Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija fotografije z digitalcem

fotografije z digitalcem

A veste kaj meni ni všeč? To slikanje z digitalcem “kar tja v tri dni” , posebno mi ni všeč, da se slika nekoga prav od blizu in se mu pozna vsaka pika na obrazu, vsaka zalivka v ustih… Take slike iz zabav in drugih prireditev krožijo potem iz cd na cd. Prav neokusno.

moja mama je mela prijatelico, ki je delala take slike. in je šla na morje in je prinesla domov same zmazke otoških psov in mačkov. moj oče se je samo za glavo držal. enkrat se ji je pa pri nas na novoletni večerji “skisalo” in je slikala vse po vrsti – mizo, mojo mamo, svoj krožnik, mene… potem je kazala okoli tiste slike … khm … tako jaz vidim, če se z odprtimi očmi brez očal vrtim okoli sebe, če veste kaj hočem rečt. hvala bogu je bila tako šlampasta, da ji je slike potem uspelo celo trajno zbrisati.
vse sorte jih je, kaj čmo.

Sem mislila, da to moti samo mene. Nekatere takšne slike znajo biti prav groteskne. Sama sicer rada fotografiram, a rajši naravo, okolje in ljudi pri neki dejavnosti, zanimive prizore. Vedno tudi naredim selekcijo in ohranim le bistvene, ki se povezujejo v celoto. Moti me tudi to, da mi kdo kaže celo morje slik meni neznanih ljudi pri nekem družinskem dogodku in razlaga v smislu: to je pa svak tetinega bratranca, pa snaha stričevega …

meni je brez vezno tudi to, da imajo nekateri po 1000 x slikanega svojega sončka preden ta dopolni 1 rojstni dan.

mislim…..

včasih je bilo ene par slik za spomin, pa tiste kvalitetne.

žal s kvantiteto pada kvaliteta…..

tudi jaz rada slikam naravo, predvsem pa arhitekturo.
ampak najbolj mi gre na jetra, kadar ljudje letajo s fotoaparati okoli, kadar se je. uh. “dejmo se slikat, ko jemo”, nekaj v tem smislu. mi lahko kdo, razloži v čem je poanta??

No, jaz pa sem ena tistih, ki je svojega sončka poslikala neštetokrat do svojega prvega rd. In ni mi žal. Takrat na začetku sem celo kupila boljši DSL fotoaparat, tako da imam že nekaj albumov polnih slik, kjer točno vidim, kako se moj sonček spreminja iz meseca v mesec. Ni kaj – rada imam življenje.

Misliš SLR najbrž…?

Pač poveš, da ne želiš, da te slikajo. V čem je problem?

New Report

Close