kakšen fotoaparat imate?
Mi imamo točno tega – Canon PowerShot SX 100. Sicer nisem nek profi fotograf, bolj čisti amater, ki pa ima rad ‘lepe slikce’. Mi smo zadovoljni. Zoom je ful dober, barve na fotkah so lepe, posnameš tudi kakšen filmček… Pa tudi cena je kar sprejemljiva. Kupili smo ga pa decembra v akciji v Big Bangu; takrat je stal 289€, zdaj je pa še cenejši.
canon ixus 860 is.
Smo želeli širokokotni objektiv na trotlu, ki dela fotke z minimalnim zamikom. Ta ima še velik displej in smo res zadovoljni.
razmerje velikost aparata (men je za digitalca res ful pomembno da je majhen in tanek), razpon objektiva in dobre fotke… ta je bil edini, ki je našim zahtevam ustrezal.
primerjava cen … konkretno recimo za moj aparat
http://www.ceneje.si/canon-digitalni-fotoaparat-ixus-860-is
Živjo,
tudi jaz imam Canona S5 in sem zadovoljna. Prej sem imela tudi Canona, sprobala sem tudi Olympusa, pa mi ni bil všeč – slaba kakovost slike in zanič baterija. Zdaj govorim o fotoaparatih v priblizno enakem cenovnem razredu. Tudi Nikona sem imela – zelo zadovoljna. Priporočam ti Canona ali Nikona.
Bedarija!! Jaz menjam fotič vsako leto za novejši model ki je v bistvu letnik starejši in z minimalnimi manjšimi zmogljivostmi. Ko se nekajkrat zajebeš pri garancijskem roku in popravilih ,ti je kaj hitro jasno da se splača fotič prodat ko se izteče garancija. Pač zgubiš(oz. dodaš) tistih 70-80 eur in si ne beliš glave še z eventuelnimi dodatnimi stroški. Če bi kupoval aparat takrat ko pride na trg, bi moral vsako leto dodajat 160 eur , se pravi duplo. Pa da ne bo kdo pameten in predlagal lastništvo fotiča 5 let. Že po treh letih je vsak fotič, tko kot računalnik, za v smeti. Razen najvišji rangi.
Ah daj no. Ne vem kdo je pameten. Pač kupiš fotoaparat takrat, ko ga rabiš in si ne beliš glave. Na primer: fotoaparat “za smeti”: Canon EOS 300D, ki ga tudi imamo doma, dela fantastične fotografije že 4 leta. Po mojem celo boljše kot kakšen naslednji modeli (350 ali 400; 450 je že boljši). Ker se vsem proizvajalcem vedno bolj mudi z novimi fotoaparati, imajo tudi velikokrat kar nekaj napak. To sicer ne velja za vse. Se sicer strinjam, da se kvaliteta fotografij na novejših fotoaparatih zvišuje kar je posledica boljšega procesiranja fotografij. Glede resoulucije pa verjetno amaterski fotografi za pregledovanje na računalniku in izdelavi fotografije 10×15 verjetno RES “potrebujejo” 10 mio senzorje. 3 mio senzor je bil glede velikosti fotografij ravno dovolj. Je pa res, da “milijoni pixlov” pomagajo pri večji prodaji.