nakup fotoaparata
Pozorna bod na to al gre za kompakten digitalc (klasični mali digitalci) ali za zrcalno refleksnega (malo bolj konkretni fotkiči tako po ceni kot po obliki)
Kaj je razlika? Kompaktni digitalci imajo vsi tudi možnost snemanja filmčkov, zrcalno refleksni tega po defoltu NIMAJO.
Vem, ker je mam na žalost takega doma…..
vse je odvisno od tega, za kaj ga boš potebovala. Snemanje filmčkov je precej brezveze …. slaba kvaliteta, medtem ko se slike narejene z zrcalno refleksnim sploh ne morejo primerjati s slikami, ki so narejene s kompaktom. So boljše. Jaz imam ta mali aparat vedno s sabo (včasih naključni škljoci prav lepo izpadejo), ko pa hočem naredit kak lep posnetek za spomin pa slikamo s “ta velkim”:)
pa še to…meni je bilo pri nakupu tudi pomembno da ima navadne AA baterije….že res, da ponavadi uporabljamo tiste za polnit ma če greš kam za dlje časa jih pač po potrebi dokupiš in ni potrebno vlačit s sabo polnilca.
pa fajn je da ima stabilizator slike….
sicer pa je največ odvisno od tega kolko nameravaš zapravit:)
Tukaj je pomembno, kako dobro se spoznaš na fotografiranje in kaj želiš s fotoaparatom početi.
Želiš takega, ki je majhen ven potegneš in pritisneš pa je že slika, ali takega kjer lahko tudi kaj nastaviš, da je slika profesionalna in tako naprej.
Navadnega digitalca lai zrcalnorefleksnega. Pa seveda na koncu je pomembno koliko želiš dati za tak fotoaparat. Za 300€ dobiš odličnega, pa vsi imajo že 10 milijonov pixlov, tako ali tako je že to preveč, če je to samo za družinsko rabo.
Primož
Absolutno je odvisno od namena uporabe, kot so že drugi rekli. Za mnoge ljudi pa so res kompaktni boljša izbira, saj so filmčki izjemno priročni, za predvajanje na TV več kot dovolj dobri (razen če ne kupiš res kakšnega poceni pofla), ne verjet uporabniku “imam oba”. Mi kamere ne vzamemo nikamor več, ker digitalec povsem zadošča. Osebno priporočam še čimvečji optični zoom in čimvečji objektiv/leče (ob slabšnih svetlobnih pogojih, kot npr. senca in mrak se večje leče ful poznajo).
Mi smo kupili Canon PowerShot SX100 IS – malo večji kompakten fotoaparat z 10x optičnega zooma in 4x digitalnga, 8.0 mega pixli. Na AA baterije. V Merkurju ga imajo ravno zdaj v akciji za 249€ – http://nakup.merkur.si/
Radi imamo lepe fotke, radi posnamemo kakšen filmček, na fotorafijo pa se niti ne spoznamo. Zelo smo zadovoljni z nakupom.