Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Lord of the dance- poročilo

Lord of the dance- poročilo

Jah kaj naj rečem kot pa : mater kok so dobri:))))
Bi šla jutri kar še enkrat he he….

Kako se je zdelo drugim???

Prvi del brez zgodbe ampak en dober skupinski del z odličnim finalom… drugi del boljši, še posebej del kjer se bojujejo. (uf, upam, da komu ne bom uničila ogleda). Glavna solistika ni OK, je druga solistka (v rdečem) bolj kvalitetna. Glavnemu solistu manjka malo karizme pa ni mi jasno, zakaj se je pol časa sprehajal. Očitno mu je manjkala koreografija za zafilat čas med njegovimi solo nastopi. In delo rok katastrofalno (kot slab Michael Jackosn). Jaz sem po vsem tem pričakovala več. Čisto zadnji ples in 2 bisa so bili najboljši (čeprav mi spet ni jasno, zakaj sta bila oba bisa enaka).

Ja no saj tudi meni ni bilo čist jasno zakaj se je sprehajal…ampak ok sem spregledala…:))) Ma mene je tok not potegnla ta glasba njihova da najbrž sploh nisem opazila napak. Bi si jih pa rada enkrat ogledala na kakšnem večjem odru, ker ko sem gledala posnetke na netu, lahko rečem samo: wooooooowwwww:)))

Jaz sem jih gledala par let nazaj in so mi bili super. Sicer malo premali oder, ampak vseeno super.
So imeli verjetno isti program kot takrat?!

no bila včeraj,

ma boste jezne name ampak vseen.
Kmalu po zažetku sem začela študirat če vidim prav, da ima osebek v glavni vlogi vampek. Ja vampek je imel in ni bil edini od moških ki ga je imel, kar nekaj dedov je bilo gor z vampki, sicer ne ogromnimi ampak čez pas hlač jim je štrlel, žal to je nedopustno za neke vrhunske plesalce za kar se njih oglašuje. Dopuščam še možnost da so bili ti le “posnemovalci”. Potem punce dokler niso prišle na oder v dvodelnih kostumih sem mislila da so one pa OK, no tud one z izjemo enih 3 punc so bile kar malce obdarjene okol trebuha sem pričakovala sledi mišic, pa jih ni blo glih vidt. Žal od nekih vrhunkim plesalcev se pričakuje tudi neka določena postava, tudi če je človek boljmočen s takimi vampki ne bi smel it na oder za taqk denar. Me sploh ne zanima kok oni od tega dobijo.
RAvno letos sem rekla da ne grem na oder ker mam mal špehca okol trebuha, pa gre za kraj kjer pride ene 500 ljudi, za več pa ni prostora. Pa plačat ni nč teba obiskovalcem pa že enih 10 let naredimo 2 na leto zgodbo in vanjo vključmo vse plesalce k so pri nas. Ampak gre. Sicer je kmečk, ampak sceno imamo mal boljšo kot uni včeri (no takih dvižnih šteng res ni). Sicer res nisem neki super od pleslke ampak mislm da se me meb opazil preveč če bi šla včeri skakat gor na oder. Pač mogoče bi me dojemal na momente da tko mora bit , šetkanje pa to 🙂

Potem ples: ok Step je težek, če nimaš ritma, ampak se ga da naučit. Kiki so bili sumljivo nizki, tudi pri “glavnih” plesalkah se je opazilo da so v želji, da bi tačka šla višje, pokrčile stoječo nosilno nogo, kar pa spet za take plesalce ni glih fajn. Ponekod je bilo pri puncah videti kot da so okrnele in ne ravno gibalne v zgornjem delu telesa, pač vem kaj bi se dalo narediti da bi zadeva izgledala izplesano. Sploh ko sta se rdečka in belica kao “tepli” za istega tipa (pa čeprav vampastega ampak pustmo to , mogoče je drugač simpatičen):)
No nogica je bila kar lepo visoka pri tistmu vilinčku v bleščečem kostumu, drugače pa glede na to, da je ponekod hecal-nagajl plesalcema (po scenariju), bi lahko bilo prikazano kaj več od plesa, ne pa samo malo mahanja z rokami in sem pa tja kakšen “brc” z nogo, bi se dalo precej več narediti, pa četud je nosu pišuko v roki, k res ni tako zelo moteč element da se ne bi tega dalo več narediti s plesom tam.

Potem se mi zdijo še “kiski” ko so prišli v različno bravastih kostumih na oder, saj sama postavitev plesalecv ni ponazarjala ničesar, sploh ko so prišli v neki pinki , flurestenčno zeleni, oranžni barvi gor, jao groza. Nobene vizualne podobe koreografije. Pari v katere so bili razvrščeni groza. Ajde dopuščam možnost da so mogli zamenjat pozicije, ampak pol bi lahko kostume zamenjali, da vse skupaj dobilo nek pomen, celoto.
žPa unidve z violino sta tud mem vlekli muzika naredi nekaj na hitro uni pa lok čist počas čez strune:)

Muzika te potegne,in ja ploskala sem jim, saj v končni fazi morš met pogum da greš na oder z zavestjo da si dober (pa čeprav nisi).

Končno mnenje, za tako vstopnino kot je bila, so bili plesalci pod nivojem. Na koncu prizora pred, “priklanjanjem” se je glavni plesalec, kar z rokami uprl na kolena in dihal, češ kok je zmatran, tega ne bi smel narediti nekdo ki naj bi bil profesionalec. Pač tenirajo kar naprej, počivajo tudi, kondicijo bi morali imeti, pa sej niso skoz vsi plesali, ampak so vmes lahko tud “dihali”
Žal tako je.

Sem mnenja da bijih v vsem poštemo nažgal plesalci AFSFM, tako po sceni, petju plesu in kondiciji, pa

Pa pejte ene parkrat si pogledat državno prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih, oz v show dance. To je po načinu plesa in zgodb še najbolj podobno temu kar so predstavljali včeraj. Pa člansko kategorijo(zaradi približne starostne primerjave). Seveda boste najdli kakšno bolj okroglo plesalko, ampak bo pa vsaj raztegnjena, špage, kiki, skoki, vse naredijo BP. Čist premal cenmo naše plesalce. Prepričana sem da bi tudi naši plesalci, v kolikor bi se naredila ena taka primerna zgodba in koreografija, ob pravi promociji lahko doživela kar dober sloves, tudi v tujini. Samo nekdo bi moral imeti “jajca” in pa enga financ ministra. V Sloveniji je precej sposobnih koreografov: Mojca horvat, M. Popovski, N.Potočnik,…. ki pa dobijo bolj malo podpore, ko pa se česa lotjo jim pa polena mečejo pod noge, še posebno ljudje ki zanjo plesat samo na papirju in z gobcem in so nekoč migali ene 5 let če so in potem je bilo to to, so pa najdli način da se jih v medijih prikazuje kot veredostojne kritike.

Meni se je zdelo dobro, ne fenomalno (predvsem zato, ker sem pričakovala več efektov), ma bi rekla, da svaka jim čast. Irski ples se mi zdi vse prej kot lahek in je ful fizično zahteven..

Sem se pa vseskozi spraševala- mislite da je bilo v živo slišati vijoline in zvoke step korakov? Meni se je zdelo vse skupaj malo preglasno..edino če so imeli ful ozvočeno, no..

Kaj vi mislite- je bilo v živo ali posneto?

New Report

Close