Kje razvijate?
Zanima me kje razvijate fotografije? Digitalne.
Kje je najboljše razmerje med ceno in kvaliteto? Kakšna sploh je cena? Kje je najceneje in kje je najboljše?
Skratka zanima me čimveč mnenj, ker se bom spravila razviti ogromno fotografij. Pa jih še nikoli nisem, tako da nimam izkušenj.
Me pa zanima razvijanje predvsem v Ljubljani in bližnji okolici.
Tilkamilka,
nikjer! Zato pristavljam svoj lonček želja. Sem popolnoma na istem kot ti, zato upam, da bo padel kakšen fajn nasvet.
Srce me boli, ko gledam digitalne fotke bledih barv, na čudnem papirju.. slike sploh nimajo več tistega žara, ki so ga imele, zato naši posnetki ostajajo na disku, ključkih, cdjih.. s strahom, da jih nekega dne na lepem ne bo več!
dam tiskak v mixi ali digifoto, kdor je pač v tistem trenutku ugodnejši.
dm in ostalih se izogibam.
vedno dobim take slike, kakršne sem poslala. jih pred tem obdelam na računalniku, zato so vse lepih in živiahnih barv s primernim kontrastom.
za letos sem dala delat FOTOKNJIGO. 100 x bolje od klasičnih fotk v albumu.
Živjo,
fotoknjiga je res super zadeva, zaporedje slik izdelaš sam, tudi velikost, barvo ozadja in platnic, morebitne napise… skratka vse izdelaš sam.
Ravno včeraj smo dobili 3 knjige, ki smo jih naročili iz Hoferja, mož pravi, da so tam najcenejše, kvaliteta super, lahko izbiraš med trdo vezavo, spiralno vezavo in zvezkom.
meni so najcenejše FOTOKNJIGE v digifotu, me pride dosti ceneje kot DM, ki ima sicer tudi dobre (imajo razstavljene primerke v prodajalnah in si oglejte), ni pa toliko možnosti za besedili in obračanje slik. DM in nekateri foto studii imajo CEWE, tiska se v nemčiji, kvaliteta dobra. cene si mora vsak sam preverit, ker so odvisno od formata in števila strani.
v digifot je sedaj -20%, 104 strani (kar je res ogromno!!!!) je tako 45 eur. ostalo si sami preberite. na eno stran gre od 1-… fotk, odvisno od tega kako velike hočete, lahko se jih malo zasuče, da je vse kao nametano, z razno raznimi obrobami…. napise se lahko doda vseh barv in raznih pisav.
za hofer pa niti nisem vedela, da delajo to. mogoče tudi oni nosijo v nemčijo na cewe?
SLIKE: jaz skoraj vse slike obdelam. dodam kontrast, če ni sonca popravim, da so bolj žive barve, če je presvetlo dodam senčenja, kaj izrežem… največ delam v picasi2 (zastonjski od googla v slovenščini) in nekih programih priloženih fotoaparatom. picassa2 ima ful dobro, da se lahko spremeni nagib, kar je odlično pri morskih posnetkih, ker je pri meni morje vedno postrani. ojačam tudi nebo, da je bolj modro….
tudi med samo izdelavo knjige je digifotu program, da slike malo popraviš, vsaj kontrast.
http://www.digifot.com/
https://asp.photoprintit.de/microsite/10853/fotobook_details.php?detection=os:winxpsp2;java:true;activex:true;iu:false;
naloži oba programa in probaj, če ti ne ustreza ga zbrišeš (da ti ne zaseda prostora na disku)