Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija neumno vprašanje glede izbrisane fotografije

neumno vprašanje glede izbrisane fotografije

mogoče se vam bo zdelo smešno in mogoče neumno vprašanje, ampak vseeno bom vprašala 🙂

imam fotoaparat SONY…naredila sem nekaj fotogarfij in jih prenesla na računalnik. Potem pa sem čez nekaj dni naredila nekaj novih fotogarfij in predno sem jih prenesla na računalnik sem se odločila da bi tiste stare izbrisala , (tiste ki sem jih predhodno že prenesla)

In na žalost se mi je zgodilo to, da sem prehitro brisala stare fotke in po pomoti sem izbrisala dve fotki – ki mi res veliko pomenita.

Zdaj pa me zanima ali obstajajo nekje te fotke ki so izbrisane v spominu: prosim ne se mi smejat, samo vprašam. kajti zelo nenevadno mi je to, da ko sem slike prenesla na računalnik, sta se tam kjer sta bili ti dve sliki prikaže na računalniku dve prazni sliki v sredini pa mali okvirček in v njem vprašaj. Zakaj se je to preneslo če pa sta bili sliki izbrisani, še pred prenosom. Res nisem tehnični tip, zato res nimam pojma o tem.
Nekako sem premišljevala o spominski kartici ki sem jo dala v fotoaparat. Čemu služi? Res se mi ni dalo brati vseh priloženih navodil.
Je možno da so vse slike, tudi izbrisane shranjene na tej spominski kartici. Ali o tem lahko samo sanjam?

Hvala vnaprej, srčno upam da me bo kdo razveselil!

Ja, seveda so te fotke še vedno prisotne na spominski kartici.
Tudi, če bi kartico formatirala, so fotke še vedno nekje “zakopane” v kartici in nevidne.

Z neta snemi kakšen program za reševanje izgubljenih podatkov iz pomnilniških kartic in poskusi srečo.

Jaz uporabljam Zero Assumption Recovery, ki se mi od cca. 30 preizkušenih programov zdi daleč najboljši. Je pa plačniški.

Zastonjski in še vedno zelo dober je PC Inspector Smart Recovery.
http://www.pcinspector.de/download_all.htm?language=1##smart_recovery

Birot, hvala. Program sem inštalirala, kaj pa zdaj. kako naprej, mi lahko daš bolj natančna navodila.

New Report

Close