali.

Barvne fotokopije znajo biti dobra rešitev, sploh v primeru,
če fotokopirnica ujame pravo barvno paleto in bo kopija zelo dober približek originalu.

V nasprotnem primeru pa bi jaz svetoval:

Fotografiranje slike, razvijanje v 20×15cm (oziroma 21x15cm) in sicer na matiran papir, saj izpade mnogo boljše in umetniško.
Potem pa te slike prilepiti v klasičen (profesionalen) foto album, ki ima recimo nekje do 24 strani.

Na tak način jaz izdelujem foto book-e.

Ojla!

Se strinjam s predhodnikom. To je najlažja varianta.

Obstajajo pa tudi vedno bol priljubljene foto knjige, ki se jih lahko dobro oblikuje in tiska na kvaliteten foto papir. Pri trdih platnicah knjige je takšea “foto knjiga” zelo trajna zadeva.
Pri (profi) albumih, ki jih je omenil Birot je lahko cenovno malo večji zalogaj (nakup albuma, razvijanje slik, delo,…)

Problem albumov je trpežnost…če misliš takšen album “kazati” okoli se lahko hitro strga (sploh vmesni listi, ki pokrivajo in ščitijo fotko).

Ne znajo vsi gledati z očmi 🙂

Drugače pa se mi zdi, da če so fotke dobre ni tok pomemben album 🙂

lp ,jure

Moderator na področju fotografije

Jaz pa mislim, da fotoknjiga ni najboljša rešitev, saj kolikor sem videla te izdelke, so obrazi nekako popačeni, jaz imam še vedno raje ti. klasične fotografije, kjer so poteze na obrazih ostre, ne pa nekako zabrisane.

Torej glasujem proti foto knjigam…mislim, da bo treba še malo izpopolnit tehniko izdelave, da se bodo približale pravim fotografijam.

Pa ja, tudi fotke niso najboljše kvalitete. V Harvey Normanu imajo obupno slabe fotke, da se jih ne splača razvijati. ZAto me res zanima, kje dobiti dobre fotke v Lj? A je kdo iz Lj? Hvala, lp

Foto Grad Ljubljana že vrsto let (desetletij) pokosi marsikoga. Tam so fotografi in fotografski tehniki, ki vedo kaj počnejo in kako to početi. Harvey Norman so zgolj trgovci. 🙂
Pa v Meditrade (Kodak) v Središki ulici v Ljubljani, je tudi kvaliteta digitalnih fotografij na nivoju.

New Report

Close